Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Обзор


НЕКОНСУМИРАН БРАК, ИЛИ ПРЕДИЗВЕСТЕНА ИЗНЕВЯРА

НЯМА ТАКЪВ НАРОД като нашия – народ от кибици! Ако го има, той е само в едно партийно име, плод на самовлюбените мозъци, които го измислиха. Малцинството СМЕЛИ излязоха на площадите, а мнозинството КИБИЦИ дадоха властта на хора, които не посмяха да излязат от студиото на неравноделната си телевизийка, нито от рамките на традиционно тъпите си смехории, на които никой друг освен тях и кибиците не се смее. Същите тези, сега пренесоха студийните простотии на високо парламентарно ниво. Само дето, не са толкоз високи! Оказаха се интелектуални и морални ЛИЛИПУТИ!

Туй да измисляш тъпи смешки също особен талант изисква и не за всеки е работа. Трябва да приличаш на аудиторията си - да усещаш тя на какво се смее, да се смееш и ти дори без причина, да умееш да плагиатстваш,, компилираш и украсяваш, и на шут да се правиш щом шоуто го изисква. Затова я има таз категория хора и професия – ШОУМЕН.

Но политиката не е шоу! Политиката е също професия, но изисква други, съвсем различни дарби. Политиката е като млада кобила, която или ще обяздиш, или ще те хвърли къч и ритник ще ти забие. Различна е тази кобилка от Кобилкина например, но не съвсем. Има и нещо, по което си приличат и което шоу-компанията не са разбрали, въпреки контактите си с въпросната дама с висока секс-експертиза. За секса две страни са нужни и между тях трябва да има отношения от типа – ДАЙ И ЩЕ ПОЛУЧИШ! Нека не ви звучи просташки и грубо, голата истина е такава, останалото са морални брътвежи. Но за да се стигне до въпросното двустранно СНОШЕНИЕ е необходимо и двете страни преди туй, да са проявили особен тип ОТНОШЕНИЕ – безкористно ухажване, тъй че работата да стане. Инак не само Кобилкина, но и която и да е друга кобилка ще ти бие шута. С пари също става, но това е особения случай на даване, при което получаваш само временна утеха, или в най-добрия случай брак по сметка при сигурна изневяра. С ПОЛИТИКАТА Е СЪЩОТО!

Слави и компания политически брак УЖ искат, но не уточняват какъв да е той -  по любов, или по сметка? Консумиран ли да е брака, или всеки в стаята да се спасява поединично – сам, или с друг? КАЖИ БЕ СЛАВИ: съпруга ли искаш, любовница ли, или си себедостатъченмачо? Ако е последното - политическо отроче няма да произведеш! Кабинет или няма да има, или ще е мъртвороден! Ако се мислиш за големия мачо, че всички ще ти паднат в краката, нека аз да ти кажа, че нито вече си мачо, нито ще ти падат в краката. Ще се отдръпнат, ще те изчакат напред да минеш и ще ти го забият. Ако ли пък за топките си хванат, излез и кажи го – Простете братя и сестри българи, друга я мислих, но различна стана, слаб човек се оказах, простете, че ви подведох!

НАРОДЪТ ЧАКА!СМЕЛИТЕ ЧАКАТ, но и КИБИЦИТЕ също. Народът чака да се роди въпросното отроче, което да изчегърта статуквото. Нека не съм прав ГОСПОДИ, чини ми се обаче на мене грешния, че преди да почнем основното чегъртане, ще трябва Слави и компания да изчегъртаме. Не зная Слави болен ли е, но че на него и сценаристите мозъците са болни, вече съмнения нямам. Дай им здраве ГОСПОДИ, здрав разум им налей в главите, инак горко ѝ на България и на всички в нея.

 

 

Миролюб Войнов

 

 

Дата: 02.08.2021г.

 

 

 видяно 22332 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7962 пъти