Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЗА КРИВАТА КРУША И ПЛЪХОВЕТЕ

Никога не сме си представяли, че е възможно да направим това, което ще последва! Известно е, че винаги сме били критични към избрания народен слуга Жабов, екипа му и цялата администрация на община Средец. Естествено, критикувайки ги считахме, че по този начин защитаваме интересите на хората от общината, тези обречените волю или неволю, знайно, или незнайно на подобно некадърно управление. Мислехме си, че само редовия електорат,  както го нарича Слугата Жабов страда от прищевките на некадърния си кмет. Оказа се обаче, че не сме били прави! Служителите на общината също страдат от малоумното му управление:

От 1-ви януари миналата година бяха вдигнати заплатите на всички администрации в България. Да, ама НЕ. Другаде да, но в община Средец разпорежданията на Министерски съвет не важат! Оказа се, че Слугата Жабов е вдигнал заплатите на своите служители чак от 1-ви март 2020г. Просто му се сторило, че месец март е по-подходящ и тогава си взел решението човека. Ама това закони, заповеди от Бат Бойко, за нашия не важат! Нали неговата заплата я определят 10-те послушни общински съветника, какво му пука за неговите служители. Тази година същата история се повтаря. Бат Бойко за втори път в две последователни години вдигна заплатите на администрацията и този път от 1-ви януари, само че 2021г. За общинитее разписано 10% увеличение, но нашият, тоест вашият „юнак” си го е преместил от единия в другия и за втори път го дава неебавка към разпорежданията на националния, че и партиен Лидер.  Добродушните управлявано-управляващи общински съветници МНОГО-лично му гласуват ЕДРО-размерната заплата, а той решава ЕДНО-лично  неговите служители да вземат повишение на заплатите не сега, а друг път. Кога ли? Когато му хрумне, или когато му дойде времето. Може би когато опразнената общинарска хазна се попълни с някой и друг неизпотен лев от продажби. Тъй де, той е дерибея в Средец, в него е и ножа и самуна - той решава, а премиера пасти да яде, или ряпа. Тук решава ТОЙ - народният слуга Иван Петков Жабов. Нищо, че Премиерът е решил предизборно  да даде някоя изстрадана стотинка  на вярната си администрация. Нищо, че той самият определи Бюджет 2021 - като бюджет за хората. За него цялата държавна администрация са негови хора, но на местният господинчо му изнася да е Бюджет само за ХОРА като него. Е, и за няколко НЕслучайни хорица, получили премии от по 5 стотака в края на миналата година. И какво излиза - Пари значи има, ама само за някои и само когато ТОЙ реши. Другите да си подгреят оскъдната студена супа, след което – те си знаят, кво да правят!

Чудим се дали ПО-Нагоре знаят, и дали одобряват своеволията на свойто партийно членче-дерибейче. Щото пари ако няма, трябва и неговата заплата да пострада. Дето казваше Седларов от „Опасен чар” - Няма само аз да страдам, я! Само, че досега Жабов от своята некадърност никога не е пострадвал - страдат опонентите му и разни други със собствено мнение, а вече и верните му служители. Постъпи даже информация, че когато някои от подчинените му отишли при него да му напомнят, че тези средства за заплати са целеви и бюджетно-делегирани, Жабов отговорил с категоричната, кратка и безпардонна реплика: „ЗАБРАВЕТЕ”. Пропуснал е само да довърши с „Аз казах”. Но със сигурност като един велик Ювиги-Властелин най-малко си го е помислил. Да бе, откъде-накъде някакви си там болярчета, колобърчета и разни редови бранници ще му казват на него ВЕЛИКИЯ какво да прави?

И пак се питаме, дали Герберските шефове Бойчев, Николов и най-вече Борисов ще кажат нещо и знаят ли какво да правят със разюздания си партиен подчинен? Защото ТЕ го направиха кмет, защото ТЕ за трети пореден мандат му позволяват да дерибейства на гърба на средецкия избирател, защото ТЕ прикриват не само некадърните му управленски прояви, но и възможните по-тежки простъпки. През лятото на 2020г. Премиерът събра целия национален актив и към края на събитието сподели, че ще се занимае с деянията на някои ДЕРИБЕИ по места, които рушат имиджа на ГЕРБ. А господинчото средецки кмет седеше в предните редици и би трябвало да е чул това. Не знаем какво си е помислил тогава, не знаем дали слънчевите очила са попречили на слуха му, нито знаем какво и кои точно е имал предвид Борисов. Знаем обаче и то го знаем категорично - Премиерът беше прав. Такива герберски членчета-дерибейчета ще докарат ГЕРБ до кривата круша и когато това се случи, точно толкова ще са останали от голямата партия, че ще се сберат на сянка под същата тази крива круша! И сред тях няма да е Жабов, нито подобните нему. Те ще са напуснали герберския кораб първи – точно като плъховете!

А бе малоумник ли е тоя? Щото само малоумник може да ги върши такива в навечерието на избори! Избори на живот и смърт за Борисов и ГЕРБ. Малоумници ли са и местните и регионални гербери, че му позволяват такива ТЪПИ ФАТКИ в туй критично за тях време. Заплати са туй бре, не са трява и сяно, заплатите са тема деликатна! И малоумници ли са послушковците му съветници, чиито заплати косвено зависят от средната заплата на общинска администрация. Не че и едните и другите са се преработили, ама който ги е назначавал и курдисвал в листите, преди туй да е мислил. Щом вече е сложил подписа си – заплатите им трябва да дава. А в случая освен всичко друго- ТЕЗИ ЗАПЛАТИ ДЪРЖАВАТА ГИ ДАВА! А ако е похарчил парите с месеци напред – не му е там мястото!   

 

Баба Яга и Ян Грубиян

 

Дата: 26.02.2021г.

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари


Много се краде ама ще почнат и да връщат и повръщат

Хак ти е
Сигурно си от тези гласували за Жабока, тъй че не се жалвай.

общинар
Прави сте есоесовци ама не до края.Миналата година освен другото ни напуща в неплатени отпуски и карахме на съкратено работно време с по-малки заплати.Жабов не базари свои и чужди и удря даже тия дето му лижат гъзъ.Все едно всички сме му длъжни.

Реалист
Общината отдавна е на автопилот! И то автопилот втора ръка. Моля се само да му издържат схемите.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти