Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЛЕКАРЯТ – ЛИКВИДАТОР

Представяме ви доктор Георги Георгиев – лекар със специалност аушеро-гинекология, с трудов стаж преминал основно в област Варна, където е работил по специалността си, понастоящем пенсионер и управител на общинската болница МБАЛ – Средец. Д-р Георгиев е с местни средецки корени, брат е на д-р Милчо Георгиев – специалист-хирург, работещ в Медицински център Средец и по съвместителство възмездно временно-изпълняващ длъжността управител на общинската болница в случаите на отсъствия на брат си. Д-р Георги Георгиев бе избран за управител на местната болница след проведен конкурс за длъжността от Общински съвет Средец в средата на миналата 2020 год., преминал с участие на още двама кандидати – д-р Цанев /специалност вътрешни болести/  и д-р Велева /специалист пулмолог/. Д-р Цанев бе предишния управител на болницата до октомври миналата година, след което поста управител бе поет от д-р Георги Георгиев.

За по-малко от половин година новият управител постигна ‘’мениджърски висоти’’, нямащи равни на себе си от началото на съществуването на общинската болница. Той успя да разгони наличния медицински състав, в това число и лекарите специалисти, представляващи гръбнака, крепящ  съществуването на болницата, съгласно изискванията на Здравната каса. В края на миналата годината, благодарение на усърдието на почитаемия доктор, едното от двете отделение, вътрешното прекрати съществуването си за период повече от месец. Едва около средата на месец януари тази година, отделението възобнови дейността си, но отново за кратък период от време. Към настоящия момент въпросното отделение отново не приема пациенти. Злите езици говорят, че това се е случило след като на високопоставена общинска служителка болна от Ковид са поставяни системи в същото това отделение, което е довело до заразяване на част от персонала и пацентите, говори се даже за смъртен случай. Ние разбираемо не можем да надаваме ухо на всяка непотвърдена информация, но ако това е истина и тя се прикрива и замазва е меко казано кощунствено. Дано информаторите ни в това отношение грешат. Със сигурност обаче следващата информация е категорично вярна:

От началото на настоящата седмица новоизлюпеният болничен управник е успял за броени два, три дни да изнесе болнично имущество от порядъка на 20 тона и да го предаде на вторични суровини като долнопробен скрап. Посочените цифри са приблизителни, а реалните може и да са много по-големи. За съжаление тонажът на въпросния скрап няма как да се установи с точност, понеже печения управител е решил за безпредметно да изпрати свой служител, който да присъства на претеглянето. Нито пък си е направил труда да направи опис на изнесените предмети и вещи, сред които чугунени радиатори, специализиран инструментариум, болнични легла и всякакво друго медицинско оборудване, а възможно и апаратура и ред други. Някои от тях нови и от дарения.

Персоналът на болницата, бързата помощ, джипита и т.н. са потресени от пладнешкия обир, на които е подложена местната болница. Потресени, но потресно Мълчаливи. Защото в крайна сметка башибозушкото изпълнение е спряно от Председателя на Общински съвет Средец, който случайно, или неслучайно е посетил болницата на 17.03. /сряда/ и разпоредил преустановяване на ‘’новаторския’’ почин на управителя-ликвидатор. За съжаление лошите неща обичайно се случват бързо и с намесата си, той възпира товаренето на само 1 от контейнерите, който полунатоварен е все още в двора на болницата и любопитните могат да се уверят с очите си. Останалите не по-малко от три грамадански контейнера заминават ‘’по предназначение’’ в известна, или неизвестни посоки и депа.

Допускаме, че част от натовареното действително са били бракувани вещи. Е, не може тъй хич без документи. НО! Колко  от натовареното е без документи и защо не са направени съответните описа и реално теглене е въпрос без отговор! Поне аз не мога да дам такъв. А какъв отговор би дал изпечения управител, ще ми е много интересно?!

