Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


КРАТКО И ЯСНО.

Предстои на 16.12..2020 г. редовно заседание на общинския съвет в община Средец. Няма как да разберете за какво ще заседават местните депутати, защото на сайта на общината има единствено „Покана с дневен ред” без документация.Тоест един съвестен гражданин не може да се информира?!. Ние от Екипа на SOS Средец,  обаче лесно не се отказваме и прочетохме няколко протокола от предишни заседания и сега съвсем сухо ще обясним какво се случва. Започваме с точките в дневния ред :

Петнадесето заседание:

 1. Докладна записка от Динко Цъцаров – Председател на Общински съвет – Средец, относно: Изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Средец, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.  Още в началото на 14 заседание е взето следното решение:  При наличие на обстоятелства по чл28а ал.1 от закона за местно самоуправление и местна администрация, следващото заседание на общ.съвет да се проведе от разстояние или чрез видеокоферентна връзка – тоест 2 часа, които отделяха досега на месец общ.съветници вече и тях няма да работят. Ще променят правилника за да може да гласуват от в къщи и да не ги тормози с въпросите си опозицията.
 2. Докладна записка от Динко Цъцаров – Председател на Общински съвет – Средец, относно: Определяне на членове от състава на Общинския съвет в Комисия по чл.61, ал.3 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи общинска собственост;  Рутинна промяна в състава на комисията , със задължително болшенство от управляващите за да може кмета да си продава на воля Вашето имущество.
 3. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно:Определяне на план-сметка за приходите и разходите на дейностите по управление на отпадъците, и изменя размера на такса битови отпадъци за 2021 година; Поредното увеличение на такса битови отпадъци, миналата година го увеличиха, тази ПАК.Честито !
 4. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Изменение и допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Средец;Въвеждане на нови такси и цени на услуги, а на старите –УВЕЛИЧЕНИЕ.
 5. Одобряване на Годишен план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на община Средец през 2021 година; Легален начин за незаконно обогатяване на определени хора, изсичайки Вашите общински гори.
 6. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Продажба на имот – частна общинска собственост в с. Факия; Поредна продажба на общинско имущество.
 7. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Ликвидиране на съсобственост чрез продажба на съсобственика на дела на общината в имот частна общинска собственост в УПИ VI-783, кв.68 в с. Дюлево;  То си го пише,поредна продажба.
 8. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Ликвидиране на съсобственост чрез продажба на съсобственика на дела на общината в имот частна общинска собственост в УПИ I-631, кв.65 в с. Дюлево; Поредна продажба.
 9. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Ликвидиране на съсобственост чрез продажба на съсобственика на дела на общината в имот частна общинска собственост в УПИ IХ-7, кв.6 в с. Голямо Буково; Поредна продажба.
 10. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Даване на съгласие за разделяне на имот с идентификатор 24712.2.336 находящ се землището на с. Дюлево; Даване на съгласие за бъдеща продажба
 11. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно: Даване на съгласие за разделяне на имот с идентификатор 59015.18.84 находящ се землището на с. Пънчево; Даване на съгласие за бъдеща продажба.
 12. Докладна записка от инж. Иван Жабов – Кмет на община Средец относно:           
 1. Промяна предназначението на част от поземлени имоти:
 2. Одобряване на текстова част  към задание.
 3.  Промяна наименованието на парцеларния план  Не можем да познаем за какво става дума....                  .
 1. Питания. Няма, защото сесията ще е вероятно виртуална.

 

Изводи :   Когато един кмет е некадърен, единственото, което може да прави е да Ви вдига данъците, таксите и цените на услуги и да продава общинско имущество. Когато  същия този кмет има щастието да се ползва с болшенство в общинския съвет от мълчаливи, изпълнителни, безгръбначни съветници, приказката ще продължава .....При вас е вече трети мандат. Вие имате най-високия данък за лични превозни средства в цяла България. Карнобат, Айтос, Бургас, Варна, Пловдив, София – ряпа да ядат. Защо веднъж не запитахте Кмета си Иван Жабов и управляващите съветници   Владислава Станилова Цанева , Динко Янев Цъцаров , Ивелина Стоянова Стоянова,  Красимира Янкова Георгиева ,  Мартин Тодоров Джермов,. Петьо Георгиев Колеолов,  Стоянка Стоянова Кисьова, Тодор Стаматов Стаматов ,  Яна Иванова Биюкова , Валери Димитров Ангелов.  -  ЗАЩО ????

 

Така да  наказват всички граждани на община Средец сигурно трябва да сте сгафили някъде. Най-малкото, че сте гласували три пъти за този чорбаджия. И да не забравите да го поздравите за новите "ПОДАРЪЦИ"  от него за  Коледа и Нова година 

 

Приятни празници...........................

