Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПРЕДСТОИ ВАЖНА СЕСИЯ

Третото заседание на новомандатния общински съвет Средец ще се проведе на 20.12.2019г./петък/ от 9,30ч. в зала номер 1 на общината. Дневният ред на тази сесия ще е 26 точки. Този дневен ред разбира се е предварителен и като познаваме маниерите на новия-стар кмет и администрацията му, има шанс да набъбне до деня на сесията. Но дори и да се запази в първоначалния си вид, на местните избраници се очертава продължителна и тежка сесия. Второто разбира се само ако решат да мислят преди да гласуват. Това няма как да предвидя, само ще кажа на жителите на града и селата, че някои от точките в дневния ред ги касаят пряко в дългосрочен финансов план. Очертава се дълбоко бъркане в джоба на данъкоплатеца и затова характеризирах предстоящата сесия като ВАЖНА! Доколко въпросният данъкоплатец ще се трогне от касаещите го пряко проблеми и ще реши да присъства при разглеждането им няма да гадая. Сигурен съм в едно обаче, че залата ще бъде претъпкана от служители в администрацията и партийни активисти на управляващите, с цел да не се допусне нежелано външно присъствие. Все пак желаещите може поне да пробват включване,  най малкото да се убедят дали съм бил прав.

Ще фиксирам частично дневния ред като за черешка на тортата оставям най-важните докладни. Както винаги са включени продажби и преобразуване  на публична в частна общинска собственост. Ще се разглеждат записни заповеди по проекти, отдавания под наем, безвъзмездно ползване на помещение за НОИ, предоставяне на общински полски пътища, приемане на годишен план за ползване на дървесина, програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета,  поименни списъци за поемане на пътни разходи и одобряване структура и численост на общинска администрация. За нуждите на общинското предприятие ‘’Озеленяване, благоустройство и чистота’’ ще се кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от порядъка на 100 000 лева за доставка на 3 броя електромобили с допълнителни надстройки. Съфинансирането от страна на общината по проекта се очаква да е 40 000 лева. В общи линии това е основната част от дневния ред.

 А сега преминавам към най-важното за гражданите на община Средец. Едното е докладната за увеличаване на данъчните ставки върху недвижимите имоти, превозните средства и патентния данък. Някои от данъците не са повишавани от 2008 г., а други от 2012 г. Предложеното процентно завишение не е никак малко. Но и това не е всичко. Ще се приема и план-сметката на споменатото вече ОП ‘’ОБЧ’’, което респективно ще доведе и до значително увеличение на таксите за сметопочистване и сметоизвозване.

На предната сесия г-н Кичев e задал въпроса, защо въпросните боклуци не се чистят регулярно, има ли графици и дали се спазват. Недейте така бе г-н Кичев, видяхте ли какво стана!? Взехте, че подсетихте кмета за таксите, покрай тях и за данъците и стана тя каквато стана! Ами той кмета има да си отмъщава, без малко да не бъде преизбран, що нерви и пари прахоса. И кой е виновен – избирателя е виновен. А щом е виновен ще си плаща. Сума години добричкият кмет не посегна на данъците, но сега неблагодарния електорат трябва да си плати за шмекериите, че и с лихвите да си плати за назидание. И да помни, 4 години всеки път като си бърка в джоба, да помни и да не забравя!

Аз се пошегувах с въпроса на г-н Кичев, естествено той е трябвало да бъде зададен. Но сега е редно, не само той, а всеки гражданин срещайки кмета да му зададе въпроса – Защо бе г-н Жабов, защо бе кмете? И най-вече да му го задават тези, които са гласували за него! Защото за останалите е ясно, те за него са врагове. Но покрай сухото ще гори и суровото. Хитър тарикат е вашия кмет граждани на община Средец, хитър е, само дето името му не е Петър. Да ме прощават останалите Петровци! А въпросния Иванчо, рано, или късно ще види – Кон, боб яде ли?

Хитър Петър

Дата: 16.12.2019г.видяно 55576 пъти
назад

Коментари

СРЕДЕЦ
ДА СЕ СЛОЖИ ПРЕД ОБЩИНАТА ПОИМЕНЕН СПИСЪК НА СЪВЕТНИЦИТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВДИГАНЕ НА ДАНИЦИТЕ ЧЕ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ХОРА В ГРАДА СЪВЕСТНИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ КАТО ОТИДАТ И ДА ГЛЕДАТ НА КОЙ ДЪЛЖАТ ТОВА.

запознат
ама че си наивник, пиперче! не му трябват на Доматя електромобилите. Трябват му паричките по проекта за тях. че да си вземат комисионните- и той, и кметя! боли ги к..ра и дваматал че града и общината тънат в мръсотия! нали ще ни вдигнат данъка смет и автомобили!

лютив червен пипер
Искам да попитам, за какво му са на ДОМАТА тези 3 бр. електромобили?! Боклуци ли ще вози, или своята особа? То разлика няма де... Абе, вий акъл имате ли ве, @ах ва и управниците! Защо не кандидатствате за безвъзмездна финансова помощ, че да си купите една подводница. Тя ще ви е по-потребна. С нея да далдисвате в говната, в които все повече и повече затъвате. Боже, Боже (Народе????), защо търпиш безобразията на тези некадърници?! Народе,народе, не си народ ти, а м...а! И аз като Славейков с това определение ще свърша.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти