Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


КРОТКО И КРАТКО

Днес, 27.10.2021 г. се проведе редовното заседание на общински съвет Средец. От общо 17 общински съветника, в залата били 15. Двамата отсъствали по уважителни причини са г-жа Йона Чобанова /БСП/ и г-н Петьо Колеолов/БЗНС-Ал.Стамболийски/. При дневен ред от 12 точки, заседанието приключва за по-малко от час след началото в 9.30 ч. Ето и по-важните теми:

 По т.1 - Клетва на новата-стара кметица на село Дебелт, след проведения извънреден избор, поради отказ на досегашния кмет на селото г-н Ангел Ников да продължава агонията в отношенията с общинския кмет Жабов.

 По т.2 – Открита е  процедура за провеждане на конкурс за избор на Директор на Общинско предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота” град Средец. Вероятността да се яви друг кандидат освен сегашния временно-изпълняващ  длъжността Божидар Камалиев клони към нула, поради същите обстоятелства засегнати в т.1.

Следват докладни за ликвидиране на съсобственост чрез продажба дела на общината на съсобственика. Естествено има и обичайните докладни за продажби наимущество, защототолкова е чел Жабов и дотамса му знанията и уменията по курдисване на общинския  бюджет/ снимка 1 /.Ако тъй си връзва и собствения – жив да го оплачеш човека!

За разнообразие следват докладни за плащане на пътни разходи, стипендии, социални помощи и накрая точка „Питания”. Но още преди да започнат питанията, господата Вълчев и Янков поединично напускат залата, вероятно за да се предпазят от заразната глупост на „отговорите”, или да не се изкушат да зададат поредния въпрос без отговор. Може и причините да са други, но необичайната мълчаливост на въпросните двама съветника през тази сесия има поне едно достойнство – ‚,бързина и експедитивност‘‘ за галопиращите по дневния ред  докладчици! Комфортът на общинарите е нарушен единствено от г-н Кичев, който не пропуска да зададе въпрос. Изненадващо, той не е насочен към изпъчения на председателския амвон общински кмет, а към директора на Общинското горско предприятие - г-н Стойко Стоянов. Г-н Кичев продължава по традиция от предходната сесия да се интересува от темповете на дървената доставка за населението на града и общината, както и дали междувременно са продавани директно без търгове дърва на фирми с търговска цел. Без да е особено убедителен, според общинския горски директор,количества от порядъка на 1300 кубика са предоставени на такива фирми, но въпросните дърва били на труднодостъпни места. Разбираемо е да изпитаме основателни съмнения към подобни уклончиви отговори от страна на г-н Стоянов, но поне е успокояващо, че той поема ангажимент за около две седмици да приключи въпросната притеснителна доставка. Дали това ще стане, или е предизборно тупкане на топката от негова и на шефа му Жабов страна, в крайна сметка ще разберем до 14 ноември. След това я камилата, я камиларя и всеки да се спасява поединично, или да духа студена супа – например тараторец без краставици.

А липсващите краставици са ни подготвени от бивши и настоящи, държавни и общински ТИКВЕНИ управници за други деликатни места. Тъй че, мислете преди да гласувате! Оптимистите що си мислят, че ПРОМЕНИТЕ СТАВАТ, дори и те да си стоят в къщи, отнапред да се подготвят за зеленчукови ГМО-рекордьори.

 

баба Яга

 

 Дата: 27.10.2021 г.видяно 52422 пъти
назад

Коментари

Цитат:
'Комфортът на общинарите е нарушен единствено от г-н Кичев, който не пропуска да зададе въпрос. Изненадващо, той не е насочен към изпъчения на председателския амвон общински кмет, а ........'

Реалист
Скучно, господа съдебни заседатели! Както би казал Остап Бендер. Нито екшън...нито трилър...нито драма! За романтика хич дума да не става! Тривиална селска картинка. Поне да бяхте написали Кметя бил ли е?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8020 пъти