Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Две в едно и още нещо отгоре !

Честит първи СНЯГ...... напук на бургазлиите вече имаме нещо повече от тях. И то е дадено от Бога, не от Кмета - слънце или друг важен управник. Нека все пак бъдем обективни и не пропуснем и второто хубаво нещо. Това е, че още снощи този или тези, които отговарят за снегопочистването са си свършили работата, поне  в града е така. Действително основните улици на града са почистени и проходими, за което благодарим на фирмата. Поне някой да си върши работата в тази община като хората. А, да не пропуснем да кажем, че  имаше някакъв „проблем” с часовниковия механизъм на уличното осветление и бяхме осветени като заварчик без маска до 11.00 часа на обяд. Ама това е бял кахър, пари бол в община Средец. А и ако трябва лично кмета ще се бръкне да плати освен солените глоби от РИОВС и тези на уличното осветление. Нищо, че от 15 дни д-р Георги Георгиев, шеф на общинската фирма „МБАЛ” Средец моли при отварянето на Вътрешно отделение за елементарни медицински принадлежности – Пулс Оксиметър, Апарат за кръвно, ЕКГ, Инхалатор и щори за прозорци/на обща стойност около 2 000 лв./ Трудна работа за Кмета Жабов, трябва да вдигне телефон и да отдели две минути за разпореждане на необходимото. Или чака лично общинският съвет да му нареди с решение, че да се размърда. Нейсе, такъв си е Вашия кмет – има нужда от побутване, да не кажем сритване. А може би е за смяна..... и изнасяне.

Че като казахме изнасяне, думата дума отваря, нека пак да напомним на общинската управа, че доста „дървен материал” във формата на паднали дървета има в градския парк още от лятото на миналата година. Сега материала покрай падналия снощи сняг се е удвоил. Ако кмета и ръководството на общината нямат време да се занимават с „дреболии” да информират жителите на квартал „Победа” и до часове ще бъдат освободени от този си ангажимент.

 

Баба Яга

 

 

Дата: 27.01.2021 г.

 видяно 55576 пъти
назад

Коментари

master
A be? A de!

стойчо
полицаите бяха спрели за привишена скорост една каруца,но се оказа че не е от нашата община защото имаше номера и,фарове и стопове. Нашите нямат.

наивник
Хвала на вас, есоесци, че продължавате да показвате проблемите в общината ни!Въпреки, че вероятно да ви чуе някой от властимащите в града е нищожна!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти