Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЗА ЮЛСКАТА СЕСИЯ

Днес, 29.07.2020 г. /сряда/ се проведе редовното 10-то заседание на общинския съвет Средец. В залата присъстваха всички общински съветници и част от администрацията. Кмета на общината не беше в залата, но след въпрос от съветник, председателят Цъцаров сподели, че той е временно ангажиран и ще пристигне по-късно. Дневният ред беше кратък, състоящ се от 10 на брой точки. В самото начало зам.кмета г-жа Дамбулова изчете импровизирана програма на общинската администрация за оздравителни икономически мерки,  която имаше по-скоро опознавателен характер. Съветниците изразиха неудовлетворението си, че предварително не са запознати с тази програма и нямат възможност да я коментират обстоятелствено и да изразят конкретни становища по нея. Припомняме на читателите, че въпросната оздравителна програма бе поискана на 8-то заседание на съвета през месец май при обсъждането на отчета на Бюджет-2019 г. от съветник на ПП-СДС.

След това започна основното заседание по дневния ред. Първа точка от него бе разглеждане на жалба-сигнал от граждани живеещи на ул.”Цвятко Радойнов”, ул”Д.Благоев” и „Странджа” във връзка с теч на фекалии от канализационна шахта по пътното платно причиняващи замърсяване, зловонни миризми и предпоставки за епидемична ситуация. Още в тази първа точка се наложи процедурна почивка, тъй като в залата не присъстваше отговорното лице от администрация г-жа Яна Кирязова, която трябваше да изрази становището на общината по проблема. След кратка 10 минутна пауза работата продължи и общинския съвет в крайна сметка взе решение, с което разпореди на кмета да реши проблема на гражданите в рамките до следващата сесия. В хода на дебатите стана ясно, че Общината становище няма, а от съветника Д. Янков/СДС/ бе дадено предложение старата канализация по ул. Странджа да бъде включена в успоредно разположената ново-изградена през 2013-2014г. и по-този начин да се избегне съществуващия теч, изливащ се на пътното платно. На дебата присъстваше и г-жа Станислава Узунова, ангажирана от жалбоподателите като техен представител. Тя също направи кратък коментар, от който стана ясно, че вероятно още при проектирането на новата отходна канализация не е взета предвид съществуващата стара. От нея бе изразено и съмнение дали изобщо всички живеещи на ул. Странджа са били приканени от общината да се включат в новата с подписан двустранен протокол. Най-озадачаващото при този дебат бе констатацията, че гражданите от тези улици са запознали Общината с проблема още преди 4 месеца и от нейна страна до момента не са взети адекватни мерки за решаването му.

Останалите докладни минаха сравнително бързо и без съществени въпроси и разисквания до точка „Питане”, когато общинския съветник Янков предложи отново да се направи 10 минутна почивка за да се изчака евентуално присъствие на кмета, към когото бяха отправени повечето въпроси. След почивката се разбра, че кмета вероятно е ангажиран и е изключил телефона си. От страна на БСП и най-вече г-н Кичев бе предизвикан дебат относно основния ремонт на пътя към с. Суходол и изразени съмнения за несвършена работа от изпълнителя, както и безконтролност от страна на общината, които в голяма степен се потвърдиха от несъстоятелните отговори на г-жа Кирязова и адвокат Камбурова. Имаше и въпроси на съветника Г.Вълчев/СДС/ относно бездействието по обезопасяването на централната детска площадка до кафето на Маджаров, за ‘’пресъхналия’’ фонтан пред Общината и нефункциониращата нова градска тоалетна, също и коментари по някои неудовлетворителни отговори по стари питания. Въпросите бяха насочени предимно към  секретаря на общината г-н Станилов и той напусна залата огорчен от тона на съветниците към администрацията. Поради липса на възможност за диалог голяма част от въпросите се превърнаха в монолози на питащите съветници и така ‘’закономерно’’ завърши сесията. Общата ѝ продължителност с двете кратки почивки бе два часа и половина, което също е своеобразен рекорд за продължителност при толкова къс дневен ред. Едва ли е необходимо да казвам, чия е заслугата за това, но все пак за по-недосетливите ще поясня – тя бе на съветниците от групите на БСП и СДС! Доколко успешно, доколко не, но те поне и този път се постараха да си вършат работата.

 

SOS Средец

 

Дата : 29.07.2020 г.

