Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПОД МОСТА

Както ви обещахме в новинарския преглед на последната общинска сесия, сега правим кратък коментар, придружен със снимков материал относно състоянието на мостовата  конструкция  в края на гр. Средец – посока гр. Ямбол и с. Дюлево..

Въпросът е поставян два пъти на общинска сесия в т. Питания от общинския съветник инж. Димитър Янков. Обобщено - отговорът на общинска администрация в лицето на г-жа Маврова е, че въпросния мост е част от инфраструктурата на републиканската пътна мрежа и общината няма отношение към поддръжката и ремонта на конструкцията.

Според г-н Янков проблемите по съоръжението са основно два:

Първо - Има подкопаване на една от носещите колони в резултат на речния поток.

Второ– В долната дясна част на моста в посока на излизане от града, съществуват две сериозни пукнатини, които създават предпоставки за срутване особено при преминаване на тежкотоварни транспорти.

След извършения от нас оглед под моста, можем да потвърдим казаното от него относно наличие на пукнатини и частично подкопаване. Понеже нямаме специалните познания да направим съответните категорични изводи, представяме на вашата преценка снимков материал.

 

Баба Яга

 

 

Дата: 05.07.2023 год.

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 64549 пъти
назад

Коментари

golden goose sabot
very nice put up, i definitely love this website, keep on it [url=http://www.goldengooseshoes.us.org]golden goose sabot[/url]

от сесията
Относно моста Янков изрази лично мнение без да предяви инженерно - строителни претенции. По думите на Маврова, общината е водила кореспонденция със собственика на съоръжението, с което индиректно потвърди основателността на твърденията му за вероятна опасност от експлоатацията му.

Моля,моля
Малко по сериозно. Става въпрос за живот. Дали е човешки може да поспорим.

Иван Иванов
Дреме му на адаша Жабов.Той пътува в другата посока към луксозния си апартамент в Бургас. Виж,анакондата е от някакво село в Ямболско. и като нищо може да го освободи от ангажименти.

Осведомен
Поддръжката на този мост наистина е задължение на АПИ! Но това не означава, че общинската администрация начело с кмета Жабов трябва да си зарови главата в пясъка и да игнорира проблема! Нали основно граждани на нашата община минават по този мост!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9509 пъти