Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


БЮДЖЕТ И ДАНЪЦИ

Уважаеми читатели, позволявам си да Ви обърна внимание върху два документа/ обявление и съобщение/, публикувани в сайта на община Средец на 18.01.2021 год. С обявлението кмета на общината кани  гражданите да участват с предложения за подготовката на проекто-бюджет 2021 год. Предполагаемо с въпросното обявление-покана се заместват изискуемите по закон публични обсъждания в населените места и града, предвид ограничителните епидемични мерки, въпреки че това не е изрично посочено в съдържанието му. Още повече и предвид това, че до настоящия момент липсват обичайните заповеди на кмета в тази връзка, или поне не намерихме публикувани такива. Познавайки липсата на изявен граждански интерес по предишните общински бюджети, едва ли ще има такъв и сега. Все пак ви информираме за предстоящото, като обръщаме внимание на желаещите да се включат, че срокът за набиране на предложенията е 31.01.2021г., а същите следва да се изпращат на  е-mail: info@sredets.bg .

Сроковете за подаване на предложения  по Измененията в Наредбата за определяне размера  на местните данъци и такси, внесени от общинските съветници на ПП-Съюз на демократичните сили инж. Георги Вълчев и инж. Димитър Янков, изтекоха към края на миналата седмица. В предходна публикация ви уведомихме за възможността да дадете своите мнения и предложения по тях  на съответния електронен адрес на общината. Дали такива са направени не ни е известно, но от публикуваната Покана за предстоящото на 27.01.2021г. 16-то заседание е видно, че съответната докладна присъства в дневния ред. За съжаление от въпросната покана е видно, че и този път като предишния местните народни избраници ще си заработват възнагражденията ДИСТАНЦИОННО чрез неприсъствено гласуване. Брей, много са плашливи тези управляващи избраници! Изключвам опозиционерите от БСП и СДС, защото разбрахме, че още през декември, те са били против дистанционните сесии. Интересно ми е дали и проекто-бюджета, който се очаква през февруари, ще се гласува и той дистанционно, тоест без дебати?! Всъщност може би не съм справедлив към управляващата група ГЕРБ-БЗНС-НФСБ с обвиненията в страхливост. Възможно е те само да изпълняват повелите на Главнокомандващия Градоначалник /Ге-Ге/. Защото, ако Ге-Ге изкара Гегата -  някой от тях може да пострада. Което си е също своеобразна страхливост, но нейсе – кой ли съм аз писарушката, че да ги съдя?! В този ред на мисли, за съжаление едва ли седесарите ще успеят да върнат данъците на старите им нива преди последно увеличение в началото на третия мандат на Ге-Ге. Особено ако няма и никакъв граждански интерес и реакция. И не са необходими някакви пророчески дарби да се предвиди това. Необходимо е само да се следят общинските публикации:

Лично Ге-Ге най-безпардонно го заявява във втория публикуван документ от 18 януари. В това съобщение той приканва подопечното му избирателно стадо да пристъпи към плащането на данъците за 2021 год. Ще цитирам само едно изречение от въпросното Му съобщение – През 2021 година няма промяна в размера  на данъчните задължения  от 2020 г. Точно така НЯМА и то повдигнато в черно за да не стават грешки. За да не би някой да си помисли, че може да стане ЧУДОТО на Данъчното Облекчение. Или пък някакви си там съветници да си мислят, че могат да му се бъркат в данъчните политики. То пък едни политики! Толкова за Седесарския Почин. Кметът си казва в съобщението, че Номерът НЯМА да Мине! И то го казва още преди докладната да бъде обсъждана, пардон Гласувана, защото както стана ясно и обсъждане няма да има след като сесията е Дистанционна.

За по-любознателните ето линковете към двете административни Творения:

http://sredets.bg/classy-1220.html

 http://sredets.bg/classy-1221.html

Бъдете Здрави! Късмет не Ви пожелавам, защото от писанието ми е видно, че такъв няма да имате! Поне що се отнася до джоба. Освен ако не пущате тото и ударите внушителния Джакпот от около 7 милиона. Но дори и тогава късметлията ще е само един, или два-трима. Покрай тях в добрия случай и близките ще намажат. Всички останали – Ще духат супата, сготвена им от Ге-Ге и Патрона Му! И така от избори до избори. Казват - Надеждата умирала последна! Но аз си мисля, че само с надежди не става!

 

Средко Нашев

 

Дата: 21.01.2021 год.

   

 видяно 70583 пъти
назад

Коментари

golden goose kids
The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix when you werent too busy in search of attention. golden goose kids http://www.goldengooseoutletstore.com

Чудно
Как така комисиите на ОС са присъствие и 17 човека и общ.администр.в стая, а сесиите онлайн.

От гербер
Що то и в герб има от БСП. Политически лицемери и без мозъчни Кисьова и Деректорката на училището в града ни. Слънчогледи. Един ден тук друг ден там. Келепир да има.

наивник
Средко, в името на управляващата коалиция в общинския съвет си пропуснал ВМРО! вярно, че само един представител има тази патриотична организация, и той е избран от листата на ГЕРБ, но какъв само представител! Активен и креативен...и послушен в жалките си напъни да угоди на Ге-Ге! Ама Ге-Ге угода нЕма!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9578 пъти