Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЗАГУБЕНА БИТКА

Днес уважаеми читатели за пореден път поредната сесия премина при затворени врати. Вратите са били затворени, но управляващите редици строени. С едно единствено изключение – младия, надежден и перспективен патриот - нефесебеец Валери Ангелов. Той доколкото разбрахме е бил и единствения отсъстващ от настоящото 14-то поред заседание на Общински съвет Средец. Важна роля обаче на тази сесия е играл другия надежден и перспективен патриот -  младия войвода Тодор Стаматов. В първа точка от дневния ред нему е дадена възможността да представи своя собствена докладна. Въпросната чрезвичайна и изненадваща активност на революционера от ВМРО  е била продиктувана от иновативната идея Общински съвет Средец да отложи това заседание и да го проведе на по-късен етап още по-назакрито чрез видеоконферентна, или друга дистанционна форма. Младежът е бил контриран от старейшините от СДС и БСП –господата Янков и Кичев. С различни мотиви, които не знаем в детайли двамата са се противопоставили на това предложение. Най-общо казано мотивите са били основно в посока, че така се премахва възможността за реален дебат по проблемите обсъждани в сесия. В интерес на истината вносителят Стаматов е бил подкрепен от колежката си учител г-жа Владислава Цанева-Дамянова с мотива, че щом децата се справят онлайн значи и съветниците ще могат. Дебатът навлиза частично и в тъмните дебри на българското образование, но старейшините накрая призовават преподавателския дует да не ги връщат в първи клас. В крайна сметка след мъдрата намеса на председателското  тяло решението по докладната е префасонирано и гласувано от управляващата Девятка. Г-н Цъцаров може да брои и след появата на съпартиеца си Мартин Джермов е преценил, че отлагането на сесията е безпредметно при наличие на необходимото мнозинство. Умен председател си има средецкия съвет, стои си той отгоре на трибуната – брои и когато се наложи дава знаци на подопечното стадо. Мисля си, че младият Стаматов е за пореден път употребен и докладната му едва ли е негова лична инициатива. Според мен тя е била само като резервен вариант, в случай на липса на минимално-необходимите ДЕВЕТ гласа. С един по-малко може да се гласува отлагане на сесия, но не и гласуване на продажбите например. Те в тази сесия са били повече от една, но една е била жизнено-необходима за изтънялото финансово вратле на вездесъщата средецка общинска администрация воглаве с любителя на масовите разпродажби – грудовския градоначалник. Той неизменно следва житейския основополагащ философски принцип -  ‘’Мойто си е мое, чуждото е общо, а щом е общо, значи е пак мое’’!

А сега нека обърнем внимание на единствената докладна в тази сесия, заслужаваща съществен коментар – Крупната Комасирана Драчевска Продажба на поземлени имоти, бивши орехови, вече изсечени горски масиви. Не обичам баналности от сорта на Кражба – Разпродажба, но за тази предстояща продажба това важи с пълна сила. Казвам предстояща, защото на тази сесия безмълвната и невъзмутима Управляваща Девятка налага своята воля без да изрази нито един мотив в подкрепа на тази продажба, въпреки приканването на г-н Кичев – някой, поне един да го направи. НО! Мълчанието е злато е казал народа и ТЕ /ГЕРБ и сие/ докрай са се придържали към тази стара максима. Аз не поддържам този робски принцип, който и в настоящия момент води нацията към гибел. И искрено съм възхитен, че макар битката да е загубена, са се намерили хора, които са я водили докрай. На трета поредна сесия горският директор г-н Димитър Янков се е изправил в опит да убеди управляващите си колеги в порочността от едно решение за продажба, особено в конкретния случай на съществуващи тежести върху тези имоти, каквито се явяват действащите арендни договори, сключени със заявителя кандидат-купувач и непозволяващи реална конкуренция от други потенциални купувачи. Доводите си той подкрепя и с административна практика от Община Бургас и други водещи общини в областта. Но гласът му остава глас в пустиня. Въпреки подкрепата от двамата му колеги от СДС и четиримата от БСП, от страна на ГЕРБ и БЗНС - мотивите му са посрещнати с пълно бездушие.

Сега ще изброя тези, които са продали не само интересите на своите съграждани и избиратели, а и собствената чест и съвест: председателя Динко Янев Цъцаров, Тодор Стаматов Стаматов, Мартин Тодоров Джермов, Яна Иванова Биюкова, Владислава Станилова Цанева, Стоянка Стоянова Кисьова, Красимира Янкова Георгиева, Петьо Георгиев Колеолов и Ивелина Стоянова Стоянова. Това уважаеми читатели е ‘’Великолепната’’ Девятка!

