Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


НОВИ ИЗНЕНАДИ

Дневният ред на предстоящото 11-то заседание на Общински съвет Средец набъбна. Това естествено не е нищо ново при тази администрация и при този кмет, че да Ви занимавам с допълнителна публикация. Интересното е обаче -  с КАКВО набъбна? Не с това, че има още една докладна за продажба, нещо също до болка познато и през предходните мандати на кмета Жабов. Това само може човека, това и прави! Добре, че Община Средец е БОГАТА и носи на ….., а бе на всичко носи. Кмета си носи и на кражби носи, на внос на специалисти носи, на износ на павета носи, на раздути щатове носи, на ‘’уредени’’ обществени поръчки носи, на калпави ремонти носи, на стеснени булеварди и улици носи и прочие нови носии, като бременна булка може да износи. Разликата с бременната бъдеща майка е, че тя живот носи и износва. А ваш Ванко само едно ми ти шкембе носи и нищо ново и живо главата му на бял свят не ражда. Е, може и да роди нещо през някой следващ мандат, или в края на този, като градския кенеф на финала на предния. Българите са добри хора, а карабунарци – най добрите сред тях! Те дотолкова с добри чувства са преизпълнени, че само с обещания се хранят, както дръвчетата я карат на фотосинтеза. И на тях донейде приличат по мълчание и кротост. Живи и здрави да са, че покрай тях и хора дето за нищо не стават – да преживяват. На туй му викам аз - християнско човеколюбие! Аз такъв не съм и най-много накрая на дните си - нейде камъни да чукам, но каквото е писано и орисано!

Сега нека се върнем на ИЗНЕНАДИТЕ,  че нещо се отнесох в туй лирично про-карабунарско отклонение!

Най-голямата изненада е ново-публикуваната докладна – Анализ на касовия отчет на Бюджет-2020г. за първото полугодие, отчет и актуализиран план и т.н. Забележете, нищо против нямам въпросния отчет, а това че се публикува последен. Вероятно и на съветниците е изпратен със закъснение? Но нашите съветници са умни люде/особено управляващите??/ и такива неща като липса на време не биха ги притеснили.  Може и причината да е друга - кмета забива топката изненадващо за да няма време за четене, разсъждаване и въпроси. Че той горкичкият открай време освен да мисли, най-мрази да го питат. Откъде ли пък накъде ще го питат, не кого да е, а него – КМЕТА? Той сигурно си спомня, че в края на май тия гадняри /извинявам се!/ от опозицията взеха неудобни въпроси да поставят. И то по отчета за миналата година, когато повечето от тях даже не са били съветници. Че как да влезе в сесия, кмета на Карабунашко при такива зли псета /отново се извинявам!/ насреща!

Другата изненада, която за мен лично не е особена изненада е ходенето по мъките на кмета на с. Дебелт - г-н Ангел Ников. Не е изненада, защото въпреки, че не го познавам лично, толкова добре го познавам политически кмета Жабов, че от него само ако нещо умно произлезе, само тогава ще се изненадам до потрес и възхита!! Та, третата нова докладна е от съветника Димитър Янков /СДС/ и в нея става ясно, че въпреки усилията на дебелтския кмет за подобряване на сметосъбирането чрез изрична докладна до общинския кмет от края на миналата година, въпреки това Ников е глобен от РИОСВ – Бургас. Защо ли е глобен той, а не общинския кмет? В докладната си г-н Янков прилага документи, които ‘’естествено’’ не са публикувани, но и иска да бъде представена някаква заповед на кмета Жабов от януари тази година, която видите ли е цитирана във въпросния акт. Дали с тази заповед хитрецът Жабов се е опитал да прехвърли отговорностите си на новобранеца Ников, или е нещо друго, неминуемо ще разберем. За мене най-озадачаващо е, че исканията на дебелтския кмет са простички, логични и би трябвало да са лесно изпълними, човекът иска - или две почиствания седмично, или 15 допълнителни контейнера. Словом ПЕТНАДЕСЕТ, но и това не му е предоставено! Как ще завърши тази сага ще стане ясно, сесията наближава. За съжаление съм сигурен в едно, патилата на г-н Ников ще продължават. Те започнаха с намаляване на заплатата му спрямо тази на предшественичката му Ивана Ангелова, преминаха през лишаване от техническия сътрудник на кметството, сега и това, а вероятно има и други, за които не ни е известно? Г-н Ников изпада в положението на приключенеца от 1001 нощ – Синдбад Мореплавателя. С тази разлика, че плаването не е в море, а в блато, а кормчията е …. – сетете се сами!

