Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ ПРЕДСТОИ

В утрешният съботен ден жителите на Община Средец отново имат възможност за последен размисъл. Важен ден, защото следващият такъв ще е след 4 години. Този повторен шанс  бе даден от двама големи мъже. Големи и на ръст и по дух. Двама мъже, които направиха възможен балотажа в тази община. Имената им ги знаете, това са господата Иван Кичев и Живко Гърков. Двама български офицери и мъже на честта намериха куража да се изправят срещу статуквото, олицетворено от Иван Жабов и кликата около него. Единият от тях изпревари другия в надпреварата не с една крачка, а с една стъпка. Така на балотажа срещу Жабов ще се изправи Гърков. Но ролята на г-н Кичев в големия финал ще е решаваща. Обявената от него и екипа му подкрепа за Гърков може да реши мача само в случай, че те мобилизират избирателите си да излязат и гласуват за него. Важни са и гласоподавателите гласували за съветнически листи, непредставени с кметски кандидатури.

Резервите на досегашния кмет са доста оскъдни. Въпреки преднината му на първия тур, той фактически е в ролята на генерал останал в разгара на битката без свежи подкрепления. Затова от неговия щаб в неделната нощ на 27 октомври не бе разлято подготвеното за целта шампанско. Затова и резервираните заведения останаха празни. Защо Жабов, съпругата му и свитата им не празнуваха? Отговорът на този въпрос е очевадно прост. Не празнуваха, защото самите те бяха обзети от страх. СТРАХ И УЖАС!! Тези, които в продължение на два мандата тероризираха гражданите на общината за първи път изпитаха страх. СТРАХ И ПАНИКА!! Страхът, че ще загубят властта и паниката, че ще им бъде подирена сметка за всички своеволия. Страхът от задвижените прокурорски преписки, досега задържани чрез управленски лостове. Страхът от нови разследвания. Страхът от невъзможността да заметат следите от деянията си. Цялата тази клика я втресе и треската стана видна през настоящата седмица. Тези жители на града и селата, които не са осъзнали това, нека най-много се замислят. И да не вярват на голи обещания от закоравелите лъжци и измамници. Нека не вярват и на сълзите им. Те са крокодилски. Нека СРЕДЕЦ НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ! Доста сълзи се ляха от въпросната управляваща до момента върхушка. Сълзи и сополи текоха. Защо ли?

Но да продължим с резервите Жабови. Те ще са само в допълнително платения вот и допълнителния изборен туризъм. Но това сега ще им е по-трудно да направят. Наблюдението върху действията им е засилено. Някои от долните им хватки лъснаха на първия тур. Нека всички граждани проявят завишена бдителност и особено тези участващи в изборния процес. И дотам ще е с машинациите, манипулациите и мошенгиите. А и допълнителен изборен туризъм няма как да има. Всичко бе вдигнато още на първия тур. Дори и да бъде вдигнато и на втория, повече няма накъде.

Единствените им останал резерв са ЛЪЖАТА, ИЗМАМАТА И СТРАХА. Насаждането на страх от бъдещ терор над зависимите от тях избиратели. Страхът, че ще проследят гласа им. Което няма как да стане видно, всеки с тъмната стаичка е сам. Нито пък ще могат да им дирят сметка, когато те не са на власт. Тези последни резерви Жабов и компания ще хвърлят в наддаването за опазване на феодалната си власт. Друго не им остана. Грешка, нещо забравих! Забравих, че и задниците ви ще са готови да целуват и оближат, уважаеми съграждани! Дайте им бе, дайте им да го направят, а после им го набийте!

ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!

Камен Чукарски

Дата: 01.11.2019 год.видяно 55572 пъти
назад

Коментари

do Не заставам с името си, защото ще ме уволнят
и на мен прашките ми треперят

Политика
Всички сте едни и същи и едните и другите...Плюете се един друг..и все единия бил по прав от другия. Толкова обиди клевети и злоба..Краля е мъртъв да живее краля!

и аз не искам
да ме управлява кмет идващ от Бургас със свита и антураж готов на всичко само и само дазапази власта си

Sciatica
Кой е Камен Чукарски не знам , но това което е написал e абсолютно вярно! Време е за промяна И всички трезвомислещи хора ,трябва да я подкрепят.И съм сигурен , че има достатъчно такива!Новият кмет трябва да бъде Живко Гърков,Иван Жабов е ... отживелица!

Не заставам с името си, защото ще ве уволнят.В парламентарна Република ли живеем или бетер монархия
Г-н Гърков. ЩЕ чакаме седмица след изборите да кажете на публично достояние в какво състояние е общината след управлението на Жабов. Ще вие много труден пътя, защото нещата са зле. С Вас СМЕ, защото знаем, че вие сте човекът, човек, който ще стегне редиците. А, Вие г_ н Жабов, защо продължавате да манипулиране хората, да ги стресирани, че ще останем без работа ако не се гласува за вас, защо два мандата бездействахте и два пъти хората ви се довериха, но уви не оправихте с нищо доверието.Защо се заобградихте все с пора, които имат пари, а са без мозъчни без всякакво образование (подмазвачи и лизачи), защото шпионка сте сложили навсякъде да следите гражданите и с надежда.че отново ще сте кмет да ги уволнят и. Играйте често, но не остана и ромите не ви вярват вече. Успех, господин Гърков един човек, като всички нас и сред нас

Малоумие
Ами да не беше се вряла навсякъде Пигито, нямаше да я споменът! Тя на всяко гърне е мерудия! Пък на курбани-първа свиня! Кметството няма щат първа дама. А тя управлява повече от кухия си мъж! Как да я подминат?

Отврат
Цял ден бълват агитации за жабока неговите слуги. Явно ги е страх яко! Седнали са ни пишат колко е достоен жабока. Сякаш за сефте го виждаме! 8 години ни ебаха мамата той, домата, вечния гъзльо Сергей-ибрика и една шепа мазни мангали е тъпи директори на училища и децки градини! Дерибеи некадърни! Мазна тъпа зган! Най-кухите хора в града го изнасилнат ОСЕМ ГОДИНИ и то при пълна власт на ГЕРБ!

Злоба
Що за глупости пишете ,наистина ?Разбирам да замесвате г-н Жабов ,защото изпитвате някаква непоносимост и отвръщение ,но да намесвате семвйството му в вече прекалено !!! Как може да има толкова много завист и злоба у някой -не разбирам .....


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9346 пъти