Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Шарж


ПРАЗНИ МИСЛИ НА ПЪЛЕН СТОМАХ

Джитках си и днес на телефона като всеки друг работен ден в общината. Джитках и една новина ме фрасна между зъркелите. Тъкмо бях направил ползотворен едночасов обяд на сметката на един мухльо и отпочивах блажено на работното място. Унасях се в будна дрямка и хоп новината изскочи на екрана.  Първо ми стана смешно, после се замислих - ами ако е вярно? В последно време на новини не вярвам, но тая ми се видя обещаваща: Нюйоркски учени установили, че жените поумнявали от свирки. Колкото повече свирки дялали, толкова повече поумнявали. Някой да не си помисли, че дървени свирки са дялкали въпросните дами от представителната статистическа извадка, или че са платени професионални духалки от сорта на дудукчийки, кавалджийки, кларнетистки, тромпетистки, флейтистки, тромбонистки, саксофонистки и други издухани флигорни. Не бе, практикували за кеф американските мадами и тъй от кеф на кеф, IQ-то им хвърчало нагоре към гениални нива, последвано от неминуем професионален растеж. Тъй де, интелекта трябва да се уважава. Чел съм, че през Студената война, която вече доста се постопли, същите тия тарикати американците внасяли мозъци отвън. Внасяли и сериозно им плащали. А сега видите ли, каква иновативна идея са измислили. Наливат мозъци в нежните женски черепчета и хем се кефят, хем безплатно им излиза. И двете страни доволни, и нацията просперира! Така от една Американска мечта към следващата.

Бях се унесъл в моите си чисто български мечти и мокри фантазии и не видях кога е влязла шефката. Но явно в тоя момент съм се усмихвал, щото тя ме емна на нея ли се смея. Преминах мигом в работно-административен режим, погледнах я с очи на предано куче и с цялата сериозност, на която съм способен, заявих, че на мой приятел му се родило бебе и от туй съм радостен. В шефката заговориха майчинските инстинкти и понеже си е по природа клюкарка /всички шефки са такива/ , взе да ме разпитва кой е този мой приятел и всичко около него.  Наложи се да импровизирам една оплетена история за измисления приятел и французойката, от която има въпросното бебе и без малко шефката да ме навие да им ходим на гости на Ривиерата. Опасна жена брей, едвам се отървах от капана с гостуването.  Добре, че избрах родилката да е французойка, а не американка, можеше да се наложи чак до Лос Анжелис да се ходи. После като се замислих може друго да е имала предвид шефката, може и тя да е от групата в представителната извадка. Тъй де, шефка е все пак, все нещо трябва да има между ушите, че дотам да се издигне. Все някой трябва мозък да и е наливал, може и от мене това да очакваше, пък аз се издъних като пълен сефтаж. А и персоналното ми IQе близо 20 санти. Доста мозък може да налее и шефката доволна да бъде. Следващият път ще внимавам и повече по обяд няма толкоз да гъча, дори и да е на чужда сметка.!

После се замислих за останалите обществено-представени дами  в нашето градче, освен моята шефка. Ако са прави американците, някои от тях имат спешна нужда от въпросната техника. Или не са я прилагали достатъчно, или туй правило само за американки важи. Но може и причината да е друга.  Да е от значение например, размера на персоналното IQ на донора. То да се измерва по американските стандарти в инчове. Не като мойте мижави 20 санта, а минимум 20 инча и … нагоре. Това са вече внушителни IQ-параметри, на които би завидяло и едно магаре. Освен всичко друго, магаретата са невзискателни животинки, освен на собствената си порода и на дърти кобили скачат. Това ще да е заради бодила, който похапват, кръстен е на тяхното име. Доказан афродизиак е магарешкия бодил да ви кажа. Ние, горките мъже-сапиенси не сме толкоз надарени, нито можем да ядеме тия пусти любовни тръни. Но магарето може и като ги похапне, не може го прибра в гащите.

А ние не можем стигна даже американците. И в нанотехнологиите са напред и в макрото също. Телефоните им компютри, а пенисите магарешки. Те по големите фалоси все са си падали, на демократите им символа е магарето, а на републиканците слона. Ха сега кажете, че не съм прав. Отвсякъде е видно, че стари афро-американски комплекси са им набити. Но вече с макро-технологиите успяха да ги избият и сега се перчат с достойни размери. Но големите достойнства имат един минус, без магарешки бодил много труд е нужен за да стигнат работно състояние. Затуй на американските дами им се налага сериозно да се потрудят,  нови умения в орално-манипулативните техники да прилагат. Както маймуните с труд са станали хора, така и американките от много работа са започнали прогресивно да поумняват. Работа му е майката, РАБОТА> РАБОТА>РАБОТА@ЕВОЛЮЦИЯ! Постоянна работа в правилната посока и еволюцията е неизбежна.

