Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


В помощ на тридесет семейства

Днес е 02. май. Не е празник, не наближават избори. Днес е един обикновен ден за повечето хора, но не и за една група млади ентусиасти, решили да покажат, че доброто в човека съществува, не е свършило. Задаваме ли си често въпроса помагаме ли на нуждаещите се ? Даваме ли си едната риза на ближния при наличието на две? Имаме ли дълг към хората,които попадат в периферията на стойностния живот,в който човек има достойнство и не се притеснява за обяда си?

Всички тези въпроси предполагат да използваме повече „ние” отколкото „аз”.Това,разбира се,не е лесно предвид сложната глобална обстановка.Не е и трудно,обаче, защото когато даваш от сърце ,енергията от даването се връща при теб няколко пъти по-силна.Тогава вече говорим за „заразени” хора,готови да помагат.

За да подкрепим тези схващания привеждаме за пример последната инициатива на организацията на СДС гр.Средец.Днес тази организация посети 30 домакинства на територията на общината,като снабди нуждаещите се хора с хранителни продукти.Усилията им бяха насочени не само към самия гр.Средец,а и към прилежащите му села.С това те казаха повече „ние” отколкото „аз”.

Ето какво споделиха младежите с нас след тази обиколка по селата. „Това,което ни направи впечатление е,че хората бяха обезверени.Не можеха да повярват,че някой им носи нещо,а няма избори.Не проумяваха защо едни хора са се грабнали и обикалят,за да раздават храна.Една баба на преклонна възраст направо си ни попита „Пак ли има избори,че обикаляте?”.Явно хората бяха свикнали да получават само когато трябва да се отплатят с гласа си.Така или иначе всички накрая бяха много доволни,че ще успеят да заделят някой лев без някой да ги кара да правят каквото и да било.Разбира се,веднага възниква въпроса парите ли са решението на всичките им проблеми –Не,но са средство , без което не може.Благодарим на всяко едно домакинство,което ни допусна в дома си,а в някои случаи дори до сърцето си.Това е най-големият подарък за нас –  да получим уважение и възможност да подаряваме без да печелим от това.Ще запомним какво направиха за нас всички дарители, които подпомогнаха нашата инициатива, и за бъдеще  ще продължим да се грижим и за останалите забравени кътчета в общината.Надяваме се поне там,където оставихме помощ – в Дюлево,Дебелт,Загорци, Светлина,Вълчаново,Факия и Средец хората да успеят да си помогнат поне докато нещата с covid-19 тръгнат да се оправят.Пак си пожелаваме на нас и нашите сподвижници да бъдем общество,отворено към хората.От това по-хубаво няма.Бъдете здрави.

 

 

Дата: 02.05.2020 г. видяно 55576 пъти
назад

Коментари

По време на избори
Всеки е щедър на обещания за по-добър живот, също като сегашният ни кмет и като поповете след смъртта. Ние сме обикновени хора и искаме да живеем нормално сега,а не в необозримото бъдеще. Начина да се постигне това е да се включват все повече и повече хора в такива инициативи и да гласуват, ясно против кой ,а за кой да преценят. Не искам повече гробари да ни показват ценностите на живота и да ни водят към тях. Не вярвам повече на техните обединения.

чакайте малко бе хора
Какво искате от търтеите.Нека дойдат изборите догодина Тогава ще хвърлят хилките и разходките по Банско и ще хукнат с обещанията


герб и ПОМОЩ ? Мале,мале.Взимат пример от дебелото семейство и съветниците еднодневки.

семейство
Марин Димов ходи да се тупа по тенис кортовете и мисли само за гъза си както и всички тулупи от младежи ГЕРБ.По игоистичен самовлюбен дрисльо не познава общината.Кмета го държи защото умее професионално на лиже задници.

Всеки сам избира как да оползотворява времето си
Как кога и в какви мероприятия да се включи. Може да звучи банално и изтъркано но и аз искам да кажа своето Благодаря на всички които искат промяна и работят в тази насока. А промяната изпърво трябва да е в начина на мислене. Тези младежи ни показват именно това. Бъдете живи и здрави и продължавайте в същия дух. Аз и семейството ми са с вас.

Марин Димов
Голям праз. И аз съм младеж и ръководя младежите от Герб на разни игри, планини, правим си кефа.

Петър Караевренски
Дааа.Колкото и пъти да им кажем "БРАВО" пак ще е е малко. Но само със браво и със тупане във гърдите не става.Необходимо е много желание и много работа.И независимо как ще ги идентифицирате тези младежи, дали от СДС,БСП или от ГЕРБ, за мене те са МЛАДИТЕ ХОРА НА СРЕДЕЦ,нашето бъдеще,нашата надежда. И още нещо. Ако тези млади хора,този екип от млади ентусиасти имат възможможност и време да продължат тази човеколюбива АКЦИЯ,мисля, че ще има още хора желаещи да дарят усмивка на някой във нужда.Аз ще съм първият. А общинските съветници да дарят заплатата си, и без това нищо не правят,НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ЗАПЛАТИТЕ, ТАКА КАКТО И ДИМИТЪР ЯНКОВ И КАЗА. А да видим дали поне това ще можем да ги накараме да направят /а как-дайте идеи/ Поне малко полза и от тях да има.

ас
А бе то отдавна е ЗАБРАВЕНО от ГРУДОВСКИТЕ ГЛИГАНИ.

ti
А кьде се намира с.ЗОРНИЦА????.........

Браво
Вие ни вдъхновяват и ни давате надежда, че има шанс за България89

малко селянче
Искам да отбележа,че тези хора не са спрели да работят откакто свършиха изборите.Това е само поредната им инициатива.Явно наистина са направили добра спойка на колектива щом толкова бързо си постигат целите.Браво,браво и пак браво.Хората ви забелязаха и говорят много добри неща за вас.Сигурен съм,че и обратното да беше пак щяхте да помагате.Всички ви се радваме!!!

Още веднъж Браво
Тези млади хора направиха това, което всеки нормален човек би трябвало да направи! За съжаление сигурен съм, че много хора сега си задават въпроса: "Какъв им е кярът на тия?" И това е най- страшното! Не коронавируса, а бездушието човешко! И липсата на най- елементарно състрадание, щом няма КЯР!

браво
спазиха си обещанието децата. Да благодарим и на всички отделили от своето за да има и други щастливи


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9348 пъти