Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


НЕОЧАКВАНО ПРИСЪСТВИЕ

Поредното 25-то заседание на Общински съвет Средец бе проведено на 29.09.2021 год. с дневен ред - 21 точки, начало – 9,30 ч. и продължителност – 3 часа, присъствия - 17 плюс. Дали неочакваното присъствие на кмета е действителен ‘‘плюс‘‘ за работата на общинския съвет, не смея да твърдя! За разлика от опозиционните кръгове в съвета, които месеци наред настояваха за неговото присъствия, аз ще изразя нестандартната позиция, че истинската причина за неговото явяване е с цел ограничаване на щетите, нанесени от импровизираните клипове на предната сесия, публикувани в социалната мрежа – Средец без граници. Това се доказва и от изявите му още същия вчерашен ден в медийното пространство. Бърза значи човекът да си поумие пооплескания имидж и това естествено на чужд гръб - същата тази лоша опозиция, която му срита задника през август. За съжаление, поуспокоени от лелеяната поява на местното царче, този път опозиционерите се опитаха да са изцяло конструктивни и дневният ред на сесията бе приет също изцяло, макар че имаше докладни, за които се изисква квалифицираното мнозинство от минимум 12 човека, с колкото кметът не разполага! И след като това се случи, напереният средецки градоначалник показа изцяло истинското си лице по време на последната точка Питания. Въпросната ВИП-персона от селски тип и селяндурски манталитет гримасничеше ехидно през цялото време на питанията, без да се постарае да скрие презрението си към въпросните питащи, още по-малко да отговаря адекватно на въпросите им. ,,Културата‘‘ на НЕотговарящия се прояви в пълна степен с репликата под сурдинка от сорта ,,А, бе, кой си ти, че да ти отговарям‘‘ отправена към г-н Кичев, а на г-н Вълчев бе казано в прав текст, че няма да получи отговор на въпросите си от предната сесия. Освен всичко друго, стана съвсем ясно, че Жабов не проявява интерес към протоколите от заседанията. Това не е изненадващо, но друго си е да го чуеш от първо лице, единствено число, че той Единственият и Неповторим  е Над Нещата!

Персоната успя да смени многократно боята на лицето, но това не ѝ попречи да остане в кожата на преяла, но вечно гладна хиена.

Какво друго да ви кажа, не зная?! Всъщност има неща, които да се кажат, защото участвалите в дискусиите съветници се опитаха да си свършат работата. Имената им са същите и известни! За съжаление една птичка пролет не прави, а и три-четири – също!

Без да навлизам в детайли ще спомена, какво стана ясно:

Стана ясно, че г-н настоящият врид-директор на ОБЧ е все още врид, както и че същият няма ясна представа какви и към кого са задълженията - наследени от предшественика му. Що се отнася до въпросния предшественик със зеленчуков псевдоним, за него не стана ясно дали е действително назначен на пълен работен ден в Общината, или са просто градски легенди. Въпросът бе поставен в Питания, но отговор в конкретна посока липсваше!

Стана ясно, че населението трябва да се моли за тропична зима, понеже доставката с дърва ще закъснее.

Стана ясно, че някои спортни клубове ще получат увеличение на субсидиите, без същите да са представили коректни финансови отчети. Ама щом е за децата – нейсе! Друг е въпросът, че покрай тях и други се облажават – някои с години, други с десетилетия.

Не стана ясно дали са спазени нормативните изисквания и защо са поставени преградни конуси, възпрепятстващи достъпа към импровизирания паркинг откъм заведението до централната детска площадка. Било с цел безопасността на децата и по молба на родители – това според кмета. Същият този кмет, който в продължение на година и горница нехаеше за необезопасения терен на същата тази детска площадка, на която играеха същите тези деца, а същите техни родители си пиеха кафето на същото това заведение.Ама щом е за децата – нейсе! Може пък закъснелият акъл на закъсалият откъм доводи кмет най-сетне да е дошъл и той се замисли за децата на Средец – ама истински!

