Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


Фокус, мокус – Барба фокус

Значително по възрастните си спомнят детското филмче за татко Барба и вълшебните думи от заглавието. В миналата статия Ви предупредихме да внимавате с покупките в големите хипер маркети. Днес наш читател показа нагледно с касови бележки и снимки, как стават измамите. Човекът си пазарил 5-6 продукта и съвсем случайно решил да провери касовата си бележка. Оказало се, че за два от продуктите цените не отговарят. Единият е промоционален. Записана газирана напитка на цена 1,19 лв., а на касата плащате 2,39лв. Оказало се, че промоцията е само за бутилки 1,5 литра, а е сложена на щанд където има само 2 литра бутилки и забележете на цената отдолу не пише за колко литра е промоцията. Типична схема или вие ще кажете нехайство на някой работник. Сега ще ви опровергаем с втория продукт/снимка №1 и 2/. Там  на витрината  има цена 3,99 лв., а на касата плащате 5,49лв. Фокус- мокус. Вторият продукт дори не е промоционален за да има грешка. Оказва се, че Вие и стотици клиенти като вас са се оказали от фирма „ШТЕДРИЯ” на бедните хипер вериги. Ние се съмняваме, обаче  това да е номер на собствениците, които са и чужденци. Това си е чист български тарикатлък от управителите. Защо мислим, че е схема ли? Ами след като се е оплакал нашия клиент на „информация” и е предупредил да сменят цените за да не заблуждават хората, те му върнали мълчаливо парите и са сменили....служителката на информацията и не са променили цените. Чудим се има ли органи в тази държава или не. Или въобще има ли държава?

Препоръчваме всеки да си върши работата. Медиите да информират, лекарите да лекуват, рекламните агенции да рекламират, органите да КОНТРОЛИРАТ. Не да мълчат и питат дали е вярно или не, щото се превръщат в оня виц :

Две социологически агенции, публикуват данни за дължината на мъжкият член. Според едните, средната дължина на мъжкият член е 15 сантиметра, а според другите, 25 сантиметра. Такава голяма разлика в резултатите, се е получила заради методиката на изследванията - едните са мерили, а другите са питали.

 

А нашите социологически агенции ще ги изпитаме съвсем скоро на изборите. И последно :

Тази неделя не забравяйте да смените часа, другата правителството.

 

 

с обич  Татко Барба

 

 

Дата: 26.03.2021 г. 

 

 

 

 

 видяно 22347 пъти
назад

Коментари

днес 28.03
Вярно е , днес проверих в кауфланд.В Меден Рудник. Цената още стои не променена!?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7961 пъти