Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор


Павел Поппандов сравни със земята Александър Йорданов заради безумно изказване за 3 март.

Омерзен съм от дъното на душата си от изказването на Александър Йорданов. Това заяви ексклузивно пред ПИК актьорът Павел Поппандов. Коментарът му бе по повод думите на политика, че за него датата 3 март не значи нищо. 

Александър Йорданов, който е известен с русофобията си, застъпи яростно тезата, че България не би следвало да празнува своето Освобождение на 3 март. Според него, тогава бил подписан договор между Руската и Османските империи, а България е получила своята Свобода с договора от Берлинския конгрес. 

„Гледах  предаването по БНТ „Още от деня“ с водещ Емил Кошлуков. Един от интервюираните беше Александър Йорданов. Този човек отрече Националния ни празник 3 март. Дословно цитирам: „Тази дата за мен нищо не значи“, негодува Павел Поппандов. 

„И понеже тази дата за мен и за още 99,9% от българския народ значи много, искам просто да му припомня някои неща. Когато бях 14-годишен, баща ми ми подари книгата „Руско-турската освободителна война“. Беше я надписал така: „На Павел, да знае и да помни защо е българин““, разкри актьорът. 

 

„Искам да припомня нещо на същия този Йорданов, който претендира, че е запознат с историята. Той не подписа Конституцията, не отслабна по време на стачката на 39-те грешници и това не му попречи, след като не е подписал тази Конституция, да отиде на два пъти посланик от името на Република България и да брани националните ни интереси в името на тази Конституция“, каза още той. 

„Същият този Йорданов, десет живота да има, никога няма да стигне до подвига на подполковник Калитин. Той никога няма да бъде един от редовите руски войници от Псковския полк, които замръзват, затрупани от снега“, отсече Павел Попандов.

 „Същият този Йорданов трябва да знае, че ако не са били руските войници, визирам и всички останали, украинци, финландци, български опълченци, и неговият род случайно е оцелял през тези години, сега щеше да се казва Александър Оглу“, категоричен е актьорът. 

„Този Йорданов е като сляпото куче. Той живее под земята, в пълен мрак, а сляпото куче появи ли се навън, излезе ли на светлината, умира. Дано по-малко са слепите кучета“, завърши емоционалното си слово той.

 

 

По информация на ПИК

 видяно 58382 пъти
назад

Коментари

ас
гадюха...


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9451 пъти