Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПОРЕДНА СЕСИЯ В СРЯДА

Предстоящото 10 заседание на Общински съвет Средец ще се проведе за пореден път в последната сряда на текущия месец – 29.07.2020г. в обичайното начало - 9,30ч. Публикуваните в сайта на общината докладни са 8 бр. и последната точка от дневния ред на поканата е Питания. Какви и колко са питанията и дали изобщо има такива незная, защото каквато е обичайната общинска практика – те не се публикуват. Защо ли? Може би защото кметът и администрацията мразят да отговарят на поставени въпроси, независимо от кого! Жалко е, че и настоящите съветници не успяват в опитите си да наложат една нормална за всеки нормален общински съвет практика. Поне такъв е изводът, до който аз и колегите сме стигнали през над петгодишния период на функциониране на нашия електронен журнал. Въпреки, че откровено симпатизираме на някои от общинските съветници извън управляващия кръг ще си позволя да им припомня изявлението на един от тях - ‘’Ние колеги не си заслужаваме заплатите’’, или нещо в този смисъл! За съжаление това е абсолютно вярно и ще допълня, че не мога да си обясня, защо тогава те изобщо присъстват на заседанията след като от тях не зависи нищо, или почти нищо? Защо? Може да съм в известна степен краен и несправедлив към тях – тези, които все пак се опитват да правят нещо и що-годе отговорно да заработват съветническите си заплати?? Може, но не съвсем. В момент, в който държавата се клати под натиска на едно напълно оправдано и справедливо обществено негодувание, в такъв момент да се позволява на един дребен местен деребей да продължава със своеволията си, не мисля, че това е оправдано!!

Въпросният господин в една от внесените от него докладни ще се отчита пред общинския съвет за изпълнението на решенията му. И за какво питам аз ще се отчита този въпросния …. ? Ще се въздържа от допълнителни квалификации, но не от страх, а от нежелание да принизявам собственото си и на сайта ниво, до това на Въпросния и подобните нему! Питам Ви, уважаеми съветници, за какво ще се отчита пред вас Въпросния  - за неотговорените въпроси ли? Или за неизпълнените ви решения? Или пък за перманентните си неприсъствия на вашите заседания, респективно за проявеното неуважение към тези, които са Ви избирали?

Няма уважаеми читатели да Ви обременявам допълнително с моите си ‘’размисли и страсти’’! Може пък и да не съм прав. Може да съм една стара бяла лястовица, която пролет не прави. Добре, че тази пролет в България се завърнаха множество млади бели лястовици – тези по площадите на столицата и големите ни градове! Ако е писано да дойде българската пролет, на техните крила ще дойде!

Камен Чукарски

ПП: На тези, които все пак проявяват интерес към останалите докладни в дневния ред, ето линк към тях: http://sredets.bg/content-99.html

Дата: 26.07.2020 год.

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти