Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОРЕХОВАТА САГА

Началото на сагата е месец август 2018 год. На тази сесия за първи път е направен опит за продажба на общинския горски терен зает с орехи, находящ се в землището на с. Драчево. За въпросната орехова градина, обект на дългогодишен аренден договор е направен опит за покупка от фирмата-арендатор при цена едва 400 лв. на декар. След продължителни дебати на тази сесия, гласуването на сделката се отлага и се възлага повторна оценка. Тя е извършена от горския инженер и общински съветник от БСП през този мандат г-н Румен Чанков. Оценката на инж. Чанков отказва заявителя от сделката предвид значително по-високата цена на терена. За съпоставка – новата цена е вече 1040 лв. на декар, тоест с 640 лв. на декар повече. С това накратко в рамките на същата календарна година апетитите на купувача и общинския кмет са пресечени. ВРЕМЕННО - за период година и половина.

Какво се случва през това време. На първо място основната ценова тежест на така наречена орехова градина е премахната. Старите орехови дървета са изсечени от общинското горско предприятия през миналата 2019 год.

При какви условия и цени ще се предложи този път масива ще разберем по-късно. За съжаление към момента не разполагаме с по-подробна информация. Сигурен съм в едно, че няма да са горепосочените 1040 лв. на декар.

Останалите точки от дневния ред, включват и други продажби, както и анализа на касовия отчет на бюджета за миналата година. Няма да изброявам всички 10 докладни в публикуваната покана. Прави впечатление, че от тези 10 докладни в предварителния дневен ред е публикувана само една – за това, че плащането на такса битови отпадъци за тази година с отстъпка цели 5% е отложено с цели два месеца, тоест до края на месец юни. Голям жест от страна на градоначалника ви?! И разбира се задължителния пиар за това негово върховно великодушие. От десет докладни, публикувана само тази! А за ореховата градина без орехи - НИЩО! А до сесията остават само 7 дни, от които работни три. Толкова за прозрачността в действията на местния кмет и администрация.

Как ще завърши сагата ще разберем само след седмица!

Миролюб Войнов

Послепис: На любознателните читатели предоставям линкове към част от старите публикации на екипа по темата за драчевските орехи, които вече ги няма:

 http://sos-sredec.com/cat_podrobno.php?id=443

http://sos-sredec.com/cat_podrobno.php?id=445

http://sos-sredec.com/cat_podrobno.php?id=479

 

Дата: 21.05.2020 год.видяно 64549 пъти
назад

Коментари

golden goose white sneakers
you will have a fantastic weblog right here! would you prefer to make some invite posts on my weblog? golden goose white sneakers

golden goose sabot
very nice put up, i actually love this web site, carry on it golden goose sabot

pink golden goose sneakers
very good put up, i actually love this web site, carry on it [url=http://www.goldengoosesneakerssale.us.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=pink+sneakers]pink golden goose sneakers[/url]

КУЛТУРЕН КУЛТУРИСТ
Дрънкулова скоро няма да излезе на преден план!


Пълнят се и частните автомобили с гориво на определени служители в общината от препълнената общ.хазна.НЯМА ДЪНО.

До зеленчукопройзводитела
Аве ти луд ли си.Погледни пред и зад блоковете е заградено и посято и засадено с всичко.Даже някой са си построили навеси с барбекюта,маси със столове.Тия хора не плащат никакви данъци.Общинската хазна се пълни само от които имат гаражи.


к Кмете ако си заградя общ.земя пред блока където живея ,и да я ползвам за отглеждане на зеленчуци,ще трябва ли да подам декларация в даначното???

Възмутен
Жабов пак ще строи своите кукони и на Ангел хората, всички без мозък и собствено мнение и ще се гласува всичко. Много жалки утрепки. Продажници. Влезли в ОС с пари и..

Духайте го
Комисионна та ми е 50 билки. Боли ме тумбака за вас.

София
Така е, ГЕРБ ни натресоха все некадърни кадри. Всички на директорски постове.Е на до къде я докараха.Като си го избрахте ще плащате, като попове.Всичко ще продадат макар и малко останало, но и задълженията няма да покрият и те ще стоят.Общинарите са жалки кланят му се на Жабов за 400 лв , като сте толкова кадърни намерете си другаде работа.Дамбулова нещо се спотайва,нещо не излиза на преден план. Да не отиде в Община Бургас за Зам кмет хахаха

анализатор
ама моля ви се!!! поставете се на мястото на третомандатния ни кмет! какво да направи човека, като общинската хазна е празна! а парици трябват- и за заплати, и за плащане на стари задължения! отде да ги вземе, освен от продажби на общинска собственост? докато още има такава! ама това, че неговото "видимо резултатно" управление ни докара на туй дередже...и че в крайна сметка ние, гражданите на общината ще платим масрафа на управленската му некадърност- за това на негово инджинерно сиятелство ХИЧ не му дреме...

Слави
“…И какво да ги правим сега тия кавали, след като вече сме ги избрали?"

До SOS
Прекръстете баба Яга на баба Я.ВАНГА. Предвиди сделката преди месец.


личи си ! новата-стара пиарка се върнала! да внимават общинарките някои може след положението да не им сработи чекирането!

Иво
През соца такъв кмет направо в Белене, или ли чувам на площада.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9510 пъти