Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Станислав Бъчваров: Не искам повече да се срамувам от политиката на хората, които управляват град Средец

Г-н Бъчваров, обявихте, че ще бъдете в листата на кандидата за кмет на Средец Димитър Янков. Вие сте политолог, а сега ще Ви се наложи да бъдете и местен политик, как взехте решението?

Абсолютно на място е въпросът Ви. Веднага отговарям – нямаше да мога да убедя и един човек да гласува за Димитър Янков, ако не бях застанал с името си рамо до рамо с него. Тогава с право щях да бъда обвинен, че го подкрепям само на думи и нищо не правя. Това ме накара да предприема тази крачка, която съм сигурен, че си заслужава. Взех трудно, но осъзнато решение.

 

 

Какво Ви накара да се доверите именно на Димитър Янков?

В хода на кампанията ясно и отчетливо ще обясня и ще мотивирам своя избор, затова сега искам да го кажа с една дума – не искам повече да се срамувам от политиката на хората, които управляват родния ми град. Затова подкрепих този човек, по мое мнение само той няма да даде поводи за разочарование сред гражданите на Средец. В Димитър Янков виждам сериозна и отговорна личност, която ще се заеме с големите проблеми на града, както сега го прави в Общинския съвет. Истински вярвам, че ако той управлява ще има реално решаване на проблемите, няма да има лъжи и общи приказки. Градът ще започне да работи.

 

Бихте ли коментирали кандидатурата на г-н Иван Кичев, който ще бъде кандидат на БЗНС този път?

Държа да кажа, че г-н Кичев беше последователна опозиция заедно с г-н Димитър Янков през последните 4 години, аз го уважавам заради това. Защо обаче му трябваше да предприема този ход, за който ме питате за мен остава загадка. Надявам се скоро да разберем.

 

Един малко по – нестандартен и нелесен въпрос - За коя личност бихте гласували, ако не подкрепяхте Димитър Янков?

 

Въпросът Ви е деликатен, но все пак ще отговоря. Понеже ме питате конкретно за личности, а не само за настоящите кандидат-кметове ще Ви кажа следното - аз съм човек, който харесва и одобрява последователните хора, такива които остават зад думите си до самият край на своите инициативи. Такава личност откривам в лицето само на г-жа Йона Чобанова. В този смисъл – ако г-н Янков не беше кандидат за кмет, а г-жа Чобанова беше решила да се кандидатира щях вероятно да предпочета да гласувам за нея. Искам накратко да се мотивирам защо, за да не звуча голословно. Първо – Ако влезе в надпреварата, г-жа Чобанова ще е единствената дама в нея, всички останали кандидати са мъже. Това само по себе си е смело решение, което бих подкрепил . Второ – тя остана последователна на идеите си, на избирателите си и на партията си.

Има ли яснота  от коя партия/партии ще получите подкрепа за местния вот?

Да, получили сме потвърждение от десни и дясноцентристки партии както и от формации в център-ляво. Част от тях са парламентарно представени, а други – не. Не мога да бъда по-конкретен, защото това не ми е работа. Г-н Димитър Янков ще го огласи в подходящ за гражданите момент. Мога да кажа само, че в малки общини като нашата партиите нямат чак толкова голямо значение, личностите са всичко. Работата на нашият екип е да покаже на хората алтернатива на досегашния модел на управление в града. Ние го показваме с факти, числа и действия, а не с общи приказки, както виждам, че вече го правят някои наши опоненти.

 

Станислав Бъчваров е председател на Асоциацията „Смисъл за България“, която обединява завършилите специалисти по политология и политически науки. Член е на ръководството на Института за стратегически изследвания „Контекст“  и е асоцииран член на „Студентски клуб на политолога“ към Софийски университет. Притежава бакалавърска степен по социология и магистърска степен по политология и международни отношения. Автор е на статии, свързани с вътрешната политика на страната, участва в специализирани предавания за анализи и коментари.

Източник: Черноморски фарвидяно 64553 пъти
назад

Коментари

golden goose sale
I must show my gratitude for your kindness supporting men and women who should have assistance with this content. Your special dedication to passing the solution along appeared to be definitely invaluable and have all the time encouraged many people much like me to arrive at their targets. Your amazing invaluable useful information implies a great deal a person like me and somewhat more to my fellow workers. Thanks a lot; from all of us. [url=http://www.ggdb.us.com]golden goose sale[/url]

До Решителния
Прав си, ама донякъде само. Точно щото е млад е по добре да свикне да понася критика в общественото пространство. Още повече, че в случая критиката е изцяло добронамерена!

Решителния
Ако коментарите не са просто заяждане и искате да му помогнете на момчето да стане "зрял" що не му пишете на лично съобщение. Момчето е възпитан, няма да се обиди и ще подходи с разбиране, 100% давам.

Местен
Станиславе, що ти трябваше да посочваш някого и въобще да отговаряш на такъв провокативен въпрос? Ако толкова ти се щеше да бъдеш конкретен, да беше посочил Живко Гърков като личност, за която би гласувал! Така щеше да се измъкнеш елегантно от неудобството. Наистина в някои аспекти все още си зелен! Освен ако с посочването на Йона Чобанова не отваряш вратичка за бъдещо взаимодействие с левите партии.

Грудовец
Таквиз млади люде са нужни на многостадалната ни община! Учени и с по различно мислене от туй на нашето брата грудовеца. Дето цял живот по далеч от Бургас не е стигал! Бравос на Янков, че го е приобщил за каузата харна! Е, има още какво да учи младежа. Но както каза по долу Анализатора, ще му простим заради младостта!

Анализатор
Интересно...кандидат кмет и водач на листата- твърдо дясно ориентирани, а младежът Станислав славослови Йона Чобанова?!?! Която е от БСП! Малко непремислени ми се струват думите му в тази част на интервюто! Нищо де. Ще го отдам на младостта и неопитността на Станислав.

Приятел на Станислав
Интересно ми е дали ще започнат да плюят и по Станислав както по другите

изненадана
Да ви кажа момчето е младо а дава отговори като зрял мъж .Много добро изказване.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9515 пъти