Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор


Сашо Диков: Слави се самоубива. Все още не вярвам, че го самоубиват!

Ти допусна безумни прояви на неподготвеност, страх и сватбарщина при кадровите решения. Ти допусна отчайващо тъпи лъжи за лесно проверими неща.

„Слави се самоубива. Все още не вярвям, че го самоубиват!“


Слави не пее добре. Май и на виола свири посредствено. Но пък разпродаде стадион “Васил Левски“ по-бързо от Мадона....
И милиони гласуваха на неговия референдум, първоначално с шест въпроса, а после - с три. И нито един от тях не решаваше важен проблем за страната. В крайна сметка само няколко хиляди гласа не стигнаха тези въпроси да бъдат задължителни. И Слава Богу, май...


Слави направи партия, мълча дълго в предизборния период, стана втори и започна да се държи като „хванал Бога за.... по Ваш избор.“ В стил „нямо кино“ дори спечели вторите избори и, както казва адв. Хаджигенов: „Слави стана Бог, а за негов Пророк определи Тошко“.
И стана страшно!


Немалко хора очакваха да стане страшно хубаво, а то стана страшно гадно. Татуировката на гърба с 20-сантиметрови букви „No Mercy“ („Без милост”), той сложи на челото си, а буквите са 50-сантиметрови.


Слави,
ти започна с безмилостно нарушаване на основни принципи в политиката. Тук изброявам 4 точки, а по-долу ти оставям и някои пояснения:


1. Ти прояви не просто неуважение, а направо безмилостното унижение към евентуалните си съмишленици и партньори.


2. Ти приложи безмилостно и безсрамно двойни стандарти.


3. Ти допусна безумни прояви на неподготвеност, страх и сватбарщина при кадровите решения.


4. Ти допусна отчайващо тъпи лъжи за лесно проверими неща.


Слави, по точка едно.

Сигурно помниш, в края на м. май те посетих в един неделен следобед в огромния ти сумрачен кабинет в „Левски Г“. Оставям настрана вида ти.
Казах ти да престанеш да се криеш, да седнеш на една маса (буквално) с другите партии и дадеш знак, че правите нещо заедно. Според мен, този знак щеше да повиши резултатите и на трите партии в предстоящите избори на 11-и юли.


В деня преди печалната пресконференция в БТА, когато най-после вдигна телефона си, ти казах, че трябва да престанеш да унижаваш другите партии, а да говориш с тях публично. Напомних ти, че депутатите ти са малко над 60, а не 160. Ти ми наприказва куп неща за „протестните партии“. Особено зловещо прозвуча твърдение по адрес на един от хората там...


Обаче нафуканото ти поведение в стил „политиката на свършените факти“ продължи. Първото правителство ни съобщи сам още преди да бъдат обявени крайните резултати (на запис с аутокю). Във втори епизод от политическото шоу „Кой ще приеме мандата“ разбрахме официалния кандидат не преди, а след последния момент. Уж министрите щяха да бъдат обявени директно в Парламента, но в стил „Бойко Борисов“ ти се отметна и удостои някои партии с честта имената на министрите да им бъдат съобщени (и то без дебат) минути преди официалното обявяване. И като гарнитура - никакви писмени споразумения, никаква промяна на имена след разговорите. Това беше по точка едно.


Слави, по точка две.
Първият ти избор на премиер беше човек с безпорни качества, според мен. Но ужасно обременен от политическото си минало на ключова фигура в предишни правителства. И само заради шума около неговото минало ти го смени.
Вторият ти официален кандидат обаче, се оказа неуспешен продавач на шнорхели. Интересно ми стана да разбера, че офисът на тази „мултиконтиненталната компания“ е... в Орландовци. Но това е най-малката беда!


От парламентарната трибуна твоят Тошко (под бурните аплодисменти на ГЕРБ и ДПС, докъде се докарахте) громеше Асен Василев като „крадец на интелектуална собственост“ и Кирил Петков като „участник в какви ли не тъмни сделки“. Поантата - „крадец на такава собственост не може да бъде министър в твоето правитество“.

 

Но когато се оказа, че последният ти (засега) пишман премиер има проблеми с докторантурата си, реакция няма. Същият този прояви селската наглост да каже, че щял да разреши публикуването на дисертацията си „само срещу заплащане“...


Още по-нелепо стана когато се разбра, че твоят фамозен адвокат Петър Илиев е откраднал интелектуална собственост от своя колежка. После изкупил компрометиращата го книга от всички възможни места. И какво последва? Вместо правосъден министър в първия вариант, Илиев вече е вътрешен министър в екипа на Плавника. Това беше по точка две.


Слави, по точка три.
Когато даваш повод на Еднокнижния Бойко да се гаври на темата граматика (с основание), значи съвсем си изтървал нещата. На 3-ти август по повод неизпратената покана за разговори с ГЕРБ, той се изцепи: „все ми е тая дали ще ми изпрати неграмотно написана покана“. И наистина как допусна на поканите за разговори с партиите в текст от три реда да има седем граматически грешки?!


В петък, 17 часа, стана известно името на Анонимника, сложен от теб за премиер. Веднага поне трима депутати от опозицията казаха, че до обяд през същия ден кандидат-премиер е бил Петър Илиев. Като реакция от ИТН последва: „Не, той е определен преди две седмици“ (за тази лъжа на ИТН малко по-късно).


Но какво пролича 4 часа по-късно от участието на Шнорхела в „Панорама“:
Той наистина даваше вид на човек, току-що изритан на сцената пред прожекторите, комуто е казано: „говори каквото ти дойде на ума, за да спасим шоуто“. Освен глуповато звучащото му самочувствие, той пледираше за приемственост (може би от Б.Б.), за консенсус (вероятно с ГЕРБ) и стигна до гвоздея на програмата си, че ще „ревизира Преспанския договор“. Запознати са наясно, че Преспанският договор е между Гърция и Северна Македония, и че България, дори с уникум-премиер (според неговите думи), не може нищо да направи. Друг е въпросът защо Бойко Василев не го поправи. Според мен, защото щеше да го направи за смях пред аудиторията така, както го съсипаха след предаването в социалните мрежи.

 

След гвоздея дойде и черешката: мечтата му била „да направи България просветена държава“. Представяте ли си от едната страна озверялата безскрупулна мафия с милиарди и от другата страна - нашият сбърканяк просвещава българите. След черешката не знам какъв плод следва, но искам да кажа, че от устата му не се чуха думите „корупция“ и „Гешев“. За съжаление тези думи не се чуха и от устата на водещия, но това е друга тема...


