Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Задава се февруарската сесия

На сайта на общината излезе поканата към общинските съветници за първата от месеци ПРИСЪСТВЕНА сесия. Тя ще се състои на 24.02.2021 г. от 9.30 часа в зала № 1 на общината. За жалост не се допускат случайни граждани, но това няма да се отрази защото досега не е имало  мераклии. Те гражданите, когато им вдигат местните данъци и такси не се впечатляват, камо ли в тази пандемия да се втурнат към залата. И те взимат пример от кмета си.При него като наближи сесия и краката му стават оловни, а и все тогава го грабват неотложни задачи. Възможно е и сега да е така, макар, че в тази сесия ще се разглежда БЮДЖЕТА. Седемнадесетото заседание съдържа 19 точки в дневния си ред, включваща и досадната  точка „Питания“ , макар и накрая. Разпореждане с общинска собственост, определяне на мери, пасища и ливади за ползване, както и дървесина от горските територии за 2021-2022 г., определяне на броя такситата и цените на превоза. Под № 8 е съществената точка ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ. Поставен почти в средата на заседанието той цели естествено да не се набива на очи и ако може опозицията да пренебрегне въпросите си, които създават такива неудобства на СЛУГАТА  Жабов. За тези , които не разбират нашето обръщение, напомняме, че кмета и съветниците са слуги на народа. Не сме убедени дори дали ще присъства на сесията слугата Жабов, но ще разберем скоро дали се е върнал от заслужената почивка. Останалите точки след бюджета са както се досещате сами продажба на общинско имущество и подготовка за продажба и завършва с „Питания“. Последната точка е обикновено времето когато управляваните-управляващи  съветници  напускат залата под строй и оставят въпросите на гражданите в ръцете на самите граждани. Случвало се е и да останат, но тогава задължително напускат общинските служители, които трябва да отговарят на въпросите и така както се казва се МЕНКАТ. А някои казват, че не са взаимозаменяеми. 

Всеки греши, ние даже мислим, че са напълно заменяеми, и ще се разбере след по-малко от 3 години.

 

Екипът на  SOS Средец        

 

 

Дата : 20.02.2021 г.

 

 

 

 

 видяно 55576 пъти
назад

Коментари

Жалки хора
Чета Ви коментарите и съм потресен какви жалки хора има!!!От доста години не живея в Средец,но като гледам промяна няма,манталитета и хората едни и същи!Толкова ли всичко ви е наред,че коментирате и обсъждате хората?кой с кого бил,кой с кого си лягал,жалко много жалко!!!Хареса ми коментара малко по-долу,че винаги най-осраните най-коментират-и има нещо вярно!!!до като всички тук гледате в канчето на другия и се занимавате само с клюки,нормално Средец да загива Само да попитам тук коментиращите с какво доприносохте за Средец,освен с клюки и злоба?

Комплексари
Бл.1 не е лесно цял живот да си простак

Бл. 1
НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ

Бургас
Хората няма да спрат да коментират. Особено когато си публична личност. И личен и обществен живот. Едното за сметка на другото. Искаш спокойствие, не харчиш парите на данъкоплатците. Не гласуваш против хората които са те избрали. Имаш чест, достойнство и морал и в личен план. Не си подлога на някой само заради заплата.

Е
Нека хората да са заедно това не е проблем ,кой богат ,кой беден ,кой еди си какъв ,хората щом се харесват няма лошо!Лошото е в това ,че наистина тези общински съветници са просто катастрофални,то няма просто какво да се каже ...толкова ли един ,не може да изрази мнение ,нали уж всички там с образование ,та учителки,та икономисти ....един ли няма да свърже две изречения...поне да си напише предварително у тях един монолог и да го запомни изречение по изречение ...егати всеки път мълчане то не знам как не им става малко неудобно ,а по улицата не можеш да ги поздравиш от самочувствие ...

До :Жи Пе ес
Дърт може да кажеш на някой 70 годишен мъж,до колкото съм запознат човека е 50 годишен,вие какво завидяхте ли че само това коменрирате,в малкия град всички си знаем кирливите ризи и недейте оправайте хората ,а погледнете себе си ! Мисля,че такива коментари все ги пишат недоебани путки или завистливи,които цял живот не са спрели да ходят,ама все оправат хората.Ама нали знаете тея дето най са им осрани гъзовете най-коментират и държат сметка на чуждите хора

Мафията
Ко искате бе ША на плюят нали сми публични. Чечах четах. На тоя народ парите харчим. Ко толкова.

От село
Селянин и по говорене и по лафове "богат на какво" проста не видяла п..ка

Жи пи ес
ЗНАЕМ ЗНАЕМ ЗА ЛЮБОВЧИЙКАТА ИМА ЖЕНИ БЕЗ МЪЖ НЕ МОГАТ МА КВО КАТ Е ДЪРТ НАЛИ Е БОГАТ НЯКОЯ ГОДИНА ДА ГО ИЗПОЛЗВА ПРОСТА И ПРИМРЯЛА КАТ Я ВИДИШ А ТЯ СКРИТА ЛИМОНКА БРЕЙ ТИ ДА ВИДИШ

Бай Минчо
Да прочетат и разберат бюджет са 4 съветника и то не са от подлогите. Коя на любов го ударила, коя не знае къде е, кой е там щото някой е платил. Знаем им багажа. Тези без мозъчни хора му са нужни на жабока и не му дреме за града. Резултати от антуража му се виждат от всички. ПАДЕНИЕ. СЕЛО.

Четящ до Гражданин
Жабов да чете?!?! Абсурд! И той като своя вожд ББ е прочел през живота си само една книга! Айде нека са две. Но втората със сигурност не е прочел до края! Отде у него толкоз сила на духа?

Реалист
То хубаво - ще приемат бюджета! А после? Нали някой трябва и да го управлява този бюджет! А кмета наш и подопечнете му икономисти в общината това май не го умеят! И не само това! След два мандата управление на Жабов ясно лъсна факта, че освен да продават общинска собственост те друго не могат. И то да я продават за жълти стотинки!

Лафонтен
Хвала на таквизи кметове!!! Ще остави трайна следа в историята грудовска инджинера Жабов. Трайна, още и крайна! Имам предвид, че неговото управление /по- точно липсата на такова/ почти докара края на общината! Младите хора ги няма, старите намаляват по естествени причини. Ще останат сал едни роми накрая...

ФЮТ до Гражданин
Абсурдно е, но е факт! Бюджетът е 92 страници, едва ли го е чел. Навсякъде, където се изисква подпис на кмета на Община Средец Иван Жабов, се е подписала Дамбулова и както си му е реда - със запетая пред подписа.

Гражданин
Е не! Абсурдно звучи това, Фют! Не е възможно кмет да не разпише лично бюджета. Това навява мисли, че Жабов ВЪОБЩЕ не го е чел този бюджет! Ако е така...за чий х...й изобщо ни е нужен общински кмет!?!?

Дяволчето ФЮТ до Гражданин
Твърде вероятно е да не присъства. Той бюджет не е подписвал, оставил е и тази отговорност на Дамбулова.

Гражданин
Никаква интрига няма и в тази сесия! Освен факта, че ще е присъствена. За съветниците де! За кмета - не е сигурно. Но ще е прекалено нагло, ако и на приемането на бюджета не се появи! Нагло, но не и неочаквано!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9347 пъти