С извинение за отнетото време – Камен Чукарски

ПП: До читателите и социалните мрежи – помогнете на съветниците си, поне на тези, които искат да РАБОТЯТ. Четете и обсъждайте отчета за шестмесечието на Бюджет – 2020г. Вече казах: Повече очи - повече виждат! Сега ще добавя : И повече глави – по-добре мислят!

Линкове: Отчета - http://sredets.bg/upload/files/odokl11-17.pdf

Докладната за с. Дебелт - http://sredets.bg/upload/files/dokl11-18.pdf

 

Дата: 21.08.2020г.   

 

 видяно 55573 пъти
назад

Коментари

Бл. 1
НИЕ ОТ БЛОКОВЕТЕ Я ЗНАЕМ

Факии
Ама има и такива дет си натириха децата на село да не им пречат на любовта. Социални няма ли. Непълнолетно до срят нощите с големите. На лъво алкохол любовчуя и той. Греха да им бере на тия деца. Срама няма. Тимерут.

Бай Минчо
АБЕ ВАСИЛЕ НАЛИ ЗНАЕШ КАК НЯКОЙ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА СТАНАХА СЪВЕТНИЦИ. КОЙ С П.. КОЙ С ПАРИ. БЕЗ МОЗЪК СА 90 ПРОЦЕНТА. КАК ДА РАСЪЖДАВАТ И МИЛЕЯТ ЗА ХОРАТА ОТ ОБЩИНАТА. ПОДЛОГИ И ПЛАТЕНИ...

Васил
Иванин Валерко е за втори път съветник. Никав....не става от него. Като много от съветниците е само за заплатата. А кой я плаща. Ние. Мъртви души. Само да стоят и вдигат ръката


Янков работи за честните ,трудолюбиви,интуасизирани млади хора.Няма значение от коя партия са.Срам и позор за Валери Ангелов общ. съветник към квотата на ГЕРБ. който не е внесъл нито една докладна, или изказване в полза на Дебелт.Или и той като майка си се хвана на хорото на Жабов.

Може би
Янков и компания може би работят в дует с Кичев и компания. Прав си реалисте, Дебелт по скоро е кауза на БСП, но от друга страна и Дебелт подкрепиха на балотажа кандидата на СДС г-н Гърков. Знам ли, но така погледнато и двете групи са длъжници на Ников и Дебелт. А и има ли значение стига да се свърши работата на селото.

Реалист
Съжалявам го това момче Ангел Ников! Абсолютен ентусиаст, попаднал в блатото Жабово! А най страшното е, че на Иван Жабов въобще не му пука ни за Дебелт, ни за цялата община! Интересното е обаче защо в негова защита се обявява инж. Янков, а не съветниците от БСП? Та нали Ангел е кмет на тяхната коалиция БСП - Възраждане? Да си размърдат д..петата Кичев и компания, а не да чакат СДС да им вади кестените от огъня!

Крадеца
Жабов ще отиде при другарите си в затвора. И там ще отслабне още в главата.Ямболската свиня ще му носи вазелин.0

К.Ч. - един наивник на средна възраст
Ако в община Средец ни един мислещ човек не е останал - всички напъни на този сайт са били напусто. Дори само един такъв да има, си е струвало и ние наивниците ще продължим. Аз мисля, че са много повече!


Няма ли кой да погледне колко незаконни сметища има в сСредец.Около военните блокчета е ужас.Колите на обч(пиша го с малки букви защото това не е фирма за сметосъбиране,а е за източване на фин.средства,и източване на гориво от автомобилите по принуда от механика и продажба).В парка зад спортната зала е сметище.Автомобилите на обч хвърлят там по нареждане отг.чистота(механика)В покрайнините на града е обсаден от боклуци.Много от контейнерите наклонени без колела,изгнили,разпръснати не поставяни на мястото си, и най вече препълнени.Питам аз кой ще санкционира кмета на изкуствено дишещата община,а в последствие отговорника по сметоизвозването.

наивник
"И повече глави – по-добре мислят!"...Камене, Каменееееее...Мислят главите, когато в тях има нещо! Ама като са празни...и милион да са - се тая! А в Средецка община май само такива останаха! Начело с градоначалника и ръководената от него администрация и общински съветници!

Педя Човек
БАЛЪК, БАЛЪК

Педя Човек
Аз смятах да си продам апартамента в Бургас и да дойда да живея в Средец. Какъв малък съм бил.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти