Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ФЕВРУАРСКИЯТ КОМПРОМИС

Ситуацията е нагнетена. Военните действия са в ход. Украйна е почти забравена. Политическите помазаници се хванаха за гушите. Този път проблемът не е нито кой колко ще нагушка, нито кой с кого се гушка. Проблемът е национален. Кой национален празник е по-по-най-национален? Кой е черешката на тортата? Кой е покушение срещу историята и кой покушение срещу настоящето, или бъдещето? Настоящето е неясно, но несветлото евроатлантическо бъдеще поне е ясно. Управляващата тройна некоалиция неуверено, клатушкайки и лъкатушейки, но със завидно постоянство ни води в евроатлантическа посока – Еврозона, колективната Небезопасност, бленувания Шенген и неизбежната Транслиберастия.За сравнение - опозиционната тройна антикоалиция не знае накъде да ни поведе, нито има ресурса да го направи. Или ако знае, не смее да го каже! А обединителят на нацията се жалва от всички като ученичка за шестичка!

Трети март, или 24 май – кой е по-велик от всички? Двата празника се гледат изпод вежди, дебнат се кой първи да докопа калъчката на Свети Георги и да види сметката на опонента! А българския непомазан човечец гледа и се чуди на таз битка чутовна! И всички забравят февруари, този богат на веселяшки празници месец – 1-ви, 2-ри и 14-ти. Месеца на пиенето и любовта!! Пиене на корем и любов без норми и ограничения – всекиму според вкуса, джендъра, промискуитета и възможностите.

Предлагам  държавните помазаници да се замислят! Предлагам им не просто един ден, а цял месец – национален празничен месец - февруари! И всеки да си избере ден, в който да празнува – ден по свой образ и подобие. Например евролибералите да припознаят Петльов ден – да се прескачат един друг като петлета, както и в парламента го правят перманентно. Възрожденците също могат да се припознаят в него – той е стар български празник от турско време. Но понеже могат да се скарат за деня с българските и турски либерали, аз предвидливо ще им предложа дата шеста – Свети Фотий Светлоносец – както светлината се възражда всяко утро, така и те откак са в парламента се възраждат ежедневно с нови прояви.

И за компанията Слависти съм помислил. Те и единствено те, и само те говорят истини, поне според тях – приляга им дата 24-та. Това е денят на намирането на честната глава на Св. Йоан Кръстител. Може пък - те самите да са я намерили?

С БСП се затруднявам, но разчитам на мъдрата Корнелия да направи подобаващ избор. Сигурен съм, че и да предложа нещо, наопаки ще го направи. Все пак си мисля, че на БСП най-приляга 29-та дата - колкото по-рядко са във властта, толкова по-добре.  Една едничка молба имам към Корнелия - Да не избира 14-та дата - Св. Валентин. Че пак ще се скарат с обединителя на нацията. Като специалист по вдигане на самолети - на него датата най-подобава.

Мир да има – февруари може да е къс, но дати достатъчно.

 

Бран Босилек

 

Дата: 27-ми 7-ми 2023-та

 видяно 70666 пъти
назад

Коментари

Bagssjpbuito
ブランドスーパーコピーバッグ、財布、靴、時計各種のブランドは表して、かばん複製品をコピーしますルイヴィトバッグ コピールイヴィトン財布 コピールイヴィトン長財布 コピーブランド偽物、偽物ブランド、ルイヴィトンコピー、 ロレックスコピー、シャネルコピー、グッチコピー、エルメスコピー、 ボッテガ?ヴェネタコピー、 バーバリーコピー }}}}}} https://www.bagssjp.com/menu/175

jordans
I want to point out my admiration for your generosity supporting visitors who should have help with this concern. Your special commitment to getting the solution all through turned out to be particularly useful and have regularly permitted men and women just like me to get to their dreams. The valuable tutorial signifies much to me and still more to my mates. Warm regards; from all of us. jordans

curry 9
I and my friends happened to be taking note of the great guides located on your web site and so before long developed a terrible feeling I had not thanked the site owner for those techniques. The guys are already absolutely joyful to learn all of them and have now unquestionably been having fun with them. We appreciate you actually being so helpful as well as for picking out varieties of high-quality subject matter most people are really desperate to discover. Our own sincere regret for not saying thanks to sooner. curry 9

koko
Само простотии Станчо Златоустов че ви утрепе от критики .Той е Фиулог не забравяйте душата на Жабе нали са брачеди.

golden goose stardan
I have to show my passion for your kindness in support of people who must have help on that subject matter. Your very own dedication to passing the solution all-around had become extraordinarily advantageous and have permitted guys like me to get to their aims. Your own informative guide implies this much to me and substantially more to my mates. Many thanks; from everyone of us. [url=http://www.goldengooseoutletus.com/stardan-c-19_31]golden goose stardan[/url]


Прав си, но не бърка да се изявяват хората.

Ааааааа
Взе да идва нанагорно вече!От всичките тия литературни опити и безразборен размах на поетичен напън! Изгубих нишката на дебата, ако въобще можем да приемем за дебат предните коментарии. Словоблудство се лее юнашко тук, ама смисъла му тотално ми отбягва!

Рецензент
Каква епична поетична проза! Сърцето във възторг, крака трептящи струни и мисъл в полет към Париж. Оттам, от кулата на Айфел, такава гледка сладка и горчива. Надигнати гърди и свит корем, а сфинктера охлабен от възхита - готов за подвиг лайнометен под зоркото око на дива птица. Каква епична проза поетична!

Друг земляк
Капацитета на кмета си го знаем. Пардон, не го знаем! Защото няма как да се знае нещо, което не съществува! И не говоря само за интелектуалния капацитет на Иван Петков Жабов, а въобще за капацитета му. Отдавна трябваше той да е само лош спомен за Средец!

Земляк
Поумняваме бе земляк, дигнаха на даскалите заплатите и ефекта е мигновен.Сега тия поети време е да стават кмети, ако им стиска.Сещам се за един, но той е на Жабока придворния поет, едва ли .

Грудовец
Бах мааму! Направо се втрещих от толкоз изблици на литературна мощ! За коментарите думам, не за шаржа. Той си е харен. Ама откъде, мамка му се навъдиха толкоз капацитети по изящното слово и литературните термини у наше Грудово бе, джанъм?!?! А злите езици говорят, че откак Жабов е на власт, интелектуалния капацитет на общината тотално е изтънял. Щото една община не мяза ли на кмета си... А него, горкия интелектът хич не му е силата!

Ей пингвини,
Не се правете на поети, че ми изстина работното място.

Изкуствовед
Каква епична поетична проза! Сърцето ми въздиша от възторг. Краката ми треперят като струни и мисълта бленува за Париж. А там от кулата на Айфел се разкрива такава гледка сладка и горчива, гърдите се надигат, а коремът свива, от височината свят се вие, а анусът напира за кенеф. Каква епична проза поетична!

Спасимир Спасиев – премиерен моноспектакъл в съпровод на гъдулка
Тротоари с катедрали, цитадели във гирлянди, курви като пеперуди веят от балкони - розови балони. А сега Париж се къпе в менструална кръв и Франсоа го няма! Времето е сякаш спряло, преклонило се пред ада. Какво остана? Самотните бесилки за бунтари, а такива също няма. Само педофили без съчувствие и срам. И аз със старата тетрадка. Идат колесниците на сатаната, но вече Франсоа го няма! – увертюра към част първа ….. ОЧАКВАЙТЕ ВКЛЮЧВАНЕ!


Тоя султански пингвин започна да се изявява след шаржа ,,Един негодник на средна възраст ‘‘.

До баш майстора
Явно има тука един баш майстор, баш литератор и баш критикар. За този майстор всички есоесци са невежи илитерати и най-паче Бран Босилек. Не му знаем литературните възможности на въпросния заядливец, но от ,,висшия‘‘ пингвински стил на включванията му можем с право да предположим, че е някой платен общинарски апологет на ,,правдивото‘‘ литературно слово. Някой като несменяемия кметски списвач Станчу Златоусти. Или негов сътрудник, който иска да го измести в нелеката ибрикчийска дейност по обслужване на султанския задник. Тия станипръцковци нека се пробват в поетичната алитерация, а не да търсят кусурите в този сайт. Или да си направят такъв, в който да се изявяват в слава на султана..

Ей Пингвин
Толкова ли ти е трудно да схванеш, че хората просто ви се подиграват. Не могат да се видят, че са станали за пишка и на децата ами враг си търсат, че подскачат!

Чудя се,
Някой много е набрал на есоесите, защо ли?Мирише на осран треперливко с гузна съвест, величайшо тщестлавие и болни амбиции!Инак обяснение нямам.

Трън в Гъзилек
Бранчо, по-внивателно моето момче с новите думички от печника, че от много напрежение ще ти избие херпес и Баба Яга пак ще ти маже устата с цигански фъшкии :)

Я виж ти,
Някой курчо е много набъбнал и като няма коя да го отбъбне се дръвчи, на който падне.Рецепта за такива мераклии: тройка без гарнитура, а за по-заможните професионали цяля ботилочка.

Шнур Василев
Брате Куре, що не си набиеш химикалките брановни в дълбокомисления негодяйски задник.Приличаш ми на някой от светоносната панрусийска общност с витиевати византийски похвати и постоянни алитератски изцепки, що от всичко разбират, по всички плюват, като олио над водата плуват и на изумителната си некадърност се любуват.Едно ти признавам, омразата ти към всичко различно от надутата ти персонална същност е чутовна и клони към сериозна патогенна аномалия, мислейки се за за василевс на литературната псевдообщност от недооценени комплексирани тъпанари.

Кор Висилек
Бранчо, що не си обереш химикалките и да набиеш полята бе брат? Какви са тия махлянски приказки, дето ни ги пробутваш за дълбокомислени анализи? Какви са тия спънати и плоски вицове, които уж трябва да са белег на изтънчена ирония, но ката резултат само ти искрено се възхищаваш на рядката си, признавам, некадърност? Иначе едно ти признавам всичките ти чутовни, алитератски глупости са опаковани в изключително сериозен тон.

Валентин
Самолета ми не ще да се дига, ще търся Радев ще ми го дигне?

Готин
Много симпатичен полит-бъзик! Заслужен за вси тез народни помазаници, сиреч избраници без изключение.

Бравос!
Ръкоплещя с кеф на този шарж. И напълно подкрепям преложението Браново. Февруари е месец къс, но пълен със дати светли! За всекиго дата ще има и пак ще останат дати артък! Ашколсун значи и евала! И аферим даже! И за кмета наш дата ще намерим! Тъй я!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9596 пъти