Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор


В селскостопанска академия

 

 се провежда изпит по животновъдство. Изпитва известен професор по животновъдните науки. Влиза студент, който е присъствал само на една лекция. Не си тегли билет, а предлага на професора сделка: - Професоре, честно да си кажа, не съм готов за този изпит, обаче знам един въпрос за животновъдството, на който дори вие не можете да отговорите... - Няма въпрос за животновъдството, на който да не знам отговора. - отвръща професорът. - Но ще ви изслушам и ако наистина не успея да отговоря на въпроса ви, ще ви поставя шестица. Студентът задава въпрос: - Защо свинята няма месечен цикъл? Професорът в недоумение поставя шестица на студента. В следващите няколко дни загубва апетит, не може да спи, изнервен е до крайност, прочита цялата световна литература. Въпреки всичко не успява да намери отговор на въпроса. Накрая извиква студента при себе си и го моли да му даде отговора на въпроса. Студентът: - Професоре, отговорът е елементарен. Кой по дяволите държи свиня, докато навърши 14 години.

За да избегнат субективния фактор, социалистите решили при избора си за нов лидер да подходят модерно, като вкарат в компютър необходимите качества, които трябва да притежава кандидатът, за да бъде избран. Когото покаже програмата - той ще е! Задали: 1. Да бъде модерно ляв; 2. Да е известен в България и по света; 3. Да има силна воля за победа; 4. Да умее да работи в екип; 5. Да е напсувал най-малко три пъти Бойко Борисов в последните години. След кратък размисъл компютърът показал името на най-достойния кандидат - Христо Стоичков.

Журналист пита кмет: - Намерихте ли пари за дупките по пътищата? - Намерихме! - отговаря кметът. - Запълвате ли ги? - Запълваме ги! - отговаря кметът. - И докога ще издържат? - пита журналистът. - До никога - отговаря кмета - вятърът веднага ги издухва.  видяно 52422 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8015 пъти