Не е ясно също дали кметът ще превърне НЕОЧАКВАНОТО ПРИСЪСТВИЕ на септемврийската сесия в ПЕРМАНЕНТНО, или ще излезе в поредната ОЧАКВАНА ВАКАНЦИЯ? Още повече - ако се осъществи приетата докладна за пряко и чрез запис он-лайн излъчване на общинските сесии. Поздравявам вносителите и гласувалите тази докладна!

Засега толкова – останалото от протокола на заседанието.

Поздрави от мен и екипа, бъдете здрави! – СредкоНашев

 

Дата: 30.09.2019 год.

 

 

 видяно 52422 пъти
назад

Коментари


Да добавя и другите две и Голлям шлем! Джокович!

Бивш от бксето
И жена му и бившата му все са съветнички и за двете ни караше да гласуваме


настоящият директор е временен, предния чака де му позабравят ... и ретурн

Лафонтен
Абсолютно подкрепям питането на закрепостения грудовски глиган! Да се изясни вкратце Доматя общински служител ли е? И на какъв договор, ако е? И що бе, уважаеми общински съветници не питахте колежката си Красимира Георгиева? Тя ако не знае, кой ще знае!

Закрепостен грудовски глиган
В крайна сметка княже и княгиньо, Ванко Доматски бачка ли в общината, или не? Щот вий аристокрацийта ако не знайте, коой друг би могъл?

Бл. 1
Върнах се. И кво ново. Като научих клюките гледам промяна няма. Ти ги плюеш и то заслужено а те си мислят че дъж вали.

До политолога
Много интересно предложение, дърто. Директно фъргаш топката в наказателното поле на кметя! А като го помня къв вратар беше, не вярвам да се справи! Той навремето и балтон не можеше да хване, ма ние кмет го направихме! Хак ни е!

Суверена
Прав си Княже,но тия бездушни същества общински съветници начело с Жабока са скопени мозъци. И опозиционен удар, и унижение и презрение те не разбират. Нали точно за това Жабов ги нареди да са там точно такива които не мислят, а само му слугуват и да са без мозъчни. Този мандат е падение за града но не им дреме нито за мнението на града за тях, нито за последствията от слугинажа и мандата му. Жабока се помисли за бог а изметта му за апостоли. Дано има видьов ден. Всеки си плаща рано или късно.

Густав Льо Бон
Г-н Жабов,горе главата - нищо,че е празна !

дърт политолог
Уважаеми и не толкова уважаеми общински съветници! От името на неизвестен брой граждани на общината давам предложение да се промени Правилника за дейността на ОбС Средец в частта му: ЗАБРАНЯВА СЕ ПРИСЪСТВИЕТО НА КМЕТА НА ОБЩИНА СРЕДЕЦ НА ЗАСЕДАНИЯТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СРЕДЕЦ, освен по уважителни причини!Тъй като знаем, че градоначалника инджинер Жабов обича да прави напук...тази промяна със сигурност ще го накара да присъства на всички сесии!

ДД
Щастливите хора не могат да бъдат зли. Само онези, които са нещастни, се опитват да обидят другите.

Княгиня Политковская
Хората в Средец не са много, тъй че няма нужда да идва на сесии, за да видим съдържанието "между ушите". Такова, открайвреме, липсва! Този може да впечатли само чужденците от Светлина, които, нито го разбират, нито го познават. Но, преводачът-ренегат ще му помогне да се издигне в очите на слепите. Иначе, в нашата територия се знаем! От повече от 50 години!

княз Мишкин
Политиката на "празния стол",сиреч неидването на Жабока караше хората да мислят,че той все пак има нещо между ушите,но с явяването си на сесията успя да разсее всички съмнения.На сесията дневният ред бе следния - опозиционен пердах спрямо Иван Жабов,унизени герберчета и администрация,една маскирана "pi ar ka Jabov Hrisi" и нито един гражданин.Иначе пари за дечурлигата даваме.......


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 8017 пъти