 

 

Дата: 11.12.2020 г.

 

 

 

 

 

 

 видяно 70582 пъти
назад

Коментари

golden goose skystar
I wanted to post a brief word to be able to express gratitude to you for the lovely tactics you are sharing at this website. My incredibly long internet look up has finally been recognized with good tips to talk about with my family. I would assert that we website visitors are truly endowed to live in a great network with many perfect individuals with very helpful techniques. I feel really happy to have discovered your entire web site and look forward to so many more enjoyable moments reading here. Thanks once again for all the details. [url=http://www.goldengoosesstore.com/skystar-c-19_21]golden goose skystar[/url]

Минка рибата
Браво на умника да се гласува онлайн.Сега гербажииските хербецидки ще гласуват легнали с ляв или десен крак,а мже и с двата,зависи от позата.Това го могат най лесно.Тях не ги интересува че с тяхно съгласие данъците в Средец са най големи в сравнение с другите градове в страната.Данък гараж 50лв.Кой е тоя малоумник който е определил тази сума,без декларация от собсвеника.Минават общ.служители питат на кой е и вписват в данъчното на еди кой си,и забележете в графа(други).Същите данъчни си затварят очите за загражденията под блоковете пространства който заемат площ повече от три гаража.Нека се назначи комисия да измери квадратите на всички заградени общ. места по всички населени места, и да им се начесли данък.Не пипайте данък смет,той е достатъчно е увеличен.Защо аз като продавх риба общ.полиция ме гонеше защото не съм издавала касов бон.

грудовец
няма ли да ни информирате как е минала онзиденшната сесия на общинския съвет? че то май освен от СДС, няма откъде другаде да научим!


Елвис е жив!

Христо Янев
Те простичките не знаят какво говорят хората зад гърба им. Човеците са лицемери.

От село
Хора без морал и граждански позиции, хора без собствено мнение, без собствено излъчване и присъствие. Без личности. Изброени по горе. Позор и срам пред обществото. Не е било такова падение от общински съветници в община средец. ГЕРБ и Ангелов. За хора не ги смятат. То и ваща ще мине. Няма нищо вечно.

Пушека
ГЕРБАЖИЙСКИ боклуци, и подлоги на Ангелов. Много голямо падение бе господа и госпожи. Вие има те ли семейство. Има те ли деца. Работите ли сред хората. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ. КАКВИ БЕЗ МОЗЪЧНИ И МЕКОТЕЛИ СТЕ. НЯМАТЕ ЛИ ДОСТОЙНСТВО. НЕ ЖИВЕЕТЕ ЛИ В СРЕДЕЦ. ДОЛНИ ЖАБОВ ТАШАЦИ.

Кратко и ясно
СОПИ!

нееее
Протеста трябва да бъде със сопи по гърба.Само от това разбират.

Гражданин
Предлагам да излезем на протест пред общината.

Бай Минчо
Тия изброените по горе и да са в залата все едно ги няма. Не им дреме и е безхаберие за какво са там. Превода на заплатата чакат. И нито знаят нито ги е еня за какво са ЗА. Нали Жабов е доволен. Тези хора са за публично ли нчуване. Боклуци долни.

не съм съгласен
с изводите от статията.Освен това,той може да строи пътища и поправя сгради със нашите пари от данъци и естествено с задължителната комисионна.Пари има в строителството и там се краде много,но нашия нали си е тъп е тръгнал през просото сякаш Гроб ще са вечно на власт и скоро старините ще ги кара на в старчески дом а в килия.

От администрацията
Нали трябва да взимаме заплати,какво ревете ?

Надзирател
Поредната , и последна кражба на Жабов.На раираната му риза шият последното копче.

Лафонтен
Нищо ново под слънцето! Откак Жабов е кмет все това се случва - кражби и продажби! Но кой ни е виновен, скъпи съграждани? Нали сами си го избрахме! Ся що рИвем?

циганчето
За нас ти направи много.Но забрави българите.Щебъдеш мразен.35

Жабов
Само плачете.Как да я издържам иначе тази раздута администрация.Още 75 места за цигани открих . Те поне ме разбират и си гласуват както трябва.

Христо Ташев
И какво лъсна.Искат да ни вдигнат такса битови отпадъци.Значи сме големи боклуци.А стария джип ще го подаря на кмета Жабов , струва по малко от данъка за колата.

Има полза
След излизане на статията, някои докладни които не се отваряха се показаха.

Янчето
Аз, аз ще съм секретарка! Тъкмо завърших курс за дентален, не генитален, ох май беше дигитален учител. Електрическото, не електоралното, оф май беше електронното обучение вече ми е специалност и най-добре от всички ще секретарствам... Опозицията не се включвайте да, без вас ще приключим за пет минути, нали Динко?!?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9577 пъти