Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЮЛСКА СЕСИЯ – 2023 г.

Проведена на 26 юли – сряда. Място – обичайното – зала № 1 на общината. Начало - 9,30 часа. Времетраене – 100 минути. Присъствали – всички 17 съветника – поне в началото. Гражданско присъствие – жители на с. Дебелт. Отсъствали – кмет, зам.кмет и  гл. счетоводител. Дневен ред – 19 точки.

Предварителният дневен ред от 18 точки беше увеличен с още една по предложение на инж. Димитър Янков във връзка с жалба от жители на ул. Шипка до общинския съвет, за необходимост от спешен ремонт на част от тази улица Беше взето решение за частичен текущ ремонт на ул. Щипка, който да се извърши от ОП ,,ОБЧ‘‘ в рамките на собствения му бюджет за срок до 15 септември тази година.

И останалите докладни по дневния ред бяха приети с изключение на една! След изказвания на господата Иван Кичев и Димитър Янков, и по предложение на втория, общинския съвет отхвърли за разглеждане на следващата сесия даването на мандат на кмета Жабов и зам. кмет Дамбуловаза участието им в общото събрание на регионалната ВИК Асоциация до представяне от тяхна страна на общинската позиция по проблемите с водоснабдяването. Явно в същата връзка в т. Питания, г-н Янков поиска до следващата сесия, да бъде представена от администрацията информация -  къде в общината съществуват значими проблеми  с водоснабдяването и мерки за преодоляването им.

Дебати предизвика и докладната по приемане отчета за изпълнението на решенията на общинския съвет от страна на общинския кмет. Това решение мина на косъм, след като предложението на Д. Янков за отлагане бе отхвърлено. Предложеното от него отлагане бе мотивирано основно с поредното отсъствие на кмета от сесия.

Най активните участници и в тази сесия бяха обичайните – Д. Янков,Ив. Кичев и Г. Вълчев. Макар и сравнително кратка, сесията ще е интересна за гледане в онлайн платформата - за тези проявяващи интерес!

 

Баба Яга

 

 

Дата: 26.07.2023 г.

 

 

 

 

 

 видяно 64549 пъти
назад

Коментари

ggdb sneakers
I in addition to my friends ended up looking through the excellent suggestions located on your web site and so quickly developed a terrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those strategies. These young men are already consequently happy to learn them and already have very much been using those things. Appreciate your being considerably thoughtful and also for going for this kind of very good useful guides millions of individuals are really needing to know about. My very own sincere apologies for not expressing appreciation to sooner. ggdb sneakers

golden goose sneaker dupe
I needed to compose you the tiny word to help thank you very much as before for the precious advice you have documented in this case. This has been quite strangely open-handed of people like you to grant unreservedly precisely what a number of people could possibly have distributed as an electronic book to earn some dough on their own, primarily now that you might have tried it if you wanted. These strategies in addition served like the good way to be certain that some people have similar eagerness really like my very own to figure out more and more with regard to this condition. I am sure there are millions of more pleasurable occasions up front for those who read through your site. golden goose sneaker dupe

black golden goose sneakers
I want to get across my passion for your generosity giving support to visitors who have the need for assistance with the study. Your real dedication to getting the solution around was surprisingly advantageous and have helped ladies like me to achieve their aims. Your new interesting tutorial signifies a lot to me and even further to my office colleagues. Thank you; from each one of us. black golden goose sneakers [url=http://www.goldengooseoutletus.com/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=black]black golden goose sneakers[/url]

От Средец
От политически к.. ви който скачат от партия на партия се на гледахме. На хора без достойнство също. Да изберем хора който имат позиция и я отстояват с чест. Ще гласувам за Д. Янков и екипа който ще избере.

Той
Дано хората се осъзнаят на есен и разберат най накрая че община Средец е затънала в блатото. Безхаберие и нехайство това е герб. А за малодушните и дебилни съветници от ГЕРБ думи нямаме. Време е за ново.

ееееее,глупак
Глупака си остава глупак.Три пъти режи и все късо...

