Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Сесия в последния ден на Малък Сечко

Днес,  в последният ден на месец февруари, се проведе редовното заседание на общински съвет Средец. Точно в 9.30 часа започна  сесията по традиция с българския  химн. Дневният ред от 29 точки бе гласуван от присъстващите 14 съветника, от общо 17. Малко след началото в залата влезе и г-жа Йона Чобанова и броят им нарасна на окончателния - 15. При обичайното отсъствие на кмета на общината, присъстващата администрация бе само телом там и на задаваните въпросите нямаше КОЙ да дава отговори. Както констатира г-н Кичев - сесията прилича по-скоро на погребение при това тягостно мълчание от страна на общинските ВИП персони.В първа точка от дневния ред, общинския съвет гласува 5 000 лв. помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, а по допълнително предложение на г-н Чолаков още 5 000 лв. за пострадалите от голямото наводнение през миналата година.

Независимо от липсата на отговори по конкретни и важни за развитието на общината въпроси, управляващото мнозинство гласуваше единно и  деветте гласа „ЗА‘‘ бяха достатъчни за приемане наточките една по една. Дори ироничното предложение на съветника Вълчев да се гласуват вкупом точките по бюджета, не събуди подозрение и бе прието от управляващите начело с водещия на шоуто.Традицията на превъзходство в крехкото болшинство от 9 гласа бе спазено до точки 10 и 11 от дневния ред - ,,Даване на предварително съгласие за учредяване право на строеж за изграждане на фотоволтаичницентрали‘‘ съответно в землищата на селата Сливово и Дебелт. По тях, съветникът Янков правейки своето изложение, попита администрацията, някой взел ли е мнението на хората в тези села, на животновъдите ползващи пасищен фонд, имало ли е общоселски събрания и как през главата на хората, кметът и общинска администрация с лека ръка се разпореждат с крупно общинско имущество в землищата на двете села и искат от съветниците да гласуват, без да са спазени елементарни обществени процедури и проучване на ресурсната и финансова обезпеченост на фирмите заявители на инвестиционното намерение. От думите му стана ясно, че голяма част от предвидените имоти в с. Дебелт са по периферията на населеното място и постави логичния въпрос – накъде при необходимост ще се разрастват урбанизираните граници на това най-голямо село на общината? Накрая, той предложи тези точки да бъдат отложени за следващо заседание, докато не бъде предоставена необходимата информация на съветницитеи взето становище от жителитена тези села.Независимо от силното му изказване, мнозинството отхвърли предложението за отлагане, но не издържа на изненадващия саблен удар на г-н Вълчев за поименно гласуване с мотива му - както е по закон и „всеки сам да си бере срама”. В хода на самото гласуване двете точки не бяха приети с гласовете 2,,ПРОТИВ”, 10 ,,ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ” и само 3 ,,ЗА‘‘. Така беше временно разбито консолидираното мнозинство. Против бяха само Янков и Вълчев, но с 10-те въздържали се - двете докладни отидоха в коша. Поне засега! В крайна сметка общинските съветници си свършиха работата, но ако гражданите за пореден път застанат на принципа ,,мълчанието е злато‘‘ – вината вече ще е в тях! Както се казва - на някои хора Господ давал акъл с кофи, а на други само кофите!

С едно изключение, останалите точки от дневния ред бяха приемани почти единодушно и след кратка почивка съветниците на акорд изкараха сесията, докато не дойде точка „Питания”. Там изказване с въпроси направи г-н Кичев и ние не се наемаме да го анализираме, макар че го споделяме!

Препоръчваме Ви да изгледате тази сесия от началото до т.11 и края - т. Питания! Останалото може да си спестите.

Честита Ви баба МАРТА!

от баба Яга и компания

 

Дата: 01.03.2023 г.

 

 

 

 

 видяно 70625 пъти
назад

Коментари

golden goose stardan
Thank you for all of the hard work on this blog. My mother delights in engaging in investigations and it is simple to grasp why. We all know all regarding the powerful manner you convey efficient guidance on this website and therefore inspire contribution from visitors about this area of interest plus our simple princess is without question being taught a whole lot. Enjoy the rest of the year. Your carrying out a brilliant job. [url=http://www.ggdb.us.com/stardan-c-181_182_192]golden goose stardan[/url]

golden goose shoes sale
very good post, i actually love this website, carry on it golden goose shoes sale

golden goose outlet
This is the precise blog for anybody who desires to search out out about this topic. You realize so much its virtually arduous to argue with you (not that I really would need匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply great! golden goose outlet https://www.khedmeh.com/wall/user/Goldengoose

Грудовец
Значи кмета Жабов работи и нЕма време за сесии?!?! Жив да не бях! Такава наглост е нечувана. Че нали точно присъствието му на общински сесии е задължителна част от задълженията му като кмет! Тоя съвсем се е разпасал! Значи е време в края на октомври да го намирам и да го пратим да пасе трева! На блатото!

До Гюро
Кало за сапун не става,но за грес ще стане.Послушковците на кмета ще им се даде в изобилие да си намажат задниците след изборите!

До осведомен
Да, наистина работи с джуджето.Скрити в някаква тайна квартира си брои комисионните.Барсата го отряза,но кумето си има резервен вариант.????????????

Гюро
Такъв изрод като Кало и за сапун не става.62947

Осведомен
От коментар в друг сайт разбрах, че "Кметът работел и затова нямал време да се размотава по сесии"! Край на цитата! Боже мили! Чак се умилих от това откровение. Колко съм бил заблуден! И не само аз, ами и огромната част от гражданите на тая община. Дори почвам да се тревожа за здравето кметско! От толкоз работа на ползу роду /да се разбира неговата рода!/ да не вземе да се гътне баш преди изборите...и да осиротеем всинца!


Някой е предупредил че Дебелт е настръхнал и смятат да линчуват Жабурян затова засега ще си трае блатото.

Браво
Браво на Янков и Вълчев, но къде е Лало и той ли като другите съветници с кофите изпълнява заръките на бащицата да се продава всичко що може


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9594 пъти