Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПЪРВА СЕСИЯ И КЛЕТВА

Днес, 09.11.2023 г., четвъргък, в 12.00 часа, в зала № 1 на общината се проведе първото заседание на новия общински съвет. В присъствието на зам.областният управител на Бургас Владимир Крумов, съветниците, новите кметове по населени места  и новоизбрания кмет Иван Кичев положиха кметва. Движейки се по процедурата сесията се ръководеше от най-възрастния общински съветник д-р Георги Георгиев. Създадоха се  комисии за израбогване правилника на общинския съвет и комисия по избора на председател. За председател бе предложен единствено досегашния такъв, г-н Динко Цъцаров и избран с тайно гласуване с 15 гласа ЗА, 1 – против и 1 – въздържал се. Кмета г-н Иван Кичев се обърна към присъстващите в залата с думите „12 годишната диктатура приключи” , „крайно време е всявания с години страх да бъде изкоренен” и към своите даскорошни опоненти от екипа на Жабов „г-да матросовци, битката приключи, Картаген падна”.От първия ред на съветническите банки го гледаше безмълвно матроса Жабов. Както знаете ОС Средец има 17 съветника. Герб е със 6 човека, БЗНС „Ал.Стамболийски с 4, ПП/ДБ 3,  БСП 2 и по един съветник от СЕК и „Български Възход”.

Получихме снимки от събитието в Средец както и такива на най-възрастният съветник  от ГЕРБ, както казахме д-р Георги Георгиев, с най-младия от ПП/ДБ  г-н Атанас Пъчков /снимка № 2 /, за жалост не успяхме да запечатим със снимка в архива си прегръдката между кмета Иван  Кичев и най-важния партньор за победата г-н Димитър Янков по време на почивката,  но в архива остава и снимка на кмета на най-голямото село Дебелт, избран от първи тур г-н Никола Сачанов и младия съветник Наско Пъчков също от Дебелт/снимка №3/.

Като завършек на коментирането  на днешната сесия,  не се оправдаха опасенията на различни местни и не толкова,  политици, които предвещаваха трусове в общинския съвет и проблеми на новия кмет с него.

Рано е още , но засега 

НА ШИПКА ВСИЧКО Е СПОКОЙНО !

 

SOS Средец

 

 

Дата: 09.11.2023 г.

 видяно 69405 пъти
назад

Коментари

До ало
Това може да е прякор на някой в ОБЧ.А Бабек е вид колбас-деликатес,нещо хубаво.Да кажем на някого че е патка,това е обида.Но кажи му че е мило патенце,може и да те разцелува.Щом се досещаш за кого става въпрос,кажи му името или действителният прякор.

ало икономиста
много ме развесели с този епитет "Бабек".Досещам се кого визираш но недей обижда,че ще спрат коментарите от сайта. Прояви приличие и човешки говори.

Икономист
Краде се ,защото Нормите за разход на гориво умишлено са завишени,а и се надписват километри.А ,имам и въпрос:Кой дава масла и гориво за мотокара ,и автомобилите на Драгомански.Кой,този Бабек от ОБЧ-то ли.По роднински връзки може би

Шофьор в ОБЧ
Абе хора,вие нямате поглед какво става и в гаража на БКС.Превърнал се е в частен сервиз с отговорник Бабаков.Краденето на гориво става с негово знание,защото получава процент.Който ,не се отчете ,Бабаков пееше на Жабов,или Камалиев.Доста шофьори си отидоха,и затова автомобилите са на това дередже.Изписват се части,и то на общ.леки коли без да се монтират.После се продават на ниски цени,или се влагат в частни автомобили.Така става с маслата,гумите ,акумулатори.Къде отиват отработените масла,старите акумулатори.Накрая на месеца се поднася документ за разписване от страна на шофьора за уж вложените части на автомобила който управлява.При запитване какви са тия части,и защо толкова масло,отговора е:Мълчи защото ще посетиш бюрото по труда.

До Местен
В ОБЧ се краде от портиера до управитела.Сложете скрита камера на бензиностанцията където зареждат колите на ОБЧ и на общината.Зареждат се частни автомобили ,а горивото се вписва в картоните на колите на предприятието,и общ. Някой ще оспорва,но схемата е много лесна.Дават се строителни малки обекти на приближени на БИВШИЯТ кмет.Купуват се общ.жилища без да се обявят на търг,от хора не са живяли и един ден в тях,на безценица.Е това са облаги за лизачи песнопойци,и предатели.А Жабов който ,и той няма нищо на горният етаж(така обиди той жителите на града,за които се е грижил 12г????????) спомена в едно интервю че финансовото състояние на общ.е добро,и новият кмет ще се облагоденства от него.????????????Това за мен е облага с държавни средства за близки роднини и др.Направо казано КОРУПЦИЯ.Незабавно пълна РЕВИЗИЯ от А до Я????????

Айрянов
В грешка си,никога не съм била за Гърков,прочети статии за мен и ще разбереш.А г-н Жабов не назначава сам,а му казват кой да е. Така че не ми давай наклон на х,я. И като видях ,че ме назначи вече станах и гербаджия. И въобще не съм прост,много повече съм .


Оставете го Айрянчето, момчето е природно недоразумение!

Митю Пищова
Сакам да заврем си Пищова на светлинското пищовче.

"сигурен източник"
Лало - зам.кмет. а Иван Айрянов - секретар на община.инж. Иван Жабов - шеф на построената от него градска тоалетна.

Относно Айрянов
Питаш кой го натресе за кметски наместник в Светлина? Жабов, разбира се. На предните местни избори Айрянов се присламчи към Гърков с надеждата да го направи кметски наместник. Когато Гърков загуби /с 36 гласа/ същият този младеж се прехвърли към Жабов. Защо ли? И Жабов веднага го прилапа. С уговорката да му донесе гласове. Ванко Айрянов си изпълни уговореното. Чрез заплахи към възрастните хора в селото и с подкрепата на циганите! Капиш?

Какъв
прекрасен ноемврийски ден.Къде отиде тази зима.Животът на село е хубав.Само няма път до тук.

Руслан
Станилов е съветник?Този не беше ли секретар на общината?

До чепа
Той сега се чуди,как да оближе клечката на политическата ситуация. Но нали е без образование ,аааа бил завършил преди три години нещо си. Добре че му помогнаха да изкара вечерното.Как не се е сетил да си качи дипломите във фейсбук,????. Айрянов е уникално просто момче,което се прави на политик. Но пък работи като докер.Кой можа да го натресе за кметски наместник?

Данчо Чепа
Чакам светлинското Айрянче да си ги премерим. Който губи плаща,- той знае цената, не е плаща сефте.

Бивш градоначалник
Вече нямам приятели

Къде е христинка
Липсва ми. Новия-стар председател на ОС трябва да сложи още една банка до Жабов. Банка за Христина. Щото общинската банка пресъхнали.

Желязко
Браво господин Кичев. Силно изказване

Местен
Абе тоя едричкият на снимка по средата Божидар Камалиев ли е? Що така одряман ми се вижда? Гаче ли са му потънали гемиите! Има за какво да е умислен! При един одит бая далаверки ще изскочат в ОБЧ-то! И за него, и за Жабов!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9537 пъти