 

 

 видяно 64542 пъти
назад

Коментари

ball star golden goose
Aw, this was a really nice post. In concept I would like to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way appear to get one thing done. ball star golden goose

platform golden goose
Can I simply say what a reduction to seek out somebody who truly knows what theyre talking about on the internet. You definitely know the way to carry a difficulty to light and make it important. More folks need to read this and understand this facet of the story. I cant consider youre no more standard since you definitely have the gift. platform golden goose

golden goose kids
This web site is really a stroll-via for all of the information you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively discover it. golden goose kids

golden goose sneakers womens
Would you be concerned about exchanging links? golden goose sneakers womens

golden goose purestar
I together with my pals came reading through the good ideas located on your web page while instantly came up with a terrible suspicion I never thanked the website owner for those techniques. Those women appeared to be for this reason excited to learn them and now have truly been having fun with them. We appreciate you getting indeed considerate and also for getting varieties of superb issues most people are really desperate to know about. Our own honest regret for not saying thanks to you sooner. [url=http://www.goldengooseofficial.com]golden goose purestar[/url]

Службите
То Борисов може да се снима кат спи кво говорим за селските "обществени личности", щом си там всяка стъпка е "обществена тайна". А технологиите напредват. Снимки, разговори, есемеси, локация. Тия май още в оня век живеят.


майка ви гробарска жабова............

Фотограф
Ще видите някой ден снимков материял ,как Цъцаров зарежда личният си автомобил за сметка на данъкоплатците.Това е системно.А не е само той.Има и клипове.

Стой та гледай
Подлогата Цъцаров първи. И кво ще работи после. От кон на магаре много е гадно. Че и поща дет беше няма. А тези дето вдигнаха ръка щот Жабов каза така Прокуратура ги чака. 3 мандата пълна ревизия за всичко.

Ива
Бушони много. 3 мандата. Подлоги за пари. Ще им дойде времето да изгорят. Идва, идва..

Лафонтен
Завист??? Към кого бе, преждепишещия? Да не би да имаш предвид завист към инджинера Жабов? Ако е така...и аз ще кажа дрън дрън!

до дрън дрън
То бива, бива завист

до дрън дрън
То бива, бива завист

дрън дрън
Кметя освен за собствената си угода, за нищо друго не следи! И това не е от днес! За него е важно бушони да има и те да операт пешкира при следващата издънка! А такава със сигурност ще има!

Наш човек
Кмета следи действията на оня от БКС.Ако започне да краде повече от него, моментално ще бъде изпратен да къса билетчета в новата градска тоалетна заедно с колежката си.Там гориво и мазни масла има без пари.

Аха
Знаем го тоя в обч.Има информация че продавал нафта и масла на магазин за стр.м-и ,и вадил фактури без да получава стока срещу тях.Горкото БКС до кога ще издържи.


Ама как ще работи някакъв си незаконно в в БКС.Без трудов договр ли.Или е трудоустроен и няма право да изпълнява определена длъжност.При такива нрушения се информира инспекцията по труда.

завист ли?
на тия вдовици кое им е за завиждане? Пази боже от скрити к....ви.

awa
искам да ми вкараш за коя общ. съветнийка вдовица става въпросссссс.......


ТТоалетната е готова,но немогат да намерят трудоустроен по болест да я обслужва.Предлагат на такъв който работи незаконно в ОБЧ,но той отказва с претекст че е роден да командва.

Избирател
Еба ти кметовете-"инженери" За 20 години един кенеф и едно фонтанче не можаха да направят - неотменимо право на тоалетна и вода във всеки европейски град. Да, в големите градове на Европа никой не може да откаже тоалетна и вода на обикновения гражданин. Тук в Грудуу ни управлява алчен и ненаситен дебелосерец под чехъла на още по алчната си Доня Бахурана


Споко.Кучкаря на кумета ще бъде изненадан.След като неможе да се справи с бездомните животни из селото,в най скоро време ще бъде кастриран за да се спре да обикаля като селска мастия между хората.


Данданата е най големият лизач в общ.Лиже мазни и вмирисани задници.Наистина има нещо кучешко в него.Внедрен кучешки език.Внимавайте лае пред гъзоподателя за всеки.

Данданата
Сега аз управлявам общината.Умен съм колкото Жабов и два пъти по надут пуяк.

Стою
къде беше кмета.Страх ли го е?Да си плюе в пазвата или в тази на пиарката и да не се плаши.Не е страшно да си безработен и без власт.Проблем е само че няма за крадене и никой не те брои за човек.До скоро кмете,твойта свърши.


кажете нещо за сесията.Какво обсъждате живота на хората. ЗАВИСТТТТТ....

АЛО
ИНТЕРЕСА КЛАТИ. ЗЛАТОТЪРСАЧКИ. ЩО НЕ СЕ ХВАНА С МЛАД КАТО НЕЯ И НЕ БОГАТ.

Прав си комшо
МОРАЛ И ПОВЕДЕНИЕ ЗА ПРИМЕР ТРЯБВА ДА ИМА ЕДИН СЪВЕТНИК. ПОЧТЕНОСТ.

Комшията бл1
Наща палава вдовица беше ли там тя на любов го удари. Не че знае за кво е там. Един будала я вкара. Сега друг. Не може без.. жената. От тихите води да те е страх казал народа. И тя обществена личност. Общински съветник. Боже опази от скрити к... ви.

Бойчо мисирока
Жабоче,бързо на работа другия път да не виснат хората и под твоите прозорци.Или и ти имаш чекмедже като мен?


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9509 пъти