Интересно е и дали ще му бъде зададен такъв въпрос? Интересно е и дали съответната ОПЕРАЦИЯ не би следвало да е след разрешение и под контрола на управителното тяло на общинската болница – общински съвет Средец. Явно такова няма, след като г-н Цъцаров е разпоредил спиране на процеса. Дали специалистът акушеро-гинеколог д-р Георгиев е спец по съответните такива операции не зная. Но тук на местна почва той определено се проявява като оператор-ликвидатор. Ако това са търсили общинските съветници и кмета да бяха изначално обявили конкурс за ликвидатор, а не такъв за управител. Така де! Инак не ми става ясно защо са пренебрегнати другите двама участници, а е номиниран точно този. Кой е по-необходим в тези времена за населението на града – акушер-гинеколог, или специалисти вътрешни болести и пулмолог. Забележете, пулмологът е специалист по белодробни заболявания, а бронхитите, пневмониите, че и Ковида са такива. Чий ще го дири акушерът в Средец, при положение, че това отделение отдавна го няма, кого и къде ще изражда въпросния специалист. Въпросите ми може да са лаишки, но интересно е да чуя техния отговор, стига някой да е в състояние да ги даде!

Някой може би ще ми опонира, че са търсили мениджър, а не лекар. Бих се съгласил, ако д-р Г. Георгиев имаше управленски опит. Но, той няма такъв, нито един ден!! Виж като ликвидатор се справя успешно! А дали населението на града и общината имат нужда от ликвидатор, оставям отговора на този въпрос ОТВОРЕН!

Ян Грубиян

Дата: 19.03.2021г.

 

            видяно 55576 пъти
назад

Коментари

Защо
Не ми е ясно защо е рязал радиаторите? Старите чугунени за буквално вечни, все някога може да потрябват?


И пиян

Вечна и несвята
Ако имаш предвид вечната и свята истина мини през болницата и ще я видиш.Или поне погледни снимките с изрязаните тръби и празните места от липсващи радиатори.Есоесите може и да са груби, но не лъжат.А разните ‘’добронамерени ‘’ дето вярват на един недобронамерен и алчен шеф и те ще разберат, но когато е вече късно.Когато закрият болницата и същия този шеф се подреди вече за официален ликвидатор.Може и поради туй да го избраха.Не вярвам нито на кмет, нито на съветници.Те ще му замажат бъкиите и чист като новородено ще го изкарат и медал да му дадат.Но и за тях и него ще дойде видов ден!Такъв прост и лаком шеф никога не сме имали.Груб към всички подчинени и некадърен.Бог гледа и не забравя.

Вечната и святата
Толкова сте жалки и нещастни, че само негативи и лъжи пишете. Няма истина в писанията ви. За некадърници като вас все някой ви е виновен. А тоз дето ви снесоха лъжливата информация явно имат апетит за гл. лекар на болницата а? Ей простацииии спрете се! Не вие ще оправите Средец! Има по-умни от вас, и не плюят като вас, защото имат достойнство!

Доброномерен
Като Управителят няма опит ,къде е административното му звено?Нима за първи път го играят това упражнение ? Всички в болницата си спомнят как преди време се рушеше в парното и пералнята и всичко се предаде за скрап.Или го насадиха на "пачи яйца "

Ако не друго
То поне ще вземе някой и друг лев от продажбата на валидол и други успокоителни

вярно е
че павилиона до болницата е частен! На инж.Апостол Апостолов е! Едва ли някой не знае кой е той. А хората от ОБЧ-то го нарязаха, че пречел! И като си го знаем Апостол, едва ли ще остави това самоуправство без последствия!

Не защитавам Ян грубиян
Но ми се струва че Ставри търси лаври но ще получи ларви. Знаеш ли човече че павилиона до болницата е частен,а и той е отишъл за скраб а това не говори добре за тези които са го нарязали за скраб и тук работа става дебела. Някои хора ще трябва да се бръкнат за да не се стига до съд

Ставри
Кажи бе Яне грубите, кой си....И на тебе да ти го ...в дълбоко отворения,разтракан ГЪЗ. Кои други от двамата? И спи спокойно, знаем ,че има достатъчно документи. Някой хора за друго ги боли,не за документите.Тъпак.

запознат
Председателят Д. Цъцаров в понеделник свиква съветниците по темата за болницата.Сигурно има защо?

отвътре
Есоесците или не знаят всичко, или премълчават. Д-р Неделчева е на път да напусне болницата, а тя крепи вътрешно отделение. Ако си тръгне откъде Георгиев ще намери пулмолог в тази криза с ковид. Младия Атанасов и той си тръгва.Болницата си заминава откакто Георгиев е тука.

