Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Коледното сурвакане от Жабов

Днес, 20.12.2019г. се проведе редовното заседание на общинския съвет. Както е обичаят точките в дневния ред от 26 първоначално набъбнаха на 31. Присъстваха 16 от общо 17 съветника.В залата да гледат срамотиите на администрацията бяха само 6-7 граждани, всичко друго бе запълнено от служители на общината и кметски наместници. Еуфория и смут настъпи при точка 7, определяне на местните данъци и такси. Докато опозицията се разхождаше аргументирано по нервите на кмета и неговите съветници и задаваше въпрос след въпрос, кмета клепаше от трубуната и ако не го познаваха,  със сигурност щяха да заключат, че в рода му има индианско потекло имайки предвид червения цвят на кожата.  Съветникът Георги Вълчев в пространствено изказване обясни, че Средец може да се гордее с най-високите данъци за автомобили, по-високи даже и от най-замърсеният град в България, а именно София.  Независимо , че и сега те са по високи близо два пъти спрямо София, кмета е поискал още увеличение и неговите съветници го гласуваха. Ето и имената на съветниците , които по заповед на Жабов гласуваха и сурвакаха предколедно гражданите на общината.

 1. Валери Ангелов – НФСБ   - ЗА
 2. Красимира Георгиева – ГЕРБ – ЗА
 3.  Стоянка Кисьова          - ГЕРБ – ЗА
 4. Динко Цъцаров             - ГЕРБ – ЗА
 5. Мартин Джермов         - ГЕРБ – ЗА
 6. Тодор Стаматов            - ГЕРБ – ЗА
 7. Яна Биюкова                 - ГЕРБ – ЗА
 8. Владислава Цанева    - ГЕРБ – ЗА
 9. Петьо Колеолов – БЗНС „Ал.Ст.” – ЗА
 10. Ивелина Стоянова – БЗНС „Ал.Ст.” – ЗА

 

 

Против :

 1. Иван Кичев
 2. Йона Чобанова
 3. Янко Германов
 4. Даниел Чолаков
 5. Георги Вълчев
 6. Лало Гюров

 

От заседанието отсъстваше Димитър Янков.

 

Независимо от липсата на доводи как може община Средец да има два пъти по-високи данъчни ставки от София, десетина хубостника с наведени глави гласуваха още едно увеличение, така ,че Средец се превръща в най-скъпия град за живеене и ползване на превозно средство.  Даваме  пример за 2019 г между Средец и София :

 Превозни средства :

А 55 КW – София 0,34   предишно  Средец 0,70 , на днешното гласуване вече 0,90

В 55 – 74 КW – София 0,54,  предишно  Средец 0,80 , сега вече 1.00

В 74 – 110 КW – София 1,10, предишно Средец 1,30, сега вече 1,50

 

Екологична категория : София без, Евро1 и Евро 2  - София 1,1  Средец 1,1, сега вече 1,3

Евро 3, София 1,00 , Средец 1,00 , сега вече 1,1 . Другите са като в София, надяваме се не за дълго.Дано да предложат и тях за увеличение.

 

Нарочно няма да дадем ставките на последните мощни , скъпи и нови автомобили, защото единици хора в Средец могат да си ги позволят.Само ще кажем, че на тях данъка е намален. Да, да, намален. Сигурно някой баровец е скръцнал със зъби на кмета и е казал:” А бе аз те спонсорирам кампанията, я вземи да ми спестиш някои джобни” и хоп нашият добряк го е направил, естествено за сметка на останалите глупаци.Но това не е всичко. Дига се с около 40% плащането на данъка за недвижимите имоти. Честито! Скача и патентния данък. Завишението е с 50% за града и 250% за селата. Но стига е било лошо само на обикновенния дънакоплатец. Бяха наказани и всички кметове по села и кметски наместници. Как ли? Ето как. Предложението на кмета беше да се свали заплатата на кмета на село Дебелт от 850 на 800 лв и съответно на Орлинци и Драчево да стане 750лв. Но законодателя е дал ограничение, което казва, че заплатите на кметските наместници не могат да бъдат повече от 80% от средната заплата на кметовете по села. И така  кметските наместници от догодина ще получават 613 лв., а минималната ще е 610 лв. Ха, ха. Вместо да роптаят те гледаха осиротели в залата защото Жабов отдавна беше излязъл от там на път някъде.

 Ние от SOS Средец разбрахме защо Жабов не се интересува защо в Средец данъка е най-скъп на колите. Ами защото той си плаща данъците в Бургас, където живее. Преди да продължим ще кажем още нещо на излъганите „овчарчета”. Колкото и да се увеличават данъците в тази община пари няма да има. Това е все едно да дадеш на некадърник или малоумник да ти управлява семейния бюджет.

Към края на заседанието съветниците гласуваха процедура за провеждане на конкурс за избор на Директор на Общинско предприятие”Озеленяване, благоустройство и чистота” и двама представители на общинския съвет в комисията по избора. Като закачка от опозицията бе предложена Красимира Георгиева-съпругата на сегашния и бъдещ директор Иван Димов Георгиев, но тя си даде отвот. Нямаше как, нали ще изпадне в конфликт на интереси. Янко Германов пък беше по краен. Той предложи направо да се запише ЕГН-то  на човека ,който се знае че ще спечели „конкурса”.

