Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

ШаржРазкрита е сделката с фурмите

Обединените арабски емирства и България взаимно си помагат в битката с пандемията. Това скоро разпространиха правителството на България, дори генерал Мутавчийски. Нашите изпратили между 25 и 35 тона хранителни продукти, агнешко, сирене, мляко и т.н. като подарък чрез две частни фирми, а онези върнали 15 тона медицински принадлежности. Сайта „Бивол” провел разследване и установил, че от тези 15 тона, максимум 3 тона са медицински пособия, калцуни, маски, ръкавици и спирт, а останалите 12 тона са ....фурми. Дотук ясно. Но на разследващите журналисти от „Бивол” не им достигнали силите или куража да разкрият цялата истина. Добре, че с това се зае разследващия екип на SOS Средец. Благодарение на нас се разбра как се е стигнало до това объркване със фурмите.  Екипа стигна до самото  дъно на това недоразумение. Установи се, че зад това  стои предишен телефонен разговор между нашия премиер и един от шейховете на ОАЕ ,   Мохамед Бин Зайед Ал-Нахаян. В този  частен разговор страните са уточнявали какво ще си разменят. Към края на разговора нашия премиер на чист английски е попитал : And something for me ? /А за мен нещо/ . Дали от слабият английски на шейха или от  акцента на премиера вместо /фор ми/, е чуто /фурми/. И естествено шейха е изпълнил желанието на Бойко.

В крайна сметка такива грешки стават и не  са единствени. Нека си припомним  нашият известен футболист Стоичков, който се провикнал на сервитьора в английски ресторант с думите „Еййй, ти!”/Eight tea/ и объркания сервитьор му донесъл веднага осем чая. 

За да не стават грешки вместо чай, пийте кафе. Но гледайте да не е толкова горещо, защото ще стане като с този на клипа.

 

 

Екипът на SOS Средец

 

 

 

Дата: 21.04.2020 г.

 

 

 

 видяно 22328 пъти
назад

Коментари

поправка
МутаФчийски...а не МутаВчийски! Пише се с Ф!А сега чакаме Васил Божков- и той вместо акциите на ФК "Левски" да прати фурми!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7956 пъти