За кадровата политика странностите са безброй: Пророкът Тошко напада с ченгеджийски номера служебните министри, а брани геройски Петър Илиев. Какво се „променя“: вместо правосъден, става вътрешен министър. Eдна докторка е здравен министър в първия вариант, във втория - нещо съвсем друго. Финансистът Любомир Дацов беше преди министър на икономиката, сега изобщо го няма. Анонимен адвокат от Велико Търново, изрекъл най-грозни обиди по адрес на „Демократична България“, е министър на правосъдието и т.н.


Слави, по точка четири.
Защо трябваше дни наред да лъжете, че Петър Илиев никога не е бил обсъждан за премиер, а едва сряда сутринта по БТВ Тошко Йорданов да признае, че сте лъгали? Но това все пак е лъжа на дребно. Голямата истина е, Слави (според мен), че:
Лъжеш (излъга) доверието на стотици хиляди млади и образовани българи. Унижаваш (унизи) онези, които могат (можеха) да са ти съюзници.


Дори направи немислимото: на темата „морал“ Бойко Борисов да звучи убедително. Цитирам: „огромно унижение е за всяка партия да подкрепи правителство без никакви политики“. Ти принуди уважаван професор като Николай Слатински да извика: „ИТН демонстрира изнасилване на политиката и оскверняване на демокрацията. ИТН играе брутално, безпардонно и арогантно“.


Теодор Ушев отиде още по-далеч: „Оставка, Мутро! Вземай си бездарните сценаристи и музиканти и се омитай в крайпътно заведение край Учин Дол, където ви е мястото“. С някои крайности на Тео няма да се съглася. Но наличието им в неговия текст е показателно.


Слави,
ти прекрачи границите на нормалното политическо поведение и си на път да си навлечеш не просто разочарованието, а презрението на огромен брой свестни и интелигентни хора. Как не проумя, че са нужни хора не толкова с чужди езици, а със собствени топки?!
Имаш ли ход назад (който всъщност е напред) не знам...?! Знам, че ще бъдеш наказан. Как? Трудно ми е да кажа.


Ще завърша с нов цитат от Николай Слатински като обръщение към депутатите, които трябва да гласуват твоето правителство: „В такава перверзия не можем да участваме, защото сме морални хора с принципи и отоворни пред избирателите си. С други думи пред Суверена, в когото вие от ИТН се кълнете, докато пет пари не давате за него.“


И накрая ще добавя още нещо от мен. Един от министрите, когото огромен брой българи аплодират, каза, че ако се объркат нещата, ще бъде първият на площада. Дано такива хора влязат в листите на някоя от сегашните, а защо не и в бъдеща партия. При нови избори такива хора могат с общи (подчертавам, общи) усилия и талант да изпратят на политическото гробище всички пишман месии и пишман спасители.


Спестявам конфузни за теб факти от съвместната ни работа и дано проумееш, че нито си чак толкова независим, колкото се опитваш да се изкараш, нито си чак толкова голям радетел на свободното слово. Нека това си остане между нас и да те принуди най-после да слезеш от „тенекиения трон в Левски Г“. И макар по анцуг, слез и седни с „грешниците“...


Защото онова, което властваше досега, е ужасяващо. Не ми се мисли, ако се върне пак на власт, за което с досегашните си действия по-скоро помагаш. Не ми се мисли за печалното ти поведение по време на интервюто, когато Б.Б. гостува в твоето студио, и това да се повтори отново в огромен мащаб.


Събуди се! Особено ако не са те приспали с „голяма доза“...видяно 70715 пъти
назад

Коментари

https://man-attestats24.com
[url=https://man-attestats24.com/]Можно ли купить аттестат[/url] – возможность к твоему перспективам. В данном портале вы можете просто и оперативно приобрести свидетельство, обязательный для того, чтобы дальнейшего обучения или трудоустройства. Наши консультанты гарантируют высокое качество и секретность услуги. Покупайте школьный аттестат у нас и откройте новые возможности для вашего профессионального роста и трудоустройства.

Gregorycof
Завоевание сертификата по высшему образованию является значимым шагом в пути многочисленных индивидуумов, открывая двери в новым шансам и перспективам. Впрочем, не все время обучение в высшем учебном заведении доступно или подходит из разных причин. В таких случаях задание о том, где купить диплом, делается актуальным. Современные технологические разработки и онлайн-рынок предлагают различные пути для приобретения сертификата, но важно выбирать достоверных дистрибьюторов, обеспечивающих качественное исполнение и подлинность диплома. При наличии отборе следует учитывать не только на цену, но и в представление поставщика, мнения заказчиков и возможность получения совета. [URL=http://chinababe.ru/kak-povyisit-uznavaemost-svoej-kompanii/ ]https://www.marquez-art.ru/biblioteko/francini/13.htm [/URL] Диплом заказать - означает инвестировать в будущее, поэтому подбор поставщика следует подходить ответственно.

WilliamAnnop
[URL=http://u-turn.kz/forums.php?m=posts&p=24926]https://nomadica.ru/biblioteka/se_46_3_abramzon.html[/URL] - Сколько стоит купить аттестат - Таков вариант обрести официальный документ по завершении образовательного учреждения. Диплом открывает пути к новым карьерным возможностям и карьерному развитию.

Donaldsug
https://www.dealer-sites.com/купить-диплом-решение-проблемы-студе-2 https://slides.com/originality08 https://www.marketplacepioneers.com/как-купить-диплом-сертификат-в-россии-2 https://www.mykhmerfuture.com/получение-диплома-сертификата-росси-4 https://www.lrp-forum.com/как-купить-диплом-сертификат-на-русск-2

MarlonDaync
https://publicwww.com/websites/%22json2.min.js%22/28  https://www.orgpage.ru/astrahan/krizisnaya-liniya-517604.html  https://shkola830.ucoz.com/index/shkola830/0-3  https://coxie.cowblog.fr/birthday-2721124.html  https://www.moj.webservis.ru/forums/search.php?action=members&p=150&s=d&order=ASC 

TimothySah
[URL=https://goznac-diploms.com/ ]Купить диплом о среднем профессиональном образовании[/URL] - Такова возможность завладеть официальный документ о среднеобразовательном учении. Свидетельство обеспечивает вход в широкому спектру рабочих и образовательных возможностей.

StanleyWedly
[URL=https://nateconf.ru/ ]Купить диплом в новом уренгое[/URL] - Таков способ обрести официальный удостоверение о окончании образовательного учреждения. Диплом открывает двери к дополнительным карьерным перспективам и профессиональному росту.

MichaelTAR
[URL=https://bigpicture.ru/vostrjebovannyje-profjessii-v-sfjerje-markjetinga-kljuchjevyje-napravljenija/]Купить аттестат[/URL] - Такова возможность обрести официальный документ о среднем образовании. Диплом гарантирует вход в широкому ассортименту рабочих и образовательных перспектив.

www.russa-diploms-srednee.com
В городе Москве приобрести диплом – это удобный и оперативный метод завершить нужный бумага безо лишних хлопот. Большое количество организаций продают помощь по созданию и торговле дипломов различных образовательных институтов - [URL=https://russa-diploms-srednee.com/]www.russa-diploms-srednee.com[/URL]. Разнообразие дипломов в городе Москве велик, включая документы о высшем и среднем профессиональной подготовке, свидетельства, свидетельства вузов и университетов. Основное преимущество – возможность достать свидетельство официальный документ, обеспечивающий истинность и качество. Это обеспечивает особая защита против подделок и дает возможность использовать свидетельство для различных целей. Таким способом, приобретение аттестата в городе Москве является важным достоверным и оптимальным вариантом для данных, кто хочет достичь успеху в карьере.

www.orik-diploms-srednee.com
В Москве заказать свидетельство – это комфортный и экспресс метод завершить нужный бумага лишенный избыточных проблем. Большое количество организаций предлагают услуги по изготовлению и реализации свидетельств различных образовательных институтов - [URL=https://orik-diploms-srednee.com/]https://www.orik-diploms-srednee.com/[/URL]. Разнообразие свидетельств в Москве большой, включая бумаги о высшем и нормальном профессиональной подготовке, свидетельства, дипломы колледжей и академий. Главное достоинство – способность получить свидетельство официальный документ, гарантирующий истинность и высокое стандарт. Это обеспечивает уникальная защита ото подделок и позволяет использовать свидетельство для различных нужд. Таким путем, заказ аттестата в столице России является безопасным и экономичным вариантом для таких, кто желает достичь успеху в трудовой деятельности.

russkiy-diploms-srednee.com
В городе Москве приобрести аттестат – это удобный и быстрый метод завершить нужный бумага лишенный лишних хлопот. Множество фирм предлагают услуги по производству и реализации дипломов разных образовательных институтов - [URL=https://russkiy-diploms-srednee.com/]www.russkiy-diploms-srednee.com[/URL]. Ассортимент свидетельств в столице России велик, включая документация о высшем уровне и среднем ступени профессиональной подготовке, аттестаты, дипломы техникумов и академий. Основной преимущество – возможность приобрести аттестат подлинный документ, гарантирующий истинность и качество. Это предоставляет особая защита против фальсификаций и дает возможность применять свидетельство для различных целей. Таким способом, заказ свидетельства в Москве становится безопасным и оптимальным вариантом для тех, кто стремится к успеху в сфере работы.

cheap curry shoes
I truly wanted to type a remark in order to appreciate you for all the stunning ideas you are placing at this site. My incredibly long internet look up has at the end been recognized with professional suggestions to talk about with my best friends. I would claim that most of us site visitors are extremely fortunate to exist in a really good place with many wonderful people with good strategies. I feel very much privileged to have discovered the web site and look forward to some more enjoyable minutes reading here. Thank you again for everything. cheap curry shoes

goldenpaisa
football trikot steelersgoat wearing tom brady jerseyceltic kit 2014patrick marleau penguins jersey coach signature jacquard walletcoach brass chain strapmichael kors iphone 6 casecoach swagger shoulder bag 20 air jordan true flight blanco and rojo knit newsboy hat pattern baby youtube mohamed salah egypt national team jerseyneymar football kit juniorchelsea team shirttrae young shirt jersey blue flowy dress shorttraditional chinese kimono dressenza costa ribbed dressred and black ball gown wedding dress goldenpaisa

balazskoren
iphone 12 case with screen protector built in zara yellow knit dress pandora sterling silver stud earrings jordan 11 bianca ovo balazskoren

golden goose sneakers
Thanks for each of your hard work on this web site. My niece enjoys doing investigation and it is obvious why. A lot of people notice all concerning the powerful way you convey both interesting and useful solutions by means of your blog and as well as strongly encourage contribution from some other people on this subject matter so our own daughter is now studying a lot of things. Take pleasure in the rest of the new year. You have been doing a powerful job. golden goose sneakers

日本超人気のスーパーコピーブランド激安通販専門店!┏━━━━━2023年人気最高品質━━━━━┓ ◎━ 腕時計、バッグ、財布、アクセサリ ━◎最新入荷!商品の数量は多い、品質はよい、高品質のブランドコピーを超激安な価格で販売しています。★ 100%品質を保証する。 ★ 送料は無料です(日本全国)!税関の没収する商品は再度無料にして発送します!
先進とプロの技術を持ってプラダコピーバッグ 人気老舗 最新商品は掲載します。 2023新作、大量入荷。 特N品、N品、品質NO1、価格、全日本最低。 豊富な品揃えですので、是非、ご覧ください!毎日、2023年新品新作、掲載します。 最も著名なブランドコピーのルイヴィトンコピー, 日本に一番人気のスーパーコピーヴィトンバッグ,ヴィトン生地コピー,ヴィトンコピー財布.. 気のブランドコピー新作は定時に更新し、ご満足に添うようにいたします スーパーコピーブランド,偽物ブランド,スーパーコピーバッグ, スーパーコピー財布,ブランドコピー時計,ブランドコピー品 店長お薦めは以下の商品: クロエスーパーコピー,スーパーコピークロエ,クロエ偽物,クロエコピー 日本超人気のスーパーコピーブランド激安通販専門店!┏━━━━━2023年人気最高品質━━━━━┓ ◎━ 腕時計、バッグ、財布、アクセサリ ━◎最新入荷!商品の数量は多い、品質はよい、高品質のブランドコピーを超激安な価格で販売しています。★ 100%品質を保証する。 ★ 送料は無料です(日本全国)!税関の没収する商品は再度無料にして発送します!

andylampert
bucks championship jersey 2021 tim tebow jaguars jersey for sale liu jo maxi alexa ohio state football jersey gray new balance white 608 rockies 19 charlie blackmon green salute to service womens stitched mlb jersey andylampert

rigwares
football trikot steelersgoat wearing tom brady jerseyceltic kit 2014patrick marleau penguins jersey coach signature jacquard walletcoach brass chain strapmichael kors iphone 6 casecoach swagger shoulder bag 20 air jordan true flight blanco and rojo knit newsboy hat pattern baby youtube mohamed salah egypt national team jerseyneymar football kit juniorchelsea team shirttrae young shirt jersey blue flowy dress shorttraditional chinese kimono dressenza costa ribbed dressred and black ball gown wedding dress rigwares

ball star golden goose
Your house is valueble for me. Thanks!? ball star golden goose

golden goose ball star
After examine a few of the weblog posts in your website now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and can be checking again soon. Pls check out my web page as nicely and let me know what you think. golden goose ball star

golden goose kids
Your place is valueble for me. Thanks!? golden goose kids

cpsmath
pandora crossover pave ringpandora crossover ringpandora snake clippandora heart earrings studs adidas nemeziz tango 173 sky blue shoes pink and white yeezy powerphase for sale obsidians jordan 1nike kd 14 cybernike solarsoft moccasin qs whitenike air huarache gris or nike airforce 1 sage lownike lunarepic schuhenike toki low alle hvidreebok question low orange noir nike jordan 4 eminemnike air force 1 shadow footlocker blancnike air jordan 1 gs blue and rednike wmns air max 1 ultra essential triple blanco cpsmath

emrefirin
toronto blue jays flex hat zoo moncler maya with furdark red moncler jacketmoncler cercis jacketmoncler mens daniel puffer coat air max water blanc new air jordan 13 all grey shoesretro jordan future all blacknike football shoes cr7 2020 noirkobe 1 protro noise cancelling plain shift dress monster energy custom hats 8x8 emrefirin

lacarspotting
nike mericurialx proximo all red cheapkobe 11 sort emperorkobe 11 or and noirjordan 3 off white blanc jordan 5 svart varsity rednike jordan flight 45 high hvid khakinike free run herre salg ukblack and white ua air jordan 8 new balance 373 juniorall black track balenciaga blanclebron soldier 10 uncleatedair max 90 the future is in the air black raybansoakley youth oj9006 frogskins xs round sunglassesblack wayfarerfrogskins white lacarspotting

sugotogo
lovely trendy dew shoulder white mid calf dress los angeles angels camo hat day 2017 red black blue nike lebron soldier 8 how to make baby keep hat on boat moncler wilms sugotogo

stanthonyshyd
bodycon dresses long sleeve knee length nike air max 1 black hyper crimson for cheap women nike san francisco 49ers 76 anthony davis game red team color nfl jersey sale nike air max 1 all black junior for cheap stanthonyshyd

workschon
jordan 5 nero supreme low profile cincinnati reds hat kit nike mercurial vapor xi fg red white man city jersey black lions rugby shirts salefalcons columbia shirtnike city edition jerseyarsenal adidas tracksuit top warriors shirt 2020 workschon

caspigas
workout plus shoes noirshoes jordan 13nike kevin durant 10 white blueadidas superstar oro stripe nike air presto black tech fleecenike kd 6 svart and oransjeair max 90 mujer verdejordan 12 sort and hvid and guld nba finals 2019 hatlos angeles dodgers straw hat hatmacys new york yankees hat breweryboston red sox cap price used utility bill michael kors carmen large logo and leather belted satchelbackpack korscoach double zip wallet blackmichael kors money clip adidas copa mundial black white vansnike kd 6 bhm violagrey jordan shoes blancmens janoskis blanc white satin flower girl dressplus size elegant gownsbronze ball gownboohoo gowns caspigas

wanakahomes
maison margiela low top future reebok zig 3d storm hydroadidas ultra boost green rotadidas zx 630 navy editionyeezy adidaa asics e650n jordan 3 flyknit black jordan 1 x dior high wanakahomes

wdifah
brown red bottomsred bottom heels dhgatemens red pj bottomsrantulow asics gel cumulus 16 tout noir 2013 super bowl new nfl jerseys san francisco 49ers 21 frank gore red limited with hall of fame 50th patch jerseys crocs pearlridge the north face nuptse down jacket cheap ohio state football jerseys wdifah

seloroh
iphone 12 pro black coverhigh end iphone 11 pro max caseredmi 8 pouch newredmi note 8 cover iphone all red puma shoes blancnike air perce one turbo verdeadidas campus vulc shoesnike air huarache wolf grey oransje nike blazer low dark griskobe 11 hvid horse for salg philippinesjordan flight origin 2 bg blacknike air max 2017 blanco hombres blanc kobe 11 lowred white blue 97s blancadidas superstar 2 blanc violetkyrie 2 white and braun psg drill tracksuitthe city jersey nbacoby white jersey city editionmilwaukee bucks playoff apparel black yellow air jordan future lownew balance 997h leathernike devil shoesspannike air jordan 6 seloroh

saiyla
iphone 12 pro black coverhigh end iphone 11 pro max caseredmi 8 pouch newredmi note 8 cover iphone all red puma shoes blancnike air perce one turbo verdeadidas campus vulc shoesnike air huarache wolf grey oransje nike blazer low dark griskobe 11 hvid horse for salg philippinesjordan flight origin 2 bg blacknike air max 2017 blanco hombres blanc kobe 11 lowred white blue 97s blancadidas superstar 2 blanc violetkyrie 2 white and braun psg drill tracksuitthe city jersey nbacoby white jersey city editionmilwaukee bucks playoff apparel black yellow air jordan future lownew balance 997h leathernike devil shoesspannike air jordan 6 saiyla

marocindeed
iphone 12 pro black coverhigh end iphone 11 pro max caseredmi 8 pouch newredmi note 8 cover iphone all red puma shoes blancnike air perce one turbo verdeadidas campus vulc shoesnike air huarache wolf grey oransje nike blazer low dark griskobe 11 hvid horse for salg philippinesjordan flight origin 2 bg blacknike air max 2017 blanco hombres blanc kobe 11 lowred white blue 97s blancadidas superstar 2 blanc violetkyrie 2 white and braun psg drill tracksuitthe city jersey nbacoby white jersey city editionmilwaukee bucks playoff apparel black yellow air jordan future lownew balance 997h leathernike devil shoesspannike air jordan 6 marocindeed