  Сега на вниманието на всички жители на общината даваме графика на сметопочистване и сметоизвозване:

Контейнери тъп „Бобър” – 1100л.   Всеки понеделник и петък

Кофи тип „Мева”  - 110 л. – всеки вторник и четвъртък

Район села

Драчево  - всеки четвъртък

Дюлево – всеки вторник

Дебелт – всяка сряда

Буково, Варовник,Богданово,С.Камене,Гранитец,Вълчаново,Ханче,Божур,Сливово – два пъти в месеца – четвъртък

Момина Църква,Факия,Горно и Долно Ябълково  -  всеки вторник

Кубадин,Проход,Бистрец,Белила  -  два пъти в месеца –вторник

Малина,Орлинци,Суходол,Загорци,Светлина,гробищен парк  - два пъти в месеца – понеделник

Зорница,Радойново,Драка  -  три пъти в месеца

Росеново,Пънчево,Белеврен,Кирово,Граничар – 4 куб контейнери – един път в месеца.

Телефона за връзка , ако нещо не е наред е :  0884 318 882

Ако телефона на ОБЧ не ви отговаря или не сте доволни от отговорите , пишете на сайта или на фейсбук страницата.

   Завършваме с пожелание приятни коледни празници, а към управляващите съветници “ Не се ядосвайте ако направите някоя глупост, няма да е последната”

 

Дата: 20.12.2019г.

   

 видяно 70623 пъти
назад

Коментари

black golden goose
This website can be a stroll-by for all the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l definitely discover it. black golden goose

golden goose sale
Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to search out any person with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that is wanted on the web, someone with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the web! golden goose sale

golden goose outlet
Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nevertheless I am experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx golden goose outlet [url=http://www.goldengoosesstore.com]golden goose outlet[/url]

Дебелт
Жабов, докато ти си кмет на тази община и всички малоумници гласували новите данъци не бъдат изметени - НЯМА ДА ГИ ПЛАЩАМ!


Ти скоро ли се сбърка или си такъв?

Фермера
Грудовчанииии, грудовчани страхливи марули сте, нищо не става от вас.

Не го забравяйте!
"Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав"

Бунтаря
Хайде сега да Ви видя грудовчани ,или ще проспите и вдигането на данъците и само ще си чешите езиците. Призовавам Ви да излезем всички пред общината и да им покажем ,че не сме съгласни с тях.

До икономиста
Абсолютно прав си! Но за да има работещи предприятия трябва да има осигурени от общината условия. За да дойдат инвеститорите и да ги направят. Парцели с ток, вода, канализация, близост до път и т.н. А де ги тия предпоставки в нашата община? Даже и да се излъже да дойде някой инвеститор кметът първо чака да си получи процента!!! А през това време младите бягат от общината! И с тях бягат и данъците им. Ще останат само цигани и пенсионери. А циганин данък плаща ли?

Икономиста
Основен аргумент за вдигане на данъците: повишаване на местните приходи?!?! Това е мотивацията на общинската администрация. От кмета нищо не се чу на сесията. Не че му е за първи път да седи на трибуната и да мълчи. Чудя се само как така никой общински съветник не попита... и не каза, че най високи приходи от данъци се постигат когато има работещи предприятия в общината. И те да си плащат данъците тук. Елементарна икономическа теза! А не да се товарят данъчно обикновените бедни и данъчно коректни граждани!

Весела Коледа!
Защо се изненадвате на подкрепата на гербаджии. Нали точно защото са послушни и търсят собствената си изгода са влезли в листата им. Жалко е, защото един алчен некадърник манипулира 50 процента от населението.Срамувам се,защото това са страхливи и безгръбначни хора и обричат децата си на бягство от родното място. Светли празнични дни! Всеки плаща един ден.

Възмутен
Лизачи и нагаждачи на Жабов. Само за лична облага са тия 10 човека там. Директорката и вдовицата от банката вече нацяло показаха на града какви без мозъчни к... са. То да си общ. съветник трябва да мислиш за хората, не е като да си вдигаш краката. Не бъркайте бе жени с ВДИГАНЕТО НА РЪКАТА. Другите от шайката на Жабов са доказани паразити избрани от тях си с манипулация и шашми.

Реалист
Дебати? За какви дебати говориш? За дебати трябват две страни! А никой от мнозинството и дума не е обелил през цялата сесия! Което за тях е нормално де!


Герберските кучки не се ли засрамиха по време на дебатите или нямат мозък за мислене.Едната е директор на училището, на какво учат децата , сигурно да стават педали като тях.

Неееее
Хич не е безплатен олигофрена, даже напротив. Платен си е, и то много добре. Нали НИЕ му плащаме! Колкото до к..ра, той наистина е безплатен! И все ни е вътре! Но си го заслужаваме! Нали така гласувахме!

Чернев
В Бургас раздават безплатно риба, баници ,има и безплатен превоз.А за нас един безплатен олигофрен и безплатен к.р


Ангел Ангелов е виновен.Неговите хора подкрепят този червей.Значи Ангел е боклук също.

eeeеее Герб
Вземете си боклука .Срам ни е от вас.

Красимира Петрова
Боклука от казани те на ул"8 март не е изхвърлен от месец. За кой график да чакаме?

Красимира Петрова
Боклука от казани те на ул"8 март не е изхвърлен от месец. За кой график да чакаме?

...
Евала.. Пак гласувайте за Жабов !! Хранете го още този боклук ;)

гражданин гласувал за Вас
Яд ме е за Танчето Кисьова, и Владислава Цанева. Абе, момичета , хората ви имаха за по свестни, съвестни ,морални. А то и вие ближете ташаците на Жабов в ущърб на населението. Е как е вкусът в устата ви? За Яна Биюкова няма да говоря- тя вече е свикнала с този вкус.


Голям пумиар излезе, Жабов, но като си го избрахте ще търпите, а хазната е празна, но сега хубаво ще ви сурвака


супер е, че сте дали графика за извозването. А за колата-местя си адреса в Бургас.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9588 пъти