Новина
Днес световно неизвестния сайт "Десант" дебаркира на грудовската жп гара с експлозивна новина. Общината щяла да прави нов открит пазар на мястото на стария засега на стойност около четвърт милион. Направо смях в залата.На 12 годишнината от управлението си Жабов, точно преди изборите, е готов и университет и зала "Арена" да обещае. Да не говорим, че там няма място, но човека явно предвижда под негово ръководство общината да се свие до 2-3 000 души и ще е таман.

Киноман
Сещам се за една вечна реплика от филма "С деца на море". За Кирчо. По време на сесия на ОбС Средец тази реплика би трябвало да звучи така: "Абе къде е Ванко? Дебелтци го търсят да го бият!" А вие се сещайте за кой Ванко иде реч!

Дядо Ванго
Може би е на предизборно турне с Христинка. Или с Никулинка, щом и тя е в разход.Времето е отпускарско, но трябва да се работи по стахановски!Кокал лесно не се дава.


Къде е Жабов, че не го виждам? На сесиите не ходи, туй не е новина.Много е чувствително момчето, да не го нахокат в некадърност.

Евала!
Дебелтчани пак са били на сесията.Браво!Така се защитава граждански интерес, а грудовци мълчим и траем.

Горката нестинарка
Пак я хвана безводието. Десетина дни я къпаха и фонтанчето пресъхна. Добре, че днес преваля.

Щастлива пенсионерка
Не разбирам тези, които упрекват Янков в предизборни амбиции. Той не се е променил от началото на този мандат и дори в предните, които е бил съветник.Ако трябва да се упрекват съветниците бъдещи кметски кандидати, то и той и Кичев и Йонка Чобанова, трябва да мълчат като пукали за да удовлетворяват нечии други кметски четвърто-мандатни амбиции.Като герберчетата и всички останали мълчаливковци и мълчаливки съветничета.Благодарна съм, че вече не съм част от този цирк.

Мотив
Основният мотив на Янков беше неизпълнението на стари решения на общ.съвет за пазара и други. Станилов нямаше какво да му възрази, фактите са такива.

Грудовец до Виновен
Не си прав! Въобще не бяга след проблемите. Защото Жабов не иска да чува за проблеми, камо ли да бяга след тях! Той е като щрауса. Мисли, че като си зарови главата в пясъка и проблемът не се вижда. Демек, като не се вижда, значи няма проблем. Но забравя градоначалника наш, че като си зарови главата в пясъка една друга част на тялото му щръква нагоре! Тая част дето му е под кръста. И точно по тази част ще му теглим един здрав шут на местните избори. И няма да е само един ритника!

до Дюлевци.
Пак го изберете Вие от Дюлево и малките села го избрахте и господ Ви наказа.Едните забравени от Бога, а другите без вода.А кмета е на плаж в Италия, а там вода има.

Виновен
Кой е виновен ако няма ток или вода в една община ? Кмета. А 12 пъти по виновен е Жабов защото управлява 12 години. Само бяга след проблемите. Умния кмет преди да станат проблеми ги решава. Ама от де ум в Жабов.Знаем го какъв ученик беше.

Анализатор
Кратичка статия за кратичка сесия! Нищо за учудване! Кметът Жабов отново липсва, тоя път обаче барабар със зам.кмета и гл.счетоводител. Сал един секретарят на общината е останал да държи фронта срещу заядливи общински съветници. Не че такива са много! Един Янков само и Вълчев и Кичев отвреме навреме!

До Бургазлията
Що за глупости плещиш, драги? Ти хората в общината хептен за абдали ни имаш май! Точно в интерес на хората от селата без вода задава този въпрос Янков! Питам се само защо другите съветници не повдигат този проблем??? И за чий х... сме ги избрали? Да защитават интересите на избирателите или просто да си получават заплатите?

Ало,бургазлията
От коя село си?Кой е кмет на Средец,или не знаеш Проблемите на жителите на селата кой трябва да ги знае,Янков или кмета, не присъствал на нито една сесия.А знаеш ли защо не идва на сесиите,защото като теб не може да обели две думи на кръст.

Бургазлия
Янков не знае къде има проблеми с водоснабдяването.... Сериозно ли, или просто в името на предизборната си кампания жертва интереса на хората на Драчево, Дюлево и всчки останали за които появата на вода в чешмите е повод за радост.... Жалко Янков, много жалко....


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9509 пъти