Ян Грубиян

Дата: 25.11.2020 г.   

   видяно 55578 пъти
назад

Коментари

Крокушко
Една съм пробвал,баце

До крокушко
Прав си баце. Публични в целия смисъл. И това им е за гордост. Тия женски от харема на Жабов си....ли майката. Легенди има за тях. Еле за една палава... Гнусно ми е от тях и като съветници и като жени.

Лафонтен
Попитали Далай Лама кое е най-изумителното нещо за човечеството, а той отговорил: Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да върне здравето си. След това толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето. Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее сякаш никога няма да умре – накрая умира, без никога да е живял!!!

До Ковид 19
Браво бе от деветте съветници от ГРБ ти си хареса кмета неговата чанта(жена мууу).А сега купи по един букет цветя и чакай.

Крокушко
Публични персони.Всички ги знаят.Особено някои от дамите

Цензор
В Средец слово НЯМА, за чий ти е тогава свобода?


хайде и тука цензура.Къде отиде свободата на словото?

S.O.S Средец
Уважаеми читатели и коментиращи, въпреки преобладаващо добрия тон на дискусиите се налага да Ви предупредим да се въздържате от теми извън засегнатите в публикуваните материали, особено такива засягащи аспекти от личния живот на публичните персони. Преимуществено важно в случая е тяхното поведение на общественици и изборни политически субекти. Благодарим за проявения интерес и участие!

Лафонтен
Евалла Радой! Толкова точно и синтезирано и аз не бих могъл да го дефинирам! Хем професионалисти, хем с характер!

Радой
Проститутка било професия,а курва-характер. Като гледам в администрацията на Средец е пълно с професионалисти с изключителен характер.


жабока беше ли ва на сбирилището им?маииии щял да издава багажа БОЛЕНННННН аххххх кур голям за НЕГО.УБИЕЦА на ГРУДОВО?/средец......Голямо мрьсно,ЦЖиганско СЕЛО...


жабока беше ли ва на сбирилището им?маииии щял да издава багажа БОЛЕНННННН аххххх кур голям за НЕГО.УБИЕЦА на ГРУДОВО?/средец......

Спомняте ли си
Следващите в листата на Герп.Две прости патки- на Иван свинята жена му и Женя застраховката.Пълна скръб.Като гласувате със задника си ще ви крадат тъпи съветници и кметове.Другия път пак за тях.Жабов не му стигат 2 милиона да закръгли откраднатите. Помогнете му !

Гледах
Запис на сесията.Кичев подкани гласуващите ЗА да обяснят защо го правят.Нямаше звукккккк.Или са онемели или не са за там.Или и двете.

Нещо ме боли
Не знам нищо за кмета,но щом дума не може друго ще се наложи

Анализатор
Присъединявам се към въпроса на един преждекоментиращите! Бил ли е на сесията кмета наш общински? Това светило на интелекта и гений на далаверата! Или са му изскочили пак неотложни ангажименти? И ако е бил...случайно, как се е държал и що е казал?

Клисаря
Уважаеми коментиращи! Не бива да се изпада в лични нападки. Особено по отношение на жените- съветнички! Даже и ако те са от ГЕРБ или БЗНС! Все пак са жени! И то- хубави жени! Виж за Тоше Македонскиот...може!

Ковид-19
Време ми е да взема нещата в свои ръце. От тези деветима ще си харесам четирима.

Жабов
Продавам село Дебелт и Драчево.Цена по споразумение.Моите съветници чакат заповед

Шкембе Воевода
Продавам български паспорти, изгодно.За справка търсете Тошко поп Кръстев. Историк на ВМРО ДПМНЕ и личен шут на властта.

От града
То Колеолов какво да го коментираш. Без думи. А Ива мафията обсурд. Най долните хора и кукли на конци решават съдбата ни. Боклуци над боклука.

От Белила
Ама оуу недоклатената Владислава. Как сте си дали г..за под наем на Жабов ще го поемат. Всичко. 4 години. Една педя народ останахме в тоя град. Всеки за всеки знае къде, какво, с кого, как и прочие. ТВА не е едно време. Всичко се знае и следи за всеки. Публични личности сте все пак. Това искате и това получавате. Жалко че сте най голямото падение от всичките мандати на Жабата до сега. Платени жабови ку.. И. Колкото ви ч... По добре ви става. Айййй.

Владислава Станилова Цанева-Дамянова
Уважаеми съграждани, Поемайки поста директор на местното училище, поех и определени ангажименти, които следва и трябва да спазвам. Смятам, че директорския пост ми принадлежи и е редно да се пенсионирам като директор. Сами разбирате, че това може да наложи промяна на политическата ми ангажираност в даден момент, така както вече се е случвало и затова от мен се иска присъствие, та било то и онлайн. Така както АЗ искам от моите ученици присъствие в клас или дистанционно без оглед на това дали ще научат, ще чуят или пък ще говорят, така и моето присъствие не е обвързано с това да изразя становище или да чуя нещо различно, освен онези, с които към настоящия момент съм ангажирана! Избрахме колегата Тодор да чете докладната от негово име, защото с интелектуалното ниво на останалите от групата всички сте наясно и рискувахме съвсем да оплетем конците. Като цяло обаче идеята на всички ни е да изпълним поетия ангажимент и независимо дали сме присъствено или не в залата. Безкрайно ми е обидно от всички нападки, които чета, крайното неразбиране и липсата на съпричастност към ситуацията, в която съм поставена! Аз все пак съм директор на вашите деца, внуци, съседчетата, не го забравяйте, ако искате между всички ви да цари мир и разбирателство! С уважение!

До старейшината,циганейшината, или посралейшината
Как може да си толкова тъп да пишеш такива глупости.Имаш ли поне основно образование.Ти си най умният от всички глупаци.

доSOS
Вземете интервю от Тодор Искариотски, известен като Тошко Макето

Пешо
Ееей тая мойта Стоянка, що ма. То че си проста е ясно. Освен. к.. ..и пари . друго не ти е в главата и умрелите го знаят. Палава та вдовица така ти викат в града и как та гледат хората ти аресва.

Бай Минчо
Стадо от безличностни хора. Падение гербажийско. Ангеловите също. Какво да кажат, те само вземат заплата, не могат да мислят. Ако можеха, нямаше да са там. Чест и достойнство на тях им са чужди.

Въпрос
А любимият ни градоначалник, известен още като бащица на общината/ най- вече на ромското население/ ...присъствал ли е на сесията? Или пак е обсъждал "важни общински дела" с шофьора си в механата?

Грешка
В общината няма Ковид. Това е краста, от крастави жаби

До Цуцаров
Няма да излекуваш кръста с тези нареждания. Продължи с надупванията щом ви харесва

Лельо Гошке (с малката п....)
Внимавай с “короната”, че бая народ сте се наредили там, на някой да не му натежи повечко!

червени сини
нещо за загубата на общината да кажат Къде е жабата крадлива и съветниците му страхливи

Директорката Владислава
Успях да науча учениците да си включват компютрите и да се гледаме от разстояние. Това е единственото, което мога! И на вас колеги ще помогна! Поне нещо да направя в този общински съвет!

Леля Гошка от ГЕРп
Седемте Жужета смазани от девете жабета! Тез червените и "сините" не разбраха ли че ще ядът бой всякой път. Ни съ мъчете леля... ама егото е голямо :( Само 2 големи вискита ще ви успокоят. Чин чин

?!?
старейшина с малко и голямо “С”, ама Жабов какви ви намира и да сте толкова прости и толкова неграмотни! Че някой ги прави и общински съветници, които си отварят гъзовете само при подобни глупости!

Старейшина
Освен Не горски директор,а е и недоразумение в цялото лесничейство...докога ще го държат-неуверен,алкохолик,психическинестабилен?защото е от СДС-и вълчев е,но къде е сега? Да не носи казаните вече? Или се скри на разсадника на горското?

старейшина?!?
Янков или вълчев...единия си говори сам ,а другия копнее по малцинствата-не по програми...мазната му глава колко от малцинствата изигра?А Янков знае ли къде е след 14:00? Черга има навсякъде-за един познат питам.

НЕжабовист
Искам да попитам хората,които днес продадоха земята,а барабар с нея и съвестта си - Какво отговаряте на децата си когато ви питат какво работите?! И една забележка към автора - Д.Янков не е горски директор, Д.Янков е ПОВЕДЕНИЕ - достойно,мъжко,завидно поведение.

Дръж дрън
Има по големи виновници от тъпите им съветници. Това са ИВАН ЖАБОВ и АНГЕЛ АНГЕЛОВ - кмет и почетен гражданин

Цуцаров
Да живееш във вечен страх не е лесно.Аз ли не искам да съм мъж, но си пазя Ляба

Ковид 19
Не се сърдете на деветимата осигурени. Олигофрена .ковида е изял и малкото мозък.

Тримата глупаци
“Великолепната” девятка е всъщност средецката сатирична анимация на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ УМНОЖЕНИ ПО ТРИ! При “великолепната” девятка, иначе казано тримата глупаци по три, както и в анимацията харакнерни са опростени я фон, линии, деформирана реч, междуметия и типичния музикален съпровод на тъпан и гайда...


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9347 пъти