Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор


ЗАЩО МЪЖЕТЕ ЛЪЖАТ

Веднъж един дървар секъл дърва на брега на реката,но изпуснал в нея брадвата си.Седнал на земята и заплакал от мъка.Явил му се Бог и го попитал: –Защо плачеш? –Как да не плача,Господи?!Изпуснах брадвата в реката и сега няма как да изкарвам прехраната на семейството си. Господ бръкнал в реката и извадил златна брадва: –Тази ли е твоята? –Не,не е моята.-отвърнал дърварят. Господ отново бръкнал в реката и този път извадил сребърна брадва: –Може би тази е твоята? –Не,и тази не е. Третият път Господ извадил желязна брадва. –Да,да,тази е моята!-радостно извикал дърварят. –Виждам,че си добър и честен човек.-рекъл Господ.За това вземи и трите брадви. Заживял дърварят в охолство,но един ден,както се разхождал с жена си покрай реката,тя се подхлъзнала и паднала в нея.Мъжът седнала на брега и горко заплакал.Отново се явил Бог и го попитал защо плаче. –Как да не плача,Господи?!Жена ми падна в реката. Тогава Бог извадил Дженифър Лопес от реката и попитал: –Това ли е жена ти? –Да!-радостно извикал мъжът. Смръщил се Бог: –Защо този път ме излъга? –Виждаш ли,Господи-въздъхнал дърварят.Бих ти казал,че това не е моята жена,но тогава ти щеше да извадиш Катрин Зита -Джоунс.Аз отново бих ти казал,че не е моята жена и накра ти би извадил нея.И като награда за честността ми,би ми дал и трите.А аз не бих могъл да изхраня четири гърла и щяхме да бъдем много нещастни… Извод:Когато мъжете лъжат,го правят с достойнство и за общото благо….

 

 

Мъж и жена в хола гледат тъпа телевизия. Тя:/чуруликайки/ –Как мина денят ти,любов моя? Той: –Ъъъ…заеби…ъъъ.. Тя:/преливайки от нежност/ –Всичко наред ли беше? Той: –Орта-будала…. Тя:/алегро виваче/ –Ох,милият!А някой издразни ли моят тигър? Той: –Ми,не… Тя:/разтопено/ –Ти си моят герой! Той: –А,ОК… Тя:/шепнейки/ –Днес си харесах едни ботушки.... само 300 кинта...любов моя..Той /оживено/ - Скъпа, що не ме цункаш по раменцето?

Тя: /учудено, но с готомност/ 

–Защо по раменцето?

Той:

–’Щото и ти отдалеч започна….

 

 

 В късна вечер мъж чул шум. Веднага отишъл да провери какво се случва и зърнал група крадци, които се промъкват в гаража му. Веднага звъннал на полицията. - Елате веднага, в гаража ми има крадци! - Моля изчакайте, в момента нямаме свободни автомобили. Ще ви изпратим кола при първа възможност - отговорили от полицията и затворили. Мъжът се притеснил, не знаел какво да прави. След малко звъннал в полицията отново: - Здравейте, аз съм мъжът, който се обади за крадците в гаража преди малко. Не бързайте. Застрелях ги всичките! Една минута по-късно на адреса пристигнали 6 полицейски коли и един хеликоптер. Полицаите отворили гаража и видели крадците, които в този момент грабели вещите на мъжа. - Стори ни се, казахте, че сте ги застреляли? - казали полицаите. - А на мен ми се стори, че казахте, че нямате коли. 

 

 видяно 12622 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7620 пъти