Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Еньовденска сесия

Здравейте уважаеми читатели и Честит Еньовден! Честит да е на именниците, а на всички пожелаваме слънчево настроение в най-слънчевия празник, водещ началото си още от предхристиянските традиции по нашите земи. Пожелаваме Ви този ден да даде началото на края на мракобесието и лъжата, в която тъне осиромашелия ни народ. Да победим КОВИДА и да смъкнем маските на тези, които ни докараха дотук и се подиграват с нас.

След това кратко лирично отклонение ще се постарая да ви запозная с обичайната рубрика на екипа ни по отразяването на заседанията на местния общински съвет. Този път съм аз - Миролюб Войнов. И този път сесията е преминала при закрити врати и разчитаме на добросъвестното предаване на информация, основно от общински съветници.

Най-забележителното от днешното 9-то по ред заседание се очертава в три аспекта: Първо - присъствали са всичките 17 съветника, второ – присъствал е и кмета Жабов и трето – т. Питания е отнела повече от половината време от общата продължителност на заседанието. Четиринадесетте докладни в дневния ред са преминали със зашеметяваща скорост и  отнемат само 30 минути от заседанието, а последната точка Питания отнема цели 45 минути!! Доколкото разбрахме основна причина за това са били поредица от стари въпроси на съветници от БСП и СДС, които до момента, предвид поредицата отсъствия на кмета не са получили отговор от присъстващите само телом представители на компетентната/?/ общинска администрация. Дори и днес не всички въпроси са получили удовлетворителни отговори, но доколкото разбрахме кмета е поел твърд ангажимент в тази посока и дори се е обвързал с конкретни срокове.

Аз малко я почнах отзад-напред настоящата публикация, но и от получената информация най-важното в сесията е било в питанията. Подробностите и ние ще разберем от Протокола на заседанието вероятно след две седмици. Разбрахме само, че г-н Бисер Петков е представил пред съвета обстоятелствен отговор на питане за мерките по нерегламентираните сметища на територията на общината във връзка с дадени предписания в тази посока.

Що се отнася до останалата част в дневния ред, по-необичайното е единодушното приемане на две докладни, входирани от групата на СДС. Едната е свързана с мерки по осветлението и обезопасяването на детските площадки в града, а другата с калкулиране на разходите за ремонт на новия корпус на общинската болница с цел прехвърляне на отделенията от стария. Втората изглежда е обвързана с решение на съвета от предходното майско заседание.

 

Това от мен за днес.

 

 

Дата: 24.06.2020 год.

 

 

 

 

 

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари

Потърпевш
Влюбена двойка в гаража на ОБЧ.

ti
БАБАКОВИ КОИ СА ВААААА>>>>даи фандък.......

Потърпевш
Камелиев отива на празна ясла.Останаха малко сламки ,но семейство Бабакови ги изядоха срещу фалшиви фактури.

Наблюдение
ВНИМАВАЙТЕ С ЕСЕМЕСИТЕ. МНОГО Е МОДЕРНО. И СЪС СНИМКИТЕ. И СЪС РАЗГОВОРИТЕ.

От НАП
Жабов ще си измие и избърше ръцете с тях. Никой и нищо не е вечно. Един ден няма да е кмет и тогава стой та гледай. Кой ял а пък кой ще обере пишкира. 3 мандата дето му вдигнаха ръката и близаха и зализваха далаверите му те ще го отнесат.

БСП
ГЕРБАЖИЙСКИ ПОДЛОГИ


изродиДОЛНИиииии

/
КАМАЛИЕВ У Ъ ПРАСЕТО ДИРЕКТОР О>Б.Ю

Възмутен
Интерес и пари брат за кво друго. От тихите води да та е страх.

Краса
Поне съм спокойна. Друг ще дои.

Бл. 1
Работа работа и пак работа. Еле наща. Кво да и пука на жената тя морал поведение пред обществото не го разбира. То зъб да та боли и... да та сърби е лошо. През просото. Един остави друг набара. Будала мъже.


с прически?


мацките бяха ли?

ti
ОСОБЕНО ЗА ТОЯ БОКЛУК?БАХУР КМЕТА ВИИИИИИИ...

Юнака
Постничка ви е информацията сос-ци! И пикантерии нЕма! Явно затуй и коментари нЕма! Ама все пак има новина от сесията! И то каква- кметя наш е осенил сесията с присъствието си! Хвала на таквизи градоначалници...


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти