Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ

 

Днес, 28 юлий лето 2023 се проведе граждански протест от жителите на селата Дюлево, Драчево и Дебелт във връзка с продължаващото безводие в тези населени места на китната община Средец. Идеята на протеста беше да се блокира за 30 мин. пътя  Бургас – Средец в района на Аврамов мост. Въпреки горещото време и жаркото слънце, повече от 80 души от селата бяха на пътя. Както се очакваше ,  шефът на АПИ- Бургас не разреши затварянето на пътя. Присъстващите служители на МВР предупредиха организаторите и гражданите, че при опити за жива верига ще бъдат глобени съгласно закона. Полицейското присъствие беше масирано – 6 автомобила и повече от 10 служители. Инциденти нямаше. Събралото се множество от изнервени граждани основателно се питаше как тъй на мероприятието няма ни един представител на общинска администрация и най-паче де е скъпия ни общински кмет. Това предизвика неистов смях в обръгналите в търсенето на градоначалника ни дебелтци! Те нали са патили в тази мисия невъзможна при перипетиите с вотоволтаиците дебелтски! Предполагам няма да се учудите , че в изказа на гражданите преобладаваха нелицеприятните изрази по отношение на Общинския кмет, шефа на ВиК Бургас и другите длъжностни лица , оставили ги без вода в най-топлото време на годината. В крайна сметка се стигна до договорка , че това няма да е последния протест и следващия да се чака на площада пред общината в Средец!

 Единственото съмнение е, че кметът Жабов пак ще се изсели по терлици! Нали си го знаем! 

 

Списвач Паисий,

Литератор – протестър

 

Дата: 28.07.2023 г.

 

 

 

 

 

 видяно 64549 пъти
назад

Коментари

До учудения
Що се чудиш брат, Гошко обикаля като не дарена сватя села и паланки да го запомнят белким. Нещо втръсна на всякъде а кампания още няма. А и много тежка артилерия има за опоненти. Алтернатива по добра от него поне 4 кандидати.

Ууу
БОЖЕ ОПАЗИ ГОШО Атанасов кмет. Това момче не е наред. Помислило си в огледалото че ще е кмет Смешник

Екскурзовод
Предлагам екскурзия ,,Голям Тур‘‘. За Семейството безплатно, с еднопосочен билет до ,,На Ибиса‘‘!

Специалист по всичко
РЕКЛАМА - Дупки пробивам всякакви, затлачени канали чистя, избори печеля без балотаж, работя евтино, събота и неделя двойно, през празниците тройно. За контакти – община Вълчидол, Варненско – Апостоли Каракочевски

Каналджия с тапия
Преди във ВИК-то работех, но овреме се преквалифицирах. От легален каналджия сега нелегален станах. Пътеките вече зная и голям келепир набарах. На народа средецки бизнес предложение правя: Ванко и Христинка до Турско да откарам, чак до Анадола. Като наденички ще ги навържа, през границата ще ги прекарам и за тях от Ердоган пари ще изкарам. Той специалисти даскали търси, на фатки да го открехнат, че му следващите избори бягат. А вий от тях ще се отървете и ползата ще е взаимна. От вас изгода не диря, само да каже нявга народът – Рискува сиромахът за правда, за правда и за свобода!

Потомствен ибрикчи-манафчия
Султанския задник обслужвам за чистотата и кефа се грижа.Обилно с вода го поливам, инак на дръвника отивам.Раята проста да духа, молебен за дъжд да прави и от мочура вода да смучи.

Нестинар с голяма сонда
По въглени мога да ходя и сондажи с кеф правя!Но сондажното предложение е мисия невъзможна.Вашто жабче едно фонтанче да водозахрани не може и пилците вече го псуват!Колежката пък на млади години пресъхна и сондажите вече отказва. Язък за сондата ми голяма.

Сондажник
Народна мъдрост - Където има жабки требе и ода да има. Аз предлагам всички ние да бием по една сонда на водоносеца Жабов и водоноската Жабова и ако вода не пуснат, време е след сондажа и шутове да има.

От село
Той Атанасов като бездомна КУЧКА обикаля села, паланки, партии. Предлага се, плюе другите кандидат кметове. Нещо не е добре момчето. Повярвал си е нещо в сънищата явно.

Неизненадан
Пустите му дебелтци! Ма вие ни знайте ко искате ва! Бащицата Жабов ви предложи благоденствие под формата на фотоволтаичен парк...вий за една вода сте се закучили! И не еднаж, цели четири пъти на сесии го предлага! Барабар с кметицата ваша Ивана, та белким кандисате! Ама вий- йок! Не стига,че подписки правите /фалшиви според един общински съветник Иван/ ами и вода искате чак! Само нерви му образувате на градоначалника!

Учуден
Разбрах, че Гошо Атанасов се появил на протеста! Ти да видиш! Както е казал народа:"НА МАЛКИ СМЕТКИ, НА ХУБАВИ ЖЕНИ И НА ЛЕСНИ ПРЕДИЗБОРНИ КАУЗИ ВСИЧКИ СЕ НАТИСКАТ."

Селянин
Ще дойде Жабов, със сигурност ще дойде. Той е доволно нагъл и абсолютен гьогверен! Нали иска четвърти мандат да се "грижи" за нас.

Наска
Този кмет едвам ще го изтраем до изборите.Как ще дойде в тези села само той си знае.Сигурно с охрана от НСО


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9511 пъти