Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ПАТЕРИЦА, ПРОТЕЗА, ИЛИ ОТРОЧЕ?

Политическа басня с незнаен финал.

Имало едно време два сиамски близнака. Има ги и сега. Сиамскиблизнаци с обща корпоративна яйцеклетка и беден татко-сперматозоид. Беден, ама Цар! След като забогатя, царчето забягна и ни остави в наследство двете си близначета, които ние отглеждаме до днес.

Сиамските близнаци по правило не са дълговечни, но в нашата мила родина, чудатостите са на мода. Макар опашкари по доходи, ние сме шампиони по политически проекти, един от друг по-екстравагантни и непригодни. Затова опрените гръб в гръб близнаци оцеляват и дори се възпроизвеждат. В днешния либерален свят, разликата между мъжкото и женското начало е доволно размита и всякакви отрочета са възможни, когато разполагаш с пари. А близначетата са мултипаралийчета и основното им занимание от крехка детска възраст е да жонглират с пачки и кюлчета. За тях е жизнено важно да са на върха, инак може да се окажат в клетката, където за разлика от яйцеклетката, парите няма да им вършат работа.

За да се впишат в околната среда на близнаците са им нужни патерици, протези и отрочета, които да ги обгрижват. Българския народ и държава са щедри и от години осигуряват на близначетата щедър ресурс под формата на преки и косвени плащания. Легални и нелегални! Грижлив народ-бащица и майчица-държава!! Покриват всички нужди на височайшите царски отрочета, нищо че многобройните техни чеда ходят на гурбет в чужбина.

Въпреки това сиамците не са доволни. Те са вечно гладни! Липсва им върха на държавната пирамида, откъдето да черпят с шепи и да раздават огризки. Сега отново са в атака на върха. Кой от техните отрочета, патерици и протези ще се притече на помощ? Кой ли ще е самоотвержения Спасител, който ще ги закрепи отново на софрата и ще тръгне към Голгота? Знайно е, че всички предходни, след като са изпълнили своята роля са изхвърлени на бунището и всеки получава съответната доза народна ,,Любов‘‘. Повечето не оцеляват, а оцелелите, ако са умни – НЕ ПОВТАРЯТ!

Търси се, а КОЙ ще е - наблюдавайте! И в първия сгоден случай, въздайте МУ своята неподправена ,,ЛЮБОВ‘‘!

 

 

Бран Босилек

 

 

Дата: 18.06.2024 год.

 

 

 

 видяно 70793 пъти
назад

Коментари

видяно по ип 9601 пъти