massamuscle
atlanta braves hat nike hat nike shox r4 blue and silver blanc wedding flower girl wave inspire 14 mens moncler borely massamuscle

polofutar
canada goose bodywarmer grey louboutin so kate 120 sale white cold shoulder t shirt baby care dress online polofutar

telosanft
ladies long pinafore dress game husain abdullah mens jersey kansas city chiefs 39 road white nfl s8 magnetic case travel continental wallet telosanft

neilizur
lightweight long sleeve button up shirts pandora chinese doll charm pandora signature collection nike air vapormax flyknit 2021 tight long sleeve shirt new york rangers panarin jersey neilizur

resiliens
dior rosa kleid 2018 h眉lle galaxy a6 tutti nero nike cappello uomo tn violette homme ladies nero canvas pumps gant sneaker damen avona resiliens

liorrey
red bottom boots womens browns uniforms 2020 leak for cheap mens asics gel kayano 22 gold coral color bridesmaid dresses women air jordan cheap black white and grey shoes adidas tiro windbreaker womens liorrey

mseteit
jordan fitted hats pattern white shirt without sleeves nike free 2.0 mens black and white for cheap original mk sling bag mobile bridal boutique short sleeve bardot top mseteit

thefunnyjunk
pixel 3 xl metal coque robe noire femme longue kleid vorne kurz hinten lang schwarz viola fisherman beanie new era salute to service cappello adidas nastase master thefunnyjunk

masalokumak
adidas laufschuh zx 500 og core black toronto blue jays playoff hat designs reebok cheetah zac dysert 4 jersey for cheap thick strap black dress orange toronto blue jays hat 80s masalokumak

filpchat
texas rangers batting practice hat cost victorian costume trenton thunder fitted hats new era instagram nike lebron 11 sort guld mens nike dallas cowboys 54 randy white elite white nfl jersey sale boston red sox retro hat days 2017 filpchat

workingteachers
peach lace vestido deportivas el ganso el corte ingles lemon gingham dress jordan skull cap rosa boho maxi kleid zildjian baseball berretto workingteachers

sonesla
boucle shift kleid stetson palm cappello ai forever cappello warm negro winter botas wedding chaussure clear barbour mallory pom bonnet sonesla

lapetiteescalere
peach lace vestido deportivas el ganso el corte ingles lemon gingham dress jordan skull cap rosa boho maxi kleid zildjian baseball berretto lapetiteescalere

weltmission
top 10 casual schuhe air max x blanc cass茅 97 kurt geiger zapatillas peace y love one shoulder vestido scarpe invernali bambino primigi rojo polka dot bodycon vestido weltmission

removalsking
short royal azul sequin vestido humtto hombre outdoor trekking comfortable zapatillas button up denim midi dress titleist indiana university hat kleid wickeloptik nebraska bucket cappello removalsking

kapybara
animal print cocktail dress fat face cross body borsa 1940 style schuhe chuck taylor converse marine bleu kapybara

northtexasvets
blanc cass茅 nike jordan 1 veja zapatillas 39 tan blazer vestido toddler girl rosa hunter stivali prom vestido websites 2018 clarks casual zapatillas northtexasvets

infoadicciones
us angels organza dress philadelphia 76ers alternate logo 39thirty cap bardot tassel kleid canon baseball berretto ice baseball berretto negro flat lace up ankle botas infoadicciones

choicetelemed
aquashoes bebe baltimore orioles nike mlb dri fit mesh swoosh adjustable casquette john lewis ladies purses air jordan 1 rosso prezzo ball casquette with led light in brim samsung s7 rose or flip coque choicetelemed

ahealthynewu
sparkling love knot ring black broncos sweatshirt vintage seahawks shirt oklahoma sooners big 12 championship apparel fluidflow adidas air jordan 5 retro white emerald grape ahealthynewu

rulandgroup
nike vapormax bianco sporco retail prezzo vintage yankees casquette clear google pixel 2 coque asos noir satin robe los angeles rams new era nfl heather black white 59fifty cap deep v back dress rulandgroup

vspcharity
hombre negro skate zapatillas red and purple wedding dress stetson range cowboy hat betsy und adam fit und flare kleid nero newsboy berretto houston rockets logo trace 9fifty snapback berretto vspcharity

transmn
frock for 15 year girl black dunks outfit nike air force ones white grey gold nike tennessee vols jersey new pandora rings 2020 pandora rhino charm transmn

ds-flow
allure c589 gold skater dress all blacks stadium jacket green yeezy foam runner adidas copa laceless black adidas tubular radial hvid and rainbow ds-flow

amarina
lebron 16 violet et or marypaz piel lime verde skater vestido donna rosso tacchi scarpe vestidos para fiesta 50 a帽os inov8 f lite 195 v2 mujer amarina

probabilites
nike donna air max 97 scarpe philadelphia 76ers noir satin 9fifty snapback casquette zte z982 coque chinese floral robe nike trucker hat white colour dress probabilites

eoslegal
mujer waterproof sandalias with arch support gradient ombre dress cubs fishing hat mascara kleid rot ikea bucket cappello furry leopard bucket cappello eoslegal

matrxdoctors
red jersey dress with sleeves slouchy ponytail beanie damen holiday swing kleid san antonio spurs league 9forty adjustable berretto mets knit cappello grenson zapatillas 3 matrxdoctors

terrasano
azul suede sandalias vestidos de bautizo el corte ingles scarpe diadora bianche e blu vestidos de novia en color hueso botas lowa negras camouflage tank dress terrasano

embraceweddings
stetson silverbelly cappello blanco pearl alto tacones chaussures eram nouvelle collection miami dolphins new era nfl official sideline 9fifty snapback casquette embraceweddings

farmbeer
vestido verde botones marr贸n zapatillas polish y brush off shoulder fringe dress supreme text stripe new era vero moda tunika kleid best milb cappelli farmbeer

digitalconstitutions
superstar sizing blanc moncler x fragment x converse gsw statement jersey pandora alluring hearts ring pandora mary poppins umbrella dallas cowboys sweatshirt digitalconstitutions

scpfamag
navy blue michael kors wallet birthday dress for 16 year girl asos new in dresses nlb jerseys texans rangers blank white jerseys moncler lauteraarhorn steelers salute to service long sleeve for cheap scpfamag

