Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОСТАВАТ ДВА ДНИ

 

До 8-то заседание на Общински съвет Средец остават два дни. Към настоящия момент от 10 докладни в публикуваната покана вече са качени ‘’цели’’ 4 от тях, в това число и тази за продажбата в землището на с. Драчево. Отчетът на бюджета за миналата година все още липсва сред публикуваните докладни, както и останалите още 5 предстоящи за разглеждане. Миналият четвъртък беше качена само една, днес още 3 и с това темпо до деня на сесията може, има вероятност и на тях ‘’да им дойде’’ времето.

В края на настоящото ми включване ще поставя линк към докладната за драчевската продажба за по любознателните читатели. Четивото ще е интересно за тези, които обичат да задават въпроси, да разсъждават и анализират. Дано такива люде има и сред общинските съветници. Особено към тях се обръщам, защото решението е в техни ръце. Препоръчвам им да прочетат ОРЕХОВИТЕ ОБЗОРИ на колежката Шехерезада, която за съжаление вече не е в редиците на малкия ни екип. Линковете към тях дадох в краткото новинарско съобщение - ОРЕХОВАТА САГА. Обзорите на колежката са обстоятелствени и проследяват детайлно в ретроспекция събитията от самото им начало, когато се сключва първия договор за аренда за драчевските орехови насаждения през 2012 год.

Обобщената информация от докладната е следната:

Обект на тази продажба са 1073,658 дка. Пазарната оценка е на стойност 411235 лв. при средна цена на декар – 383,02 лв. На Общинския съвет е представена за гласуване начална цена 498100 лв. което средно на декар е 463,93лв. Завишението спрямо цената по оценка в абсолютни единици е 86865 лв. а на декар с 80,91 лв. Процентното завишение е с 21,12%. Такова е предложението на администрацията за тези комасирани имоти – 463,93 лв. на декар! Такива са голите факти и аз ще се огранича с тях. Казаното в предишните ни обзори няма да повтарям, всеки желаещ може да се запознае с тях.

Линк към докладната в общинския сайт: http://sredets.bg/upload/files/dokl8-3.pdf

 

Миролюб Войнов

 

Дата: 26.05.2020 год.

 

 

 

 

 

 

 видяно 55574 пъти
назад

Коментари


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9344 пъти