Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Обзор


Истината в лъжовния месец

Знаете ли, че  ........така започваше едно предаване преди демокрацията. Та, знаете ли , че в община Средец дървата за отопление на населението се вдигат от 30-40-45 лева на 60 лева от тази година по предложение на общината/тоест , на Жабов/ и гласувано услужливо от управляващото тук мнозинство на ПП „ГЕРБ” и ПП”БЗНС-Ал.Стамболийски”. Ще кажете , ти от къде се сети да ровиш? Ами днес след отминаването на седмицата на гората реших да Ви зарадвам с поредната  великолепна идея на кмета ВИ. Гледах едно от старите предавания на сесия на общинския съвет и онемях като чух и видях взетото решение. Още повече се изненадах като видях кой се противопостави.  И знаете ли кой се опита да защити интересите на гражданите от общината ?  Естествено опозицията в лицето на БСП и СДС. Така, че скъпи съграждани, няма ляво и няма дясно. Има хора, които мислят за обикновените човеци, а има хора, които мислят за собствените си джобове.Още по-интересното е това, че общинския съветник г-н Янков /който е директор на държавното горско/ вместо да протрива ръце от удоволствие, че ще продава дървата си на тези високи цени заедно с общинското горско/ , се възпротиви и нарече подобно драстично вдигане на цените на дървата за „кощунствено” спрямо бедните хора. Кмета Жабов естествено го нямаше да обясни защо издевателства над тази община. Но защо ли да го прави ? Нали се кани за следващ четвърти мандат. Все съм знаел, че в община Средец хората са позаспали, но наред с високите данъци, такси и сега цени на дърва, вероятно си го заслужавате.

Разбираме безгрижието на Жабов за отоплителния сезон на хората, той си живее в Бургас, Разбираема е и неговата неприязън към вестителите на пролетта, щъркелите. Но защо желае да направи предстоящата зима 2023 г. в Средец предпочитана за пингвините /снимка 1/. ?

И накрая, за подсещане . Знаем, че това е любимия месец на Жабов, заради първи април, чудим се даже как не се е родил на тази дата, а точно три месеца преди това. Не забравяйте да  избавите  кмета си от удоволствието да Ви държи в първата десятка  от 265 общини по високи данъци и такси. Все пак през година 2023-та са местните избори !

 

Баба Яга

 

 

Дата: 11.04.2022 година

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 22342 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7974 пъти