Стефан Кънев
Предлагам всички да се успокоят и да вземат верните решения.Общинският съвет да решава мъдро и без политически изказвания.Ако загубим болницата велче ставаме село.Банките си отидоха една по една, ако някой смята с действия или бездействие да вреди, да си ходи от Средец

до Бебето
Следя този сайт от близо 4г.Тия ако не са сигурни, или си го пишат, или го слагат в шаржа.И те сигурно грешат, но не съм ги засича в нещо важно.Пък туй е важно.След като Цъцаров е спрял тази дивотия значи има нещо гнило.И този път кмета може да няма нищо общо, иначе точно есоесите нямаше да го пропуснат.Той им е любима мишена, прави или не.Пък ти Бебок си много информиран, много, много си вътре в нещата.Личи от коментара.Бебчето да не е акуширано от ваша чест докторе?

За двамата братя доктори
Че д-р Милчо Георгиев беше добър специалист мога да го потвърдя от личен опит.Поне преди повече от 15г.Като управител не знам как се е оправял.Чува се, че има тежки зависимости и не е в добро здрве, но никога не съм чул да е крадлив.Брат му не познавам, но незнаенето на законите не е оправдание.Другото е още по-лошо!

Двамата доктори Георгиеви
Са добри специалисти.Но като управители не знаят законите,а сегашния управител директно ги е нарушил. Дали ще му се размине зависи от кмета и съветниците

Бебето
Ян Грубиян, чудна статия си написал.Поне да имаше нещо вярно в нея.1. Предишният управител затвори вътрешно отделение, а настоящият успя да събере екип и да го отвори!2. На всеки пациент се прави PCR тест преди да бъде приет за хоспитализация!3. Няма никакъв смъртен случай! А относно изхвърлените "нови инструменти и апаратура", те за съжаление не са годни за употреба, защото предишните "добри и кадърни" управници са ги захвърлили и години наред се е ронила мазилка и ги е валял дъжда и всичко е съсипано! Така, че следващият път, като седнете да пишете се ориентирайте към художествената литература и не пишете небивалици!

До Краси
Всяко чудо за три дни.При нас за два.Освен ако не се размерите на дълбоко.

Краси
Работата е дебела.Краде се като за последно.Да бяха изчакали изборите да минат.И аз искам блатно,но сега е пости.

До "хайде стига"
А Общ.съвет не е ли инструмент на жабока? Ако мислеха за хората и града, нямаше в тази мизерия да вдигат данъците сякаш живеем в Манхатън, а не в тоя мръсна дупка! И за къв чеп ми трябва ПЕНСИОНЕР гинеколог за шеф? Малко ли ни е неадекватния му, непотребен, пиян брат?! Велева е млада. И потребна! Гаси помията долна в тва село!!!


избраха го селата и махлата.Средец не гласува за него

то па един кмет
толкова ли са прости в средец и селата да избират глупака Ваня

Реалист
Не забравяйте, че мнозинството в общинския съвет са хората на кмета! И точно те го избраха този пишман управител! Демек- кмета го избра! И то въпреки резонните контрааргументи на част от опозицията. Айде сега кметът да си понесе отговорността!

Вярно,
Плаче за прокурор отсякъде.

Стойчо
Боли ма кура, ако ме изтрият. Тези боклуци са за изтриване и изриване в Дебелт на топло поне за един десятък.

До Стойчо,
Съгласен съм с теб братле, ама не пиши за к_рове, да не те изтрият.

Хайде стига
Къде тука видяхте намеса на кмета.Пише го ясно, че общ. съвет го е избрал.

Стойчо
Всичко върви на разсипия.Дали кмета знае няма значение.Той такива си избира и лансира. Такива дето крадат и цепят с него. Боли го кура за общината и болницата. Той в Средец нито спи, нито се лекува.

Евала,
Браво на Дичето!

Ле, лее ...
Вие в Средец да не сте в зоната на здрача. Туй си е направо хорър-фентъзи!


Добре дошли в блатото, още един жабокряк е изпълзял от тинята.

А бре, де бре
Тоя или е невменяем, или кукла на конци?Ако е второто и кукловода е ясен.

малееееее
ужас

знае ли кмета
или той е одобрил сделката


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9351 пъти