Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


СЪОБЩЕНИЕ

Днес, 27.04.2020 г, ше се проведе заседание на постоянните комисии  на общинския съвет, община Средец. На сайта на общината датата  за насрочване на следващата сесия е 29.04.2020 г., сряда,  от  09.30 часа в зала № 1. Заседанието ще е при закрити врати, заради извънредното положение в страната. Представеният дневен ред е от 29 точки, но не бихме се изненадали, ако в последния момент бъдат прибавени още десетина точки. Създаденият в годините вреден навик, трудно се изкоренява за няколко месеца независимо от старанието на повечето сегашни съветници.

А сега по същество. Първите точки са свързани с годишните отчети по изпълнението на различни общински дейности, програми  и структори. Тук по-важното  в случая около корона вируса е положението на „МБАЛ-Средец” и „Медицински център” и финансовото им сътояние за да посрещнат сегашните предизвикателства насочени към здравната система. Ще има и определяне на цени за таксиметровите услуги на територията на общината.Кмета в т.12 ще иска даване на съгласие от общинските съветници за финансиране на изграждането на Клетка 2 на Регионалното депо за отпадъци Братово. Както стана ясно на предишното заседание община Средец  или по-точно общинското предприятие ОБЧ дължи такси на Братово натрупани за няколко години в размер над няколко стотин хиляди лева.Още не са изплатени те, а общината поема вече задължение да финансира с допълнителни разходи други строежи.Хвала на подобно управление. В точките 20,  21 и 22 общината отказва да закупи няколко съсобствени имота, но за сметка на това, в следващите точки от 23 до 28 включително,  щедро продава общинска собственост. Така се управлява. Продаваш докато има, или тебе те има на власт, и после си биеш камшика към Бургас.

 Може и да не сме прави. Всъщност, веднъж като свикнат овцете да бъдат стригани, после им харесва и така мандат след мандат.  Като стана дума за стригане се връщаме на последна точка „Питания” . Ако сте следели последните общински заседания , опозицията непрекъснато настоява да се намалят местните данъци и такси за населението. Властта не е съгласна и даже ги увеличава. Я  да видим сега когато с тази пандемия има реален повод  да се помисли за хората. Не можем да очакваме чудеса от избранниците, но поне да върнат старите данъци и такси от 2019г.  пак ще е в помощ за гражданите .  

Така мислим ние. А как мислят съветниците и кмета Жабов предстои да разберем ?      

 

 

Баба Яга

 

 

Дата : 27.04.2020 г.видяно 55576 пъти
назад

Коментари


IzrodiiiiiiiiИзроди ЖАБЕШКИИИИИИИИИ ИЗД..........КИ....ИЗРОДИ>>>>>>>>>>>


Добре че съм млад и имам достатъчно време да дочакам падението на просташката блатна фамилия.

какво очаквате?
нищо не може да чакате от Жабов.Той никога не дава, само краде.Използва хората да си чеше егото.И неговите приближени знаят колко е прост.Това ги плаши защото шанса им да оцелеят при нормален кмет е нулев.

грудовче
Колкото и да се бие в гърдите, Жабов вече е "изпята песен".Събрал е около него си едни арогантни,крадливи и некомпетентни калинки,които да му слугуват и да го величаят с думите "С теб сме,кмете".Реално не са с него,защото Жабока не е с никой,той е сам.Пази собствения си г*з само.Ванко Доматини е аут,а жена му трябва да връща пари на ДФ Земеделие,или и това забравихме вече,грудовчета?По схемата "всяко чудо за три дни" едни калинки се спасяват безнаказано.Колкото за данъците,трябва да се намалят,разбира се.И мисля,че е хубаво да признаем на опозицията в общинския съвет,че удържа фронта сравнително добре.Шапка свалям на тези деца от СДС,които искат да нахранят хората.Част от тях трябваше да са в общинския съвет,а не тези тикви.Кмете,ти не си човек.Кмете,ти си един кошмар за Средец,а не добър стопанин,както сам се определяш в поръчковите медии.

Реалист
Да бе да! Общината няма нито лев, вие очаквате да намалят данъците! Трай коньо за зелена трева. Това да не е като продажба на общински имоти!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти