Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПРАЗНИЧНО - РАБОТНА

Днес, 22.12.2021 г.сепроведе последната за годината общинска сесия. За да звучи празнично, трябваше задължително да бъде кратка, а за да не загуби предколедното  си настроение - кметът на общината естествено и както винаги да отсъства. На заседанието присъстват 16 общински съветника, от общо 17.  Работата по дневният ред от девет точки приключва в рамките на час и половина. Да не пропуснем, че тази сесия е записвана на онлайн-платформа и би следвало всеки, който проявява интерес да може да я види.Ако не веднага, в някой от следващите дни, тъй като към момента не можахме да открием къде в сайта на Общината е монтирана.

Още в първа точка „Изменение и допълнение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината”, думата взема опозицията от групата на СДС, напомняйки на управляващото мнозинство, че преди година са внесли докладна за намаление на данък автомобили, тъй като той е най-високия  в цяла България от всички 265 общини. Вероятно, след като кмета не може да претендира за челни места в свършена работа, поне да е ПЪРВИ в герберската надпревара за най-високи данъци на автомобилите?? Янков и Вълчев призовават управляващите от ГЕРБ да внесат същите, или подобни промени за намаление на данъчните ставки, преди да е внесен бюджета за следващата година. Това е явен намек, че ако опозицията го внесе отново, то отново и веднага ще бъде отхвърлено. Дали е правилно или не, оставяме на нашата аудитория да прецени. Следват няколко рутинни гласувания по ликвидиране на съсобственост, продажби, отдаване под наем и накрая се стига до точка „Питания”, която фактически не се е състояла, поради поредното отсъствие на кмета Жабов. Това също е намек, по-точно КРЕЩЯЩ намек, този път към присъстващата администрация и нейната неспособност да отговаря и на елементарни съветнически въпроси. Не, че кметът е много витиеват, но в негово присъствие поне се мънкират опити за отговори!

Непосредствено преди несъстоялите се Питания, общинският съвет разглежда и обсъжда постъпила информация от група животновъди на територията на общината, част от които са присъствали на заседанието и вземат участие в дебата. Те коментират обезпокоителни факти, че към техни колеги се оказва натиск от фирма, която иска да строи фотоволтаични системи и са ѝ необходими и общински терени. Тъй като каквото е могло да се продаде за два и половина мандата на Жабов в голяма част е вече продадено, фирмата се е ориентирала към животновъдите, ползващи под наем общински пасища и се опитва да ги убеждава доброволно /или доброЗОРНО/ да се откажат от тях. Животновъдите намекват, че тези ,,УБЕЖДАВАНИЯ‘‘ протичат и със съдействието на властимащите в общината – кмет и администрация. В това число, съдействие било оказвано и с изтичане на информация с лични данни /телефони и други/ на потърпевшите животновъди. Естествено на този етап общинската администрация отрича да е запозната с подобен проблем, а зам.кмет Дамбулова категорично отрича възможността да са предоставяни лични данни. Ще повярваме на жабовата заместничка дотолкова, доколкото естествено това няма как да се случва по доказуем официален ред. НО, винаги има и заобиколни пътеки, особено ако те са подплатени с лобизъм И ОЩЕ НЕЩО! Надяваме се други по-компетентни от нас органи, да се самосезират и изяснят фактическата обстановка. Без това ПРОМЯНАТА, няма как да ПРОДЪЛЖАВА!! Докато, имунизираните срещу ПРОКУРОРСКИ ПРОВЕРКИ герберски общини, не бъдат имунизирани срещу КОРУПЦИЯ! А ние просто ще следим внимателно развитието и ще информираме обществеността , каквато ни е всъщност работата. Заседанието завършва с пожелания за Весела Коледа и успешна Нова година.

И от НАС ,  ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!   

 

Дата: 22.12.2021 г.видяно 12687 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7649 пъти