Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ЖАБЕШКА ИНОВАЦИЯ

Общината е изправена пред труден проблем! Шефа на боклукчийското предприятие пъшка смазан от товара на отпадъчното производство на местното природонаселение. То без капка милост ежедневно, ежечасно и без почивен ден, продължава да трупа отпадъчни продукти връз широката гърбина на въпросния боклукчийски началник. Който нарочно бе избран от общинския бащица заради туй му анатомично предимство. Но всеки гръб, колкото и корав да е, си има товарен предел и капацитета му се изчерпва. Смачкан от непосилните отговорности, той/шефа де/ едвам влиза и излиза от служебния автомобил. Да го съжали човек. Ама човеци ли са местните човеко мъже и жени? Грам съжаление не проявяват към въпросния шеф и към общинския бащица. Псуват без мяра и продължават отпадъчното производство, без грижата на добър стопанин! А като добри стопани трябва да се включат в решаването на обществения проблем. Как ли? Например:

Консуматорското посещение по магазините следва да бъде преустановено, или поне силно ограничено. Въпросните кожодерски институции да работят по график един час на ден – който свари, останалите утре, или в другпо-късметлийски ден.

Да се ЗАКРИЕ общинския пазар, или площта му да се сведе до размера на градската тоалетна. Или в нея да се натика пазара – тя бездруго не се ползва по предназначение.

Питейните заведения да предлагат само вода, по възможност чешмяна /ако изобщо има/ и то в чашки за многократна употреба – никакви бутилки, или други отпадъчни екстри.

Да се въведе режим на тока – доказано е, че в тъмното човешките консуматорски щения се ограничават до възможния минимум. Освен едно, но никога нищо не може да бъде идеално – ще трябва да се примирим с факта.

Да се увеличи работното време. Доказано е, че по време на работа човек консумира по-малко, или поне така трябва да бъде - с изключенията ще се примирим.

Никакви спортни събития. Доказано е, че спортът увеличава апетита – оттам и консумацията!

Мога да продължа с изброяването, но съм убеден, че МЪДРИЯТ БАЩИЦА може да измисли повече мерки от мен, и по-радикални такива. И трябва! Инак ще загуби управителя на боклуците, а такъв с широк гръб трудно се намира.

Ще направим на бащицата и друго иновативно предложение, което изисква минимален финансов ресурс – може да се използва и граждански. Прилагаме снимка на въпросното инвестиционно съоръжение - почерпено от чужд опит. Това симпатично жабче с голяма уста, също ще помогне за боклукчийския проблем. То за разлика от други жабчета изисква минимална поддръжка. Може да се носи под мишница и да се използва за съответните битово-отпадъчни нужди. Пренася се лесно в автомобилен багажник и всеки, който излиза извън границата на общината, може да намери подходящо място в ЧУЖДА, където да изпразни жабешкото коремче. Бездруго голяма част от общинска администрация ежедневно пътуват. Ето на това му викам - Грижа на Добър Стопанин!

Присъединете се към инициативата ,,ВСЕКИ ГРАЖДАНИН С ЖАБЧЕ‘‘ и общината ще блесне чиста като сняг. Снегът обича чистотата – може би това е причината да ни избягва.

 

Бран Босилек

 

Дата: 22-ри юний, летогосподне 2023-то

 

 

 

 

 видяно 64547 пъти
назад

Коментари

Що требува чак до Китай
Да пращаме чиляко та дракон да ни дотътри, нима у нази си немаме Лами и то какви.Трябува само да се поогледаме и туку виж сме понамерили неколко. А наш Ванко и до Дебелт съм съгласен да пращаме

Иновативен
Бране, арни неща хортуваш! Арни, още иновативни! Но си в грешка малка с тая жаба! Семейството кметско може по фамилия да мяза на жаба, но по лакомия са си чисти дракони! Та за туй и аз иновативно предложение имам! Дракон да турим в града наш! И не един, а два! Драконът е животно всеядно, ще излапа секундално всичкият боклук наш! И понеже драконът е по произход китайски...викам да натирим дракона Жабов в Китай! Там да отиде и да се не върне! Та белким и ние бял ден да видим!

Делю Хайдутин
Картинката има прилика с някой ама само по голямата уста

Макрон
Тази иновация ме кара да се замисля да боядисам Айфеловата кула в цвета на доларите, любимия ми цвят на мен и вашето кметско семейство.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9509 пъти