Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОПОЗИЦИЯ В БОЙКОТ

Августовското заседание на Общински съвет Средец започна интересно, но интересната част свърши бързо! След традиционния от известно време химн, присъстващите в зала 16 съветника/отсъстваше само г-н Лало Гюров/ избраха секретар на заседанието и Председателят движейки се по обичайната процедура даде възможност за предложения по дневния ред. Последва предложение от г-н Иван Кичев за преместване на т. Питания от последна като първа точка в дневния ред. В по-голямата си част колегите му съветници подкрепиха предложението и то бе прието. След това бе гласуван целия дневен ред с направената промяна и той също бе приет. Приет, но с изненадващите 2 гласа ПРОТИВ на господата Вълчев и Янков. Веднага след гласуването Янков поиска обяснение на отрицателен вот и му бе дадена думата. В началото на изказването си той обяви, че това ще бъде първата му и последна изява за това заседание и се спря на 2 основни пункта в обяснението си на отрицателен вот:

Първо, относно явното нежелание на администрацията да внесе корекции по две отложени на предната сесия докладни, визиращи промени в наредби, едната от които за цени на услуги предлагани от ОБЧ. Според него предложените цени на ден е трябвало да се коригират в цени на час, или да се даде възможност за преизчисляване на цените на тази база с цел да не се натоварват гражданите за услуга, чието времетраене е по-малко. Янков се  обърна с препоръка към управляващите съветници и конкретно г-н Цъцаров за съответно такова предложение при гласуването на въпросната докладна.Отправената препоръка впоследствие бе уважена от Председателя, но неговото предложение за промяна в наредбата във визирания контекст, не срещна разбиране в останалите съветници от управляващата група и корекции в тази наредба не последваха. Може би основният виновник за това е г-н Тодор Стаматов, който прокарвайки твърдата политическа линия на любимия си кмет, се възпротиви срещу предложението на г-н Цъцаров.

Вторият пункт в изказването на Янков визираше перманентното отсъствие на кмета от сесии, както и неизпълнението от него на решения на Общинския съвет, като акцента бе поставен върху непреместения в парка градски пазар. Янков завърши с призив към всички съветници, гласували въпросното решение в знак на протест да напуснат залата, което той обяви, че ще направи след като изслуша отговорите по точка Питания.

Основната изява в тази първа точка бе на г-н Иван Кичев, който още в началото на изказването си изрази пълната си неудовлетвореност от отговорите на администрацията по поставените от него и групата му въпроси. Темата, на чиито питания бяха сериозните планирани и отчетени инвестиционни разходи по ремонт на пътища и други инфраструктурни обекти. От изявата му стана ясно, че се лансират конкретни фирми, планират се и разходват средства, неотговарящи на обема работа, ремонти върху стари ремонти, както и прекратени договори с Изпълнители без изплащане на неустойки. Все щекотливи теми, които поставиха в ъгъла адвокат Камбурова и зам.кмет Дамбулова. Първата от тях избяга от конкретни отговори, а втората меко казано даде наивни такива.

В края на изявата си Кичев обяви подкрепа към призива на Янков и опозицията напусна залата. Останалите в зала 10 управляващи съветника набързо се справиха с останалите около 15 точки в дневния ред с изключение на една изискваща кворум от квалифицирано мнозинство – 12 гласа.

Накрая нека отдадем дължимото и на средецкия градоначалник. След като опозицията напусна залата, в нея цъфна ухилената МУ физиономия. Това ще подмина без коментар.

СредкоНашев

Дата: 31.08.2022 г.видяно 55574 пъти
назад

Коментари

Агент
Само госпожица Лала Фурнаджиева Гюрова отсъствала от заседанието??? Не е вярно.Била е там под прикритие Дегерирала се е като стол,за да подслушва бившите си съпартийци какво си шушукат против любовника и кмету.

До той
Адмирации към опозицията. Браво хора. Дано догодина има повече мислещи хора в листите. Стига вече хванати от пътя и търсещи само заплата. Хората работят 1 месец за тез пари а те за 1 час и се самозабравиха. За какво са там, за това ли ги избраха. Нещо ново в техния мандат. Нищо. Пълна нула. И не ги е срам.

ТОЙ
За келепир, пост, пари му лижат на Жабов. Неговите марионетки без мозък в общинския съвет вдигат ръка. След нас и потоп. Тия мислят че ще са вечни. Ама няма. До погнуса им се на гледахме.

До Бойко/т/
Още ли има наивници като теб, които смятат Жабов и ГЕРБ за едно и също? Та те повечето гербаджии в Средец не го понасят вече кмета! И си мисля, че на следващите местни избори няма да заложат на него.

Юруш на доматите
Домати още има грудовски глигани!На пазара без пари ще ги дават щом е за делото благо!Да идем пред общината и санировка с доматен сок да спретнем.После фото на доматената фасадата ведно с на Жабата портретче на Боко Тиквата да пратим нека види къв каун за кмет е сложил.

Бачо Киро
Че е страхлив е вярно.Щом влиза в сесии само при отсъствие на опозицията, явно го е страх от тях.Особено от Кичев, Вълчев и Янков.Тия тримата имат усти и боравят с факти, а Кичев редовно го припикава и му сере в устата без задръжки.На последната сесия той даже го е нарекъл пародия на кмет, или карикатура, нещо такова. Туй се говори в общината, под сурдинка естествено, ама се кефят!Само че Жабов е вече обигран и с много пачки в килера.Види ли зор и пачки ще изкара да не му лъснат бъкиите на светло.

Хамериканеца
Тоя дебел дерибей е страхливец, но е наясно, че няма кой да му подири сметка – ДЪРЖАВА НЯМА!Затуй се пъчи като уяден мисир. Но и тях ги колят!

Хан Крум 2
Не краката, ръцете му крадливи трябва да се отрежат! Краката му ги оставете...ще му трябват да се измете от Средец! И никога повече да не стъпва в тази община!

Хан Крум
Отрежате му крадливите жабешки крачета и лъжливия език.

Бойко(т)
Само Герб.Давай Жабов.Смачкай ги.

Солидарен
С право си потресен приятелю! Направо не ми се иска да съм на мястото на тези съветници от опозицията. Те се опитват да свършат нещо и да си заслужат заплатите. С какво право кмета и марионетките му ги получават. И с тая ялова държавна власт и прокуратура в момента, такива като Жабов тормозят хората допълнително без да им дреме за техния хал. Прав беше Асен Василев да каже в Парламента, че политиката на ГЕРБ е - ,,Да го духат бедните‘‘! Туйто.

Потресен
И това доживяхми, господи! Кметът се появява на сесия след напускането и от опозицията! И чий х..й ще дири там? С неговите съветници може да си прави лаф и в кръчмата. Въобще цялата ситуация е абсолютно нинормална! За какъв се мисли Жачов??? За Исус ли? Нека си спомни, чи Исус го разпнаха на кръста!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9347 пъти