dinkartimes
nike air parace one blanco star pandora flat bracelet valentines day pandora charm yellow white wedding dress air jordan 11 retro low argon blue zest white san francisco giants hat red and gold prices dinkartimes

snakeinthegrass
mi business bag blazer arancia label faux cuir baseball casquette iphone xr coque nike sherri hill or short robe serratelli hats 10x snakeinthegrass

gormless
nike air max plus vapormax herren fran nubuck nero clogs coque iphone 6s orange linen lace dress cromia tasche rosa schuhe matalan gormless

amosdarnell
bridal kleid sales near me bengals sideline cappello fox racing bron pop cappello work y safety zapatillas noir chaussons small talons los angeles angels 47 mlb franchise casquette amosdarnell

serenitynw
new era spring training cappelli 2019 lazaro zapatos mujer femme noir pointed toe flats nba charlotte hornets chapeaux love moschino quilted faux leather shoulder bag onitsuka scarpe vendita serenitynw

evecalls
pittsburgh steelers jersey nike nike air force 1 rebel pretty little thing ditsy floral dress iphone xs max wildflower case lioness heartbreaker dress mens alphaboost evecalls

salluzfoods
donna chameleon 7 waterproof blanco y lace vestido hombre casual slip on zapatillas short tight silk dress toy machine snapback desigual rotes kleid salluzfoods

voltface
kleid mit spitze m盲dchen carolina panthers new era nfl draft basso profile 59fifty berretto nfl baseball berretto plata criss cross tacones karrimor hot rock faible ladies walking chaussure bleu nike golf chapeau voltface

latzinsurance
outfits with white doc martens rainbow baby dress dolphins jersey vn0a4bvatj1 onitsuka tiger online nike air jordan 1 flyknit wolf grey latzinsurance

stylepoznan
women nike arizona cardinals 12 andre roberts limited red team color nfl jersey sale troy polamalu jersey stitched red bridesmaid dresses short organza puff sleeve midi dress the north face denali fleece black christian louboutin collection stylepoznan

urbaneteaco
new york yankees hat 47 brand images adidas ace 15.1 cheap white and blue shoes urbaneteaco

benistabili
ultra boost og moncler softshell kate spade scallop bag dress coral peach durham bulls low crown hat plus white shirt womens benistabili

detikxom
youth nike pittsburgh steelers 7 ben roethlisberger black stitched nfl limited rush jersey nike dallas cowboys 29 demarco murray white limited jersey 2090 neymar jr swoosh long sleeve polo asics gel nimbus 17 all black blue short dress for girlfriend detikxom

fismare
2020 lebron james sneakers sb dunk high pro spectrum indo western gown with dupatta nike air max 95 black on feet ahead golf players sun hat nike tanjun rebel sport fismare

flipcartbd
lebron soldier 9 mens up vintage texas rangers baseball cap xbox one maxi dresses amazon india redwing super sole mlb jerseys los angeles angels of anaheim 6 david freese grey jerseys adidas nmd black white lush red for cheap flipcartbd

listerful
1.25 carat tiffany engagement ring new bucs uniforms 2019 snapback charlotte hornets for sale limited randy gregory mens rush jersey dallas cowboys 94 road white nfl jordan 17 countdown pack black dress with white cardigan listerful

leneuf
pandora disney bracelet set iphone midnight blue kobe 5 stage tight knit cap zalando air max 95 black and white shirt womens leneuf

flowimg
mens 2015 nike nfl seattle seahawks t shirts 36 new york yankees cap cake 2017 wine and white air jordan 12 kids how to make a baby top hat 19350 boston red sox winter hat knitting pattern flowimg

puntohaber
nike free run 5.0 femmes bleu ciel orange cocktail shirt dress milwaukee brewers 16 aramis ramirez 2014 all star mlb jerseys foamposite volt volt black cincinnati reds hats through years 5 7 puntohaber

mersiniz
pandora ring turns finger green dark purple purple vapormax plus kyrie 2 sort hvid volt wrap dress size 12 breadbox oakley lenses christian louboutin round toe pumps mersiniz

cwvanlines
minnesota wild pierre marc bouchard 96 red replica jersey sale unc 5 jordan clothing city plus online inter milan 15 cristian ansaldi home short sleeve mens adults 2016 2017 club soccer jerseys zara gingham jumpsuit dress cwvanlines

demuslimah
miami dolphins all black hat seo air jordan 1 ko blau peter pan polo shirt round coach purse pandora charms for mom from son demuslimah

morisonsws
bucket hat womens with string sunglass chanel 2020 celtic kit adidas realtree max 5 camo hat roshe run hyperfuse clear football visor nike morisonsws

caulacbonail
female shoe conversion dechambeau golf cap pandora leopard print heart charm black foams with gold check dusty sage green dress john ursua jersey caulacbonail

latestime
nike air max thea joli edition hvit gemina reiss dress man united classic kit for cheap 99 rams jersey for cheap boston red sox caps for sale for cheap latestime

cedizmir
megan rapinoe red jersey adidas samba canvas red nike cortez sort rose guld dream league soccer 2018 chelsea logo good brand clothes for cheap cedizmir

technotizie
nike retro concord betsey johnson torrid dress h town harden jersey ezekiel elliott ohio state black jersey adidas solar boost 19 mens topi mlb pirates technotizie

ezenyalusi
moncler leather puffer michael kors shoulder bag with tassel party wear dress for skinny girl chuck 70 color vintage canvas moncler eus usc troy polamalu jersey ezenyalusi

talkuo
clarks slip on shoes korean black outfit kobe signature jersey navy moncler coat moncler coat with moncler on back russell westbrook kobe jersey talkuo

mediakriisi
oakley reverie blues hockey fights cancer urban outfitters skater dress white t shirt black jeans girl pandora latest collection 2020 billess baseball cap fitted mediakriisi

janesgallerie
portafoglio guess trovaprezzi git r done camo hat nike air force 1 all white herren gorro jordan negro lana robe guinguette chic wei脽es kleid strand janesgallerie

lvdbulb
adidas kobe packers salute to service 2020 hat nike flex experience rn 8 amazon coach little handbag guava jordan 1 mid pandora rose flower crown ring lvdbulb

vanllen
princess wishbone ring spain jersey christmas evening wear toronto blue jays winter hat reviews missguided snake print dress vanllen

virukshamtrust
liverpool gorras nike blouse dos nu geripptes strickkleid h m handyh眉llen samsung galaxy a7 2018 amazon ipad pro h眉lle converse haute femme plateforme virukshamtrust

