Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


Днес беше делото

Цялата община Средец, особено града  очакваше с нетърпение днешния ден, понеделник 18.112019г. След вчерашното огласяване на „тарикатите” с къщите за гости и връщането на парите, където лъсна името на общинска съветничка от ГЕРБ със сума над 120 000 лв , днес Административен съд Бургас разгледа жалбата на Живко Гърков за касиране на изборите в община Средец. Чувството за справедливост е поставено на изпитание. Съдията отхвърли желанието за направата на експертиза, но допусна броенето на бюлетините в три секции – Факия, и двете секции в Дебелт. Допусна се и преброяване на сгрешени и бюлетини с вот /не подкрепям никого/. В стаичка голяма колкото кухненски бокс, от едната страна присъстваха адвокат на Жабов и двама от ОИК, а от другата страна Гърков със своя адвокат. Самото броене отне повече от 2 часа. Откриха се наколко процесионални нарушения на изборния кодекс, неправилно съхранение, атакувана е заповед на общинска администрация, като най-фрапантнота издънка беше завързания с ластик за коса чувал на бюлетините на село Факия/без свинска опашка, без лентичка,печат и подпис на общинската избирателна комисия/. Над 35 общо бюлетини бяха оспорвани , като само 2-3 бяха в полза на Жабов.

 

 Дали има или не опорочаване на изборния процес в общината ще реши накрая съдията.  

 

Дата: 18.11.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 видяно 55576 пъти
назад

Коментари

а дали
има по-голям боклук от дранбулова в общината?

карабунар
Какво стана с малките мишки ? Ронят крокодилски сълзи . Такава е ситуацията. Вие преминахте всякакви граници на човешката етика.Има един горе който гледа и сега ви наказва за помията която изляхте върху кмета,неговото семейство и симпатизанти.Но какво да очакваш от озверели комунисти и пребоядисаните в синьо техни братовчеди?

петрови
кмета умен се изложи с този мандат.алчността води до провал.


Къде намесваш любов и избори.По скоро е интерес и избори.А хубавите момичета са при хора с пари и власт.

Само Гърков
Бий самара,да се сеща магарицата!

Жабов или Гърков?
Има само две важни неща – любов с красиви момичета и музиката. Всичко останало няма значение, защото всичко останало е грозно.

Жельо
Едно стана ясно. Имаме един нелигитимен кмет и това няма как да бъде променено в съзнанието на хората от общината. Ако съдията даде шанс Жабов ще загуби катострофално.

Ряпата съчуватва на домата
ДФЗ публикува списък с ”къщите за гости”, които ще връщат парите! И нашата къща "за гости" е там - Под №147.

К"во излиза
Всичко зависи от "независимия" съдия

Койчо
Пак ви казвам ,питайте Дам улова.

Как може, ли.
Ами, ето, че може. Във БЪЛГАРИЯ, а още повече във ГРУДОВО МОЖЕ-докато хората мълчат и си траят ВСИЧКО МОЖЕ. Я, ДА ИЗЛЕЗНАТ ПОВЕЧКО ХОРА със яйца и ДОМАТИ или пък със КАМЪНИ пред ОБЩИНАТА, да видим дали ще продължава пак така. Докато мълчим ЩЕ Е ТАКА. ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ ВЪВ ФРАНЦИЯ,ИСПАНИЯ,ЧЕХИЯ РУМЪНИЯ,ГЪРЦИЯ и т.н. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ БЕ ХОРА?,И ЩЕ НАДНИЧАТЕ ЗАД ЗАВЕСИТЕ

как може
отворени чували.Как може?.Всичко е ясно.36 гласа подменени във Факия са достатъчни.Това държава ли е?

Хахо
Кмета и Бойко ? Разлика светлинни години.Нашият кмет краде заедно с Домата,как ще го изгони и него и жена му.Нали заминават веднага заедно за пандиза.


Кмете! Настана време разделно. Сега, накъде? Айде, ти си

послеслов
БЪДИ БОЙКО


Да Кмете ,излез като мъж на тази арена.Бъди смел и не се страхувай.Освободи се от доматовци джеджевци кючекаджиики,и там разни палачинки и фурнажииски лопати.Те бяха прйчината да спечелиш изборите толкова трудно.Ако искаш да бъдеш чист пред съвеста си,и да спечелиш доверие пред всички които са гласували против теб.ДЕЙСТВАЙ.

кмете
Ти , ако малко си почтен от това семейство трябва да се освободиш със шут.За да работят частния си бизнес.

до Койчо
Ти си най големия смешник на града.Наказан от Господ сега искаш и другите да страдат.Малко ви остана ,само съдията да каже и града ще ви измете заедно с циганите и туристите.

Тишо
Жабов и Домата се оказаха долна сган.Как им повярвахте бе хора.Опомнете се . Вашите деца ще се срамуват един ден от Вас.Дори и вие да се облажвате.Крадете огризки.А тези станаха милионери.Чакаме справедливост !

Койчо,
Внимавай!

До СВЕТЛА
Даааа,чувалите отворени, бюлетините прегледани, и всичко което е нередно според закона,-ИЗЧИСТЕНО.И после нямало доказателства,АМИ отворените чували са най-гпламото доказателство, ЖАБОВ, ЖАБОВ, май смяташ всички ни за глупаци,- а ти, най-големия умник. МАЙ НЕ НИ ОСТАВЯШ ДРУГ ИЗБОР, ОСВЕН ДА ТЕ ИЗГОНИМ СЪС КАМЪНИ,-НАТРАПНИКА-НАГЛЕЦ,за да спрат да крадат, той ЖАБОВ и обкръжението му, от нашите пари,от бъдещето на нашите деца.

Койчо
Съдията да разпита Дам улова. Тя знае всичко

Иво
Не напразно Гърков поиска да отворят Факия. Всички са наясно че там е сериозна подмяната. Всичко е сменено. Дори не са си направили труда да фалшифицират подписи. Толкова са сигурни че всичко ще им се размине

Светла светилото
Кой ще съди общинска администрация, затова, че има отворени чували. Койййй?

Ревизору
След като новата съветничка е уличена в кражба на голяма сума държавни пари,редно е да си даде отвод като такава,и да поиска извинение от избирателите.Да бъде изключена от партия ГЕРБ,и наай вече да поиска публично прошка от КУМЕТА че е действала против имиджа му .Съпругат и също има трески за дялане През цялото време той е бил рамо до рамо с нея.Пълна ревизия на БКС,от 2013 до 2019 включително.

Все пак,
Надеждата умира последна!


И след 4 години повече мислете!

Жалко,
Надежда всяка оставете!


Укпех за Гърков

Не
Въпреки фрапантните нарушения нищо няма да се промени!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти