Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор


БАЛОТАЖКИ ВИЦ

ДНЕС,05.11.2023 г, в този прекрасен слънчев ден,  в деня на балотажа за местните избори,  един стар виц, който звучи двусмислено:

 

Мъж лети с балон и разбира, че се е загубил. Променил височината и видял един друг мъж на земята.Спуснал се по-ниско и го попитал:

- Извинете, нуждая се от помощ. От много време се рея с този балон, но не зная къде се намирам, а отдавна закъснявам за среща

-   Вие сте приблизително на 30 стъпки над земята, в балон с горещ въздух. Намирате се между 40 и 41 градуса северна ширина и между 59 и 60 градуса западна дължина. – отвърнал мъжа.

-   Вие със сигурност сте счетоводител! - възкликнал мъжът.с балона.

-   Да, но как познахте?

-   Ами всичко, което казахте е абсолютно точно, но аз нямам идея какво да правя с тази информация. Факт е, че аз все още съм изгубен, а вие не ми помогнахте с нищо.

-   А Вие сигурно сте кандидата за кмет на ГЕРБ в Община Средец! – казал мъжа. от земята

-   Да, но как познахте?

-   Не беше трудно. Очевидно не знаете къде се намирате , а искате да останете кмет. Издигнали сте се там, където сте, благодарение на голямо количество въздух под налягане. Обещавате неща, които нямате идея как ще изпълните и очаквате други да решат Вашия проблем. И накрая Вие все още сте в същото положение, след като ме срещнахте, но вече прехвърлихте вината за това върху мен...

 

SOS Средец

 

Дата: 05.11.2023 г.

 

 

 

 

 

 видяно 69394 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9527 пъти