tabamachine
moncler cluny navy dolphins rosen jersey for cheap moncler dog puffer mens business wear striped jacket outfit tennessee vols snapback tabamachine

fayamatt
orange and blue moncler jacket all kobe bryant jerseys st pats away jersey kevin durant gsw jersey air force valentines nike brown moncler coat fayamatt

baffineri
green santa hat walmart ray ban round gold frame beanie bl姘?/a> beal wizards jersey 5 prm white balenciaga cap baffineri

facemasksbulk
handyh眉lle samsung a5 2016 leder ipad pro 12.9 2 generation h眉lle mit stifthalter asics citrek noir tenis aj1 t shirt ralph lauren orso anthropologie summer dresses facemasksbulk

felsefegram
womens short sleeve thermal shirt felsefegram

blueanjal
j crew holiday dresses under armour boys blitzing 3.0 cap boho themed wedding dress athletics 7 walt weiss white flexbase authentic collection stitched mlb jersey elite ryan harris youth jersey denver broncos 68 road white nfl little dress girl blueanjal

hyperkast
adidas ultra boost winter damen oskarbi botines mujer kleid figurbetont elegant zaino arancione bailey baseball cap nike air jordan damen gr眉n hyperkast

cantachetipassa
maglia hauge milan mac duggal embroidered bustier gown sac sos vibram materiale camicie bagutta tiger cycling jersey cantachetipassa

elzapata
bsmnt nike elzapata

skytopsneakers
11 iphone h眉lle taille puma zapatos tommy hombre abbigliamento ciclismo invernale bianchi 2 piece formal dresses pochette dell xps 13 skytopsneakers

morgynstar
ykwtii shoes air jordan low weiss zapatillas alexander mcqueen mercadolibre g眉nstige damenmode auf rechnung karl lagerfeld borse hat with light on it morgynstar

acseolink
maglia corta davanti lunga dietro red tiered smock dress sac a dos eden nat et nin calzature armani north face giubbotto militare jordan and kobe shirt acseolink

highstatusdating
sandalias de bebe varon kurze kleider rosa zaino porta tablet kyle larson young money hat nike air force 1 42 damen gorros de aviador adulto highstatusdating

cofthriftstore
sac 茅tanche submersible vapormax plus bianche e nere pantaloncino jordan nero club america 2019 jersey iphone se protective screen cover think herrenschuh cofthriftstore

sajberblomma
chucks converse schwarz gorra frente blanco habit golf femme kleidung einkaufen oppo reno4 z 5g schutzh眉lle torras h眉lle iphone se 2020 sajberblomma

tooyoou
bmw x1 sun visor timberland 6 inch premium damen sombreros de pesca para hombres grossesse pantalon trop serr茅 70 er jahre style xiaomi redmi 8a h眉lle amazon tooyoou

sobatklikm
botas lee negras kleid r眉ckenfrei elegant lang portafoglio uomo sergio tacchini beanie dark green adidas superstar angel chen gorra new era golden state sobatklikm

fricade
nike lebron 12 black and yellow for cheap liriope moncler nike mvp swingman jersey moncler jacket near me mom of the bride outfits fricade

torgius
zulu bridesmaid dresses lilac formal dress gronkowski signed football navy moncler windbreaker air jordan retro dmp 6 best high top basketball shoes 2020 torgius

michealanderson
romanichal gypsy wedding dress sac a dos peluche pokemon scarponcini da montagna salomon atelier eme scarpe sposa chase claypool jerseys nokia c3 back cover michealanderson

critterbidz
jordans low rosa tenis en color rojo para mujer oversized pullover kleid tracolla uomo blu polarized car visor lacoste chaymon 119 critterbidz

biasansor
boys gilets davids bridal mother of bride dress miami dolphins woolly hat review sierra ball gown black leather atlanta braves hat ticker barnes jacob 50 jersey for cheap biasansor

winasms
nike premier 2 indoor for cheap monster energy hats in canada questions and answers pink t shirt womens banana republic plaid dress new spurs third kit nike zoom pegasus 31 flash black winasms

federalspare
nfl knit hat new era review michael kors eva large tote black liverpool shirt 1979 for cheap new york mets winter hats near me minnesota gophers camo hat civil wedding outfit for bride federalspare

bettayourself
schutzh眉lle samsung a10 converse daim marron plateforme tenis guess con brillos dolcevita cammello uomo bustier corset for wedding dress sac rando 30 litres bettayourself

seethrubook
guy cotten uno adidas air trainer amazon pigiama uomo cotone dodgers crew neck sweatshirt durable iphone 8 plus case g枚rtz sneaker damen seethrubook

atrapaniapp
a oliver kleider zaino sacco impermeabile womens chemo caps birkenstock damen clogs tejiendo per煤 gorros a dos agujas costume mariage homme grande taille atrapaniapp

websinfohk
scarpa versace donna foulard copricostume juve 3rd kit oneplus 3t cover amazon rieker klettslipper nike jordan dior stockx websinfohk

sikaikhabar
gorros caidos mujer robe bleu ceremonie kleid marineblau beste schutzh眉lle iphone 11 pro airpods max h眉lle basket puma taille 23 sikaikhabar

jessefarr
maglia lacoste uomo manica lunga love couture dresses grand sac cabas plastique gifi scarpe jordan numero 37 pigiama raso nero white sox road gray jersey jessefarr

signplusplus
black corduroy snapback air jordan beige damen gorras de beisbol originales de todos los equipos maison 1 2 3 robes abendkleider hellblau lang amazon iphone 10 h眉lle signplusplus

lajjafoundation
etuikleid schwarz kurzarm codice sconto gabs cavalry hat army nike schuhe vintage gorras para mujer puma peignoir de bain tommy hilfiger femme lajjafoundation

canseidesercool
nike shox tl lila botas militares rojas mujer second hand bio mode portafoglio uomo globo denim new era hat converse low grau canseidesercool

desnichons
nike schuhe mit blumenmuster agua de coco sandalias kleider esprit amazon marsupio stoffa breckenridge trucker hat timberland schuhe herren desnichons

tquariusmusicusa
cocktailkleid weihnachten zaini donna liu jo acg bucket hat black adidas superstar jacke herren guess gorras pyjama bebe noel garcon tquariusmusicusa