Но като се огледам наоколо, еволюцията при нас е спряла. Пълен регрес и деволюция ни подгони, магаретата изчезнаха, а хората на магарета замязаха. Яхат ги, а те си траят. Жени поне да ги яхат, че да има защо, а то на гърба им само педали. Доскоро като магарета ревяха, а вече и гласа си ги е страх да пуснат. Чисти магарета, ама без съответните достойнства. А без мъжки достойнства, как да поумнеят нашите женички. При липса на субекти с продуктивни обекти, няма как да се случи. Само в истинските натурални магарета им е спасението, ама и тях за колбаси изнесохме. И мъжете с достойнства се изнесоха, някои на европейки и американки мозък наливат, а при нас изпростяването е на финалната права. А след тоя финал, надежда за рестарт няма. Колкото и езици на умряла близалка да пускаш, хаир няма. Дали не трябва и нашите демократи, за символ магаре да си сложат, че с лъва до кривата круша я докарахме. Размерът може и да има значение, магарешкият е по-голям от лъвския. Белким така дръпнем рязко напред и подгоним американците. Той Чичо Сам не обича са го гонят, но пък нашето Баце е спортист многостранен, може да му мине номера и с новия герб да се подмаже и надцака Тръмпи.  Тука май се обърках, този дърт разбойник Тръмпи беше републиканец.Но и от тази ситуация излизане има, на националния герб слагаме слон, а на партийния ГЕРБ – магаре. Казват, че и двете животни късмет носели, а нас само щур късмет ни оправя. Той и Исус в Йерусалим на магаре е влязъл, за второто пришествие може и слон да яхне. От мисъл на мисъл, че се сетих да препрочета ‘’Златното магаре’’ на Апулей. Забавно еротично  книжле от античната класика за това как човек може да се превърне в магаре. В днешните модерни времена, това и без магия става, но за обратното и тя не помага. Препоръчвам я на градските ни представителни дами, да понаучат нещо за любовните техники, няма само американките да се пъчат с похвати. А на шефката ще я купя за коледен подарък, ако реши да пробва наученото, аз съм насреща.

Добре, че се сетих за нея, че  с тези магарешки мисли съвсем се отнесох, а се налага да поработя. Моята колежка пенсионерка в отпуска избяга и аз сега трябва да се напъвам за двама. Шефката ми пили на члена, че график за сметоизвозването нямало, а съветник се заял с туй на сесията. Абе, някои мъже съветници голям го вадят. Трайте си бе уважаеми, като колежките си бъдете. Като тях гледайте умно, мълчете скромно и гласувайте чинно. И като тях, новите дрехи си носете. Всичко тука е Прет-а-порте и всеки, всекиго порти, не сте ли го разбрали? Поумнявайте бе уважаеми, нали ви казах как става!

Джери К. Джорев

Източници: 1. https://edinnabulgaria.com/utcheni-dokazaha-zhenite-poumnyavat-ot-svrki/?fbclid=IwAR2fMXQ48Z6GwEuXGs1X3D2HOWvjpVe3S0KEpWO2CU-8IVKaYJJM6QW7T6s

  1. https://chitanka.info/text/30431-zlatnoto-magare

Дата: 10.12.2019 год.

 

 

 

 

 видяно 22330 пъти
назад

Коментари


Този духов оркестър е смесен и ‘’мъжките’’ джендъри не отстъпват на ‘’дамския’’ състав.

ОБЯВА
Духовният оркестър на общината ще обслужва безплатно рязани турски цеви.


Който и да е и които и да са, написано е добре!

Неизвестен
Това бунака ли го написа ... или Гошо слушалката ...сменили по 5 партии ...

Аз
как е духовия оркестър?

Анализатор
Неизвестния, пиши без правописни грешки, моля! Аман от неуки коментиращи драскачи! Вярно е, че всеки има право на мнение...но няма право да пише като завършил Помощното училище в Грудово. Дори и да работи в сградата на бившето Помощно училище!

Неизвестен
Поздрави на чичо Гошо ската и Станимир бонака

До неизвестният
Зная кой си,един от свирачите в ансамбала на духачите.Започна да изтърваш отзад .

Жельо
Една пробвах,не става,много се изложи!

Жельо
Като ги гледам тези от общината не ги умеят тези работи. Много некадърни

Жельо
Като ги гледам тези от общината не ги умеят тези работи. Много некадърни

възмутен
Защо се месите в сексуалния живот на общината.Къде другаде да има ласки жабата.


Супер е, но има като че ли засегнати.Автора е ударил десятката.


Кефи!


Джером Клапка Джером е британски хуморист.Заглавието на шаржа и псевдонима на автора вероятно е алюзия с името на този автор и най-известната му книга – Празни мисли на един празен човек.


НЕ ВИ ПРОЩАВАМ Не ви прощавам за нищо господа, за хубавата просешка тояга, за дрипавата скъсана торба, която елитът сръчно ни надяна! Не ви прощавам за нощите без сън, нали очите гладни не заспиват. Не ви прощавам хаоса навън, където ни насилват и убиват! Не ви прощавам за лудите сред нас, които са щастливи без причина, усмихват се, говорят си на глас. Не ви прощавам затова, че са мнозина! Не ви прощавам за тия дето с вик политат от високите етажи, от бедността спасили се за миг, размазвайки се долу на паважа! Не ви прощавам за скъпите коли и за откраднатите милиони, за пищните ви мраморни дворци, дори за наглостта да сте спокойни! От името на нашия народ, одрипавял и гладен, не ви прощавам! А дали ще ви прости Бог? Съмнявам се, дълбоко се съмнявам! Никола Статков

линанеца
Този Джери К.Джорев не беше ли някакъв автор на забавни книги.Дайте нещо истинско от него


след толкова свирки в общината дори са забравили да мислят.Само свирят.

Forestman
Mi da to a e liubimecyt ni chicho Gosho skata .... symishlenik na soc. Demokrati ; GERB ; pattiotichen front I be posledno mastodon SDS ...

Неизвестен
Как в общината ... та ти не работиш ли пазач в ДГС - то ....


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 7957 пъти