Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПРАЗНИЧНО-ПРЕДСЕСИЙНА

Вече на общинския сайт е публикувана поканата за предстоящо заседание на общинския съвет Средец. Датата е 30.09.2020 г. Силно казано, че това е покана като се има предвид последния текст долу, който звучи така:

В предвид усложнената епидемична обстановка и препоръките на Националния и Общинския кризисен щаб за превенция за неразпространение на коронавирусната инфекция на заседанието освен общинските съветници ще бъдат допуснати единствено представители на общинската администрация, които имат пряко отношение към  обсъжданите теми, един представител на граждани при разглеждане на колективни жалби, както и по един представител на медия от средствата за масово осведомяване.

      С една дума, каним Ви, но не идвайте защото е забранено. Ще кажете, ами такива са времената. Да, ама НЕ. На други места където не може да се присъства, има медии, които отразяват директно самата сесия. При нас такива компромиси не се допускат. Иначе ще изтече „строго секретна” или „класифицирана” информация за това какво става с общината. Колко е пробит бюджета, как се кърпи само с продажби, като например златния гвоздей в програмата на сесията е прословутата продажба на общинска комасирана територия в село Драчево. Сериозно хапче допинг за отънелия  врат, но НЕ на кмета, а на общинския бюджет. Точките в дневния ред се 14 на брой, в т.ч. 13 докладни и обезсмислената т. Питания, която и да я има и да я няма – все тая. Сред докладните, освен задължителните не една и две продажби са и отчет на кмета за изпълнение на концесионните договори за 2019 г., актуализирана бюджетна прогноза и програма по устойчива подкрепа и развитие на ромската общност в Средец. Естествено, всеки трябва да си милее за електората. На всички останали – съболезнования!

Нека вдъхнем кураж и на жителите на с. Граничар, особено на тези с къщите, изгорели при пожара. Запомнете скъпи съграждани, Ние и Вие изгоряхме още на миналите местни избори, когато дадохме поредните 4 години на един ПОЖАР, вихрещ се цели два мандата преди това. Поправката е през 2023 г. стига да я доживеем и поумнеем!!

И накрая нещо по-оптимистично! За който не е разбрал - в срядата на настоящата седмица общината ни се сдоби с ученически гвардейски отряд, на който бе връчено знамето в тържество с участието на официални лица и национална гвардейска част. Честито на младите гвардейци! Сигурно в тяхна чест през последните дни заработиха почти едновременно градските фонтан и тоалетна. А в предиобяда на утрешния съботен ден ще се проведе друго празнично събитие, този път на местната инициативна група. Нито предното, нито предстоящото събитие бяха официално оповестени, но доколкото разбрахме утре ще има изложба на картини и дегустация на продукти под музикален съпровод. Който присъства може да сподели подробности и впечатления в коментарната част. Ние ще пропуснем това събитие, вероятното присъствие на кмета и нежните му две половинки /съпругата и ПЕПИ-ТиВи/   ще ни дойдат вповече. На всички останали – весел празник и приятна почивка!

 

баба Яга и дяволчето Фют

 

Дата: 25.09.2020 год.

 

 

 

   видяно 55572 пъти
назад

Коментари


Кмета се готви за самоотбрана от вътрешен преврат

Гвардеец
Гледам...на кмета пушка му връчили на тържеството с гвардейците. Мноооого символично! Явно и в София вече са го угадили що за стока е! И затова от МО пушка му дават. Да се гръмну с нея!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9348 пъти