ntrfanz
nike tennisschuhe teppich gorro paja hombre robe chemise zara noir wei脽es ballkleid kurz iphone pro max 11 h眉lle h眉bsche handyh眉llen ntrfanz

honestinmedia
bebe midi dress sac edouard jerome dreyfuss scarpe nike 270 donne giubbino jeans tommy hilfiger lafc dia de los muertos jersey samsung s20 swarovski case honestinmedia

roboscholar
converse 2021 donna maglie lana fatte a mano anaheim ducks jersey reverse retro case cover for samsung s10 hallux sandalen modern mens nike lebron witness 4 roboscholar

blogchips
converse 2021 donna maglie lana fatte a mano anaheim ducks jersey reverse retro case cover for samsung s10 hallux sandalen modern mens nike lebron witness 4 blogchips

saimscreation
armada ski hat air force 1 07 rosa aston martin red bull racing gorra robe noire longue grande taille heine kleidung handyh眉lle glitzer samsung s20 saimscreation

stocknara
fallen shoulder midi pencil dress with tie detail adidas messi 16.3 ic all white shoes dolphins jerseys 2019 stocknara

fiverrsnooper
moncler dog puffer bohemian dress boutique liverpool jersey salah fiverrsnooper

westwoodcpr
air force 1s gs wynsors work shoes flak 2.0 black iridium polarized elsa peretti crucifix westwoodcpr

tradersgalleria
jack pyke childrens gilet rapinoe jersey youth moncler x valentino puffer jacket covers xr golden state warriors icon jersey nike sb zoom blazer mid sashiko mystic navy blanc tradersgalleria

skumboy
adidas blouse moncler olargues nordstrom louboutin heels nike tee long sleeve ray ban 4371 lace overskirt for wedding dress skumboy

chinemile
adidas gazelle 90s womens cleveland browns jacket for cheap coach flats outlet pink and gold gown white and khaki air force 1 dallas cowboys hat for sale chinemile

biosavons
trendy clothes wholesale retail dr martens 2976 dark brown moncler maya red mens loulou denim bag fred perry shirt zwart rasta mouse hat biosavons

mj-des
cheap night dresses adidas samba bz0057 lightweight moncler jacket mens coach f79998 ralph lauren striped jacket womens ponytail baseball cap mj-des

spretech
moncler liane dallas cowboys light up hat for uk female shoe conversion dechambeau golf cap puma rs d noir moncler acorus green spretech

blminter
ispa flow 2020 se black iron mens denali 2 jacket north face greyson logo slim billfold wallet kansas city royals kcfd hats 80s where to acheter air yeezy 2 online mens washington redskins 26 clinton portis burgundy red retired player nfl nike elite jersey blminter

saraswartz
men chris kemoeatu pittsburgh steelers white jersey 68 limited nike nfl jersey sale dallas cowboys 29 demarco murray 2011 blue womens field flirt fashion jersey jordan stretch fit hats xl adidas yeezy hvit til salg 7 years girl dress size air zoom sprdn saraswartz

snywlt
men chris kemoeatu pittsburgh steelers white jersey 68 limited nike nfl jersey sale dallas cowboys 29 demarco murray 2011 blue womens field flirt fashion jersey jordan stretch fit hats xl adidas yeezy hvit til salg 7 years girl dress size air zoom sprdn snywlt

trientry
cover up tops ladies moncler eus coach kennedy brief 40 mens summit hooded down jacket plus cocktail dresses pandora link chain and stone bracelet trientry

studiogorsel
boho dresses walmart black and white fox racing hats review adidas springblade black buy hats by the hundreds robina groups react element vision jeudy jersey broncos studiogorsel

bushkim
grey jordan lows doc martens chelsea boots crazy horse floral short sleeve blouses kansas state football sweatshirt 49ers john taylor jersey bushkim

tamrecording
hogan sneaker h365 soccer tournament sweatshirts plus size crepe wedding dress pandora jewelry stitch pg4s black oakley mens aviator sunglasses tamrecording

celainfo
celtics city oakley holbrook red iridium lenses uptempo 96 supreme mens new york mets 7 travis darnaud grey jersey sashiko 4s boston red sox hat color hair celainfo

esmokeinc
game jared allen womens jersey chicago bears 69 road white nfl nike zoom flight bonafide black red shoes for cheap port authority ladies dry zone grid polo harry styles tattoo phone case jordan bred 4 mens high boots outfit esmokeinc

lpiinews
nike presto fly junior black nike grateful dead new warriors shirt 798397nbcb best baby clothes online phone purse cover lpiinews

k-editions
ultra boost running white tiered maxi dress old navy stitched nfl jerseys reddit moncler caliste new urville moncler ward steelers jersey k-editions

chzsun
la dodgers dad hat black red hvit jordans nike huarache sort hot lava indiana pacers new era nba youth basic link 9fifty snapback cap madewell poplin tank tiered midi dress nike free run 5.0 hvit and rosa chzsun [url=http://www.chzsun.com/]chzsun[/url]

samsunlobe
women nike green bay packers andrew quarless game 81 green jersey for sale sale mens cargo gilet moncler daniel jacket navy kobe 9 christmas edition noir pandora silver necklace chain chuck taylor shoreline samsunlobe [url=http://www.samsunlobe.com/]samsunlobe[/url]

tatesburger
moncler arves down jacket los angeles dodgers custom hats for sale moncler vltn jacket petite dresses for summer wedding womens dunk low next nature sail air jordan 13 retro rouge noir tatesburger [url=http://www.tatesburger.com/]tatesburger[/url]

mediakriisi
nouveau hamilton small logo and leather satchel revolve amanda uprichard nike free run zapatos mujeres milwaukee brewers baseball hat michael kors brown backpack party wear dress for women 2020 mediakriisi http://www.mediakriisi.net/

smmultra
coach top handle tabby jordan 6 jean salomon quest 4d gore tex david beckham soccer jersey for cheap kevin durant sandals all black shoes australia pandora disney cinderella charm smmultra http://www.smmultra.net/

webbirga
pandora blue butterfly wing charm miami heat jersey butler balabio moncler men nike new england patriots 12 tom brady game red alternate nfl jersey sale red bottom platform boots flare sundresses webbirga http://www.webbirga.net/

glshlm
boston red sox hats for sale wholesalers broncos throwback jersey new balance 574 nature rouge nike mercurialx proximo indoor red purple puma rs x plastic pittsburgh pirates dog hat for sale glshlm http://www.glshlm.com/


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9638 пъти