Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ЩАБА НОЩ

Изкефи ме статията „Обратна тяга” на Миролюб. Интелигентно, саркастично поднесено и смислено за тези, които могат да мислят.

 Аз съм друга бира. Пиша Ви от София. Защото съм си софиянец.И защото не мога да опиша възхитата си от ЩАБА „НОЩ”. Досега не са ме подвеждали, ама сега с това поредно Нощно решение, надминаха очакванията ми. Те направо опровергаха поговорката, че утрото е по-мъдро от вечерта. Няма мъдра кризисна мярка взета през деня. Само нощем. То и ЩАБА беше създаден през нощта. А там само специалисти – то виросолози ли не щеш, лабораторни специалисти, генералитет, всичко с пагони. Пропуснали са само някой гинеколог за да  може да изражда по-свежи идеи.

Та както казах от един месец си седя в къщи, от терасата на „витошка” гледам как безхаберно се разкарват разни маргинали, интелигенция  и  простолюдие и се дразня.Абе няма ли власт да ги арестува и да ги прати да правят ръчно и безплатно  тунели по магистрала „Хемус”. Или да маршируват като трамбовчици и изправят платната по магистрала „Тракия”. И не носят маски. Айде да оставим, че има заповед, ами къде са тръгнали с тез  селски физиономии, да вземат да се прикрият поне. Утре като ги хване вируса, пак ще са със същите мутри, но телесната температура ще им клони към 0. А и премиера обяви, че няма достатъчно чували за труповете, сиреч не бива да мрем масово, че иначе трябва да палят екарисажите, а в чували е някак по-европейско.

И днес ставам, гледам празни парко места. Викам си, голяма съвместна акция на „Център за градска мобилност” със Щаба. Оставиха хиляди „софиянци” да напуснат с автомобили столицата за през празниците  и хоп, посред нощ заповед „Който минал минал, а да видим как ще се върне сега”. Хем някой лев от глоби после, хем бол места за паркиране остават”.

Докато си седя и лежа самоизолиран ми идват идеи. Искам по строги мерки да се предприемат.Добре направиха с „Филиповци” и „Факултето” ама не е достатъчно. Тоя вирус близките 2-3 години няма да си отиде сам, а като ще го преборваме да включим и армията. Но без военно положение, че там друг ще почне да командва и ще се обърка работата.  Специални части, вечерен час, да спрат останалите телевизии да не ни разсейват, да оставят само националната „Канал 1” и там постоянно да ни „информират” с брифинги, интервюта със Щаба, за развлечение от време на време да пускат филми на ужасите.Да заградят  за по сигурно градовете с телени огради,  танкове, бронетранспортьори, свободно пуснати  граничарски кучетата да охраняват улиците, специално обучени да различават вирусо носителите. Нека и ние да усетим нещо от болката, която точно на разпети петък е преживял Исус. Малко съпричастност е нужна тук.

Мен лично не ме притеснява болката, нито, че могат да не стигнат чувалите.Нито кога и как ще умра. Най-голямата заплаха за моя живот остава да не умра от ЯД, че не мога да отворя очите на зрящите дори ако им сложа между клепачите благословена лично от Исус кибритена клечка.

 

Дата:  17.04.2020 г. Разпети петък

 

 

 

 видяно 12676 пъти
назад

Коментари

Божеееее
И това доживяхме - кореняк софиянци да лъжат че са от село!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7641 пъти