Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ПРЕДСТОЯЩА ВТОРА СЕСИЯ

На 04.12.2019г./сряда/ от 9,30ч. ще се проведе второто заседание на Общински съвет Средец за новия мандат 2019-2024г. Предварителният дневен ред е от 7 точки, като на всички докладни вносител е председателят на съвета. Характерът на въпросните докладни е по-скоро от политическа значимост, отколкото обществена. Ще се конструират Постоянните комисии към Общинския съвет и приема Правилник за дейността му.  Освен това ще се избират и членовете за разни там сдружения, асоциации и прочие подобни, обществено ненужни и формални звена, създадени с банкетно-представителна цел на гърба на общинските и държавни бюджети, тоест на гърба на българския данъкоплатец. Но каквото за другите, такова и за Община Средец. То само туй да беше, щяхме да плеснем с ръце, да се прегърнем и да славословим държавната ни и общинска управа и оправия. Не е забравена обаче и една важна комисия, чиито цели са ‘’доходоносни’’. Тази за разпореждане с общинска собственост, разбирай основно за продажбите. Та, във въпросната комисия трябва да има и двама представители от общинския съвет, които се сменят на всеки 6 месеца, каквато е обичайната практика. Приходите от продажбите разбира се автоматично се прехвърлят в разходи за заплати затова поставих термина доходоносни в кавички. Ако действително има някаква до0ходоностност от продажбите, тя със сигурност не е за обикновения средецки избирател, освен за богопомазаните, работещи в администрацията и многобройните и подопечни структури. Но глас народен, глас божи. Щом това са поискали избирателите, това и ще получат.

Единствената докладна, която окачествявам с наличие на известен обществен интерес е тази за откриване на нова процедура за избор на съдебни заседатели. Одобрените и назначени 8 заседатели по предходната процедура от тази година са недостатъчни и Председателят на Районен съд-Средец г-жа Красимира Донева е поискала откриване на нова. Мераклиите могат да прочетат изискванията за тази длъжност в сайта на Общината. Много са и няма да ги изреждам. Бих казал, толкова са много, че дори и да има мераклии, те ще се сецнат още щом ги прочетат. Разбира се за тези изисквания не е виновна съдия Донева, а вездесъщото ни българско законодателство, в което бедните се препъват, а богатите заобикалят. Възнагражденията на заседателите няма да коментирам, те са въпрос на гледна точка и наличие, или липса на други доходи.

 

Средко Нашев

 

 

Дата: 01.12.2019 год.

 

 

 

 видяно 70582 пъти
назад

Коментари

golden goose stardan
There are definitely numerous particulars like that to take into consideration. That could be a great point to deliver up. I provide the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up where the most important thing shall be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, however I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the impression of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives. golden goose stardan [url=http://www.goldengoosessale.com/stardan-c-121_65_75]golden goose stardan[/url]


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9577 пъти