Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Обзор


ПРОТЕСТ И АНАЛОЗИ

Сряда, 02.09.2020. Тази дата със сигурност ще намери място в страниците на най-новата история на България. Символ на българската непримиримост и дата-манифест, която дойде за да каже КРАЙ на едно мафиотско управление.

Информационната среда, в която все още живеем, направи тъй щото протестите в България да не останат само по софийските площади, а да „прескочат” и до Европа. Общественици, чужди кореспонденти и някои български медии снимаха и качваха в мрежата гниещия труп на България. Жандармерист или тъпа милиционерска кратуна (вие решете) посрещна чуждоговорящ журналист с думите: „Давай, щот щи набия шамарите, бе!”.Второ – „органи на реда” бяха забелязани с черепи по униформите, а юмруците им имаха продължение – метален бокс. Медията „Свободна Европа” показа материал, на който ясно се вижда как жена от жандармерията прикрива своите колеги докато те арестуват мъж, който се задушава. Euronews излъчиха не един и два репортажа за униформената свинщина, която се разрази. Не само евродепутати от България, но и други като Рамона Стругариу осъдиха Борисовите безчинства. И още и още, и още от същия този полицейско-партиен произвол беше показан. Вместо да дадат обяснение  на тези действия, от СДВР решиха да се надпреварват с Борисов кой лъже повече и на брифинга си обявиха : „тактиката ни беше изключително пасивна и щадяща”. Ако след тези думи ви се доповръща  - не ходете на лекар, в добро здраве сте!

Апропо – чужди кореспонденти са писали и за Априлското въстание, за да може великите сили да свалят „розовите очила”, през които са гледали Османската империя до онзи момент. Не можем да сравним зверствата на полицаите от 02.09.20 с тези на турския аскер и башибозука, но дори при онова „време разделно” никога не са били изправяни българи срещу българи. Никога! Това направи главния тиквеник на държавата - изправи свои срещу свои. Европа вече знае! Хареса ми много и един български глас в Европейския парламент (този на Радан Кънев) и ще си позволя да цитирам негови думи от официалната му фейсбук страница – „Използването на провокатори от контролирания от МВР криминален контингент (хулигани, дребни наркодилъри, чейнджаджии, комарджии и крадци) за компрометиране на протести и оправдаване на полицейско насилие е стара традиция на българските комунисти.” Борисов през шефовете на МВР е разрешил на тулупи да се смесят с протеста и съзнателно да провокират, след което да каже на жандармерията „колете и бесете”. Предполагам, че в замяна на тулупите е обещано да не ги ровят повече за изпушена марихуана или разбита кола. Това е схемата, ако някой още не е разбрал.

Утре е 6 септември. На тази дата през 1885 арестуват Гаврил Кръстевич (генерал-губернатор на Източна Румелия), а той остава в историята с думите - „И аз съм българин ,и аз съм за Съединението. Няколко дни след това официално е признато Съединението на Княжеството с Източна Румелия. Велик акт! ПОКЛОН! Винаги ще ви помним...!

Дълбоко се съмнявам, че Борисов проумява сегашното съединение на българите, но в едно съм убеден – час по-скоро той трябва да бъде арестуван без възможност да каже каквото и да било! Нека не навеждаме глави, гръбнакът на протеста не бе пречупен. Хората са на улицата. Промяната е неизбежна. ОСТАВКА, мутро!

Кардам Тараторов

Послепис: Борбата продължава! Въстанието продължава! На 10 септември невъоръженото народно опълчение отново ще се изправи в битка срещу българския/???/ тежковъоръжен аскер и продажния башибозук! Ще бъдем там – поне ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ!    

 

Дата: 05.09.2020 год.

 видяно 12676 пъти
назад

Коментари

анализ
Много добра, с много емоция, заряд и обществено присъствие! Браво!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7641 пъти