Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ОПОНЕНТИТЕ В ДЕБЕЛТ

Едно такова ми е тягостно. Днес е последният ден от предизборните кампании.Жалко, свършва се. А беше интересно. Нaвсякъде плакати, едни усмихнати лица, ведри, чисти и всичките мислят за нас. Сън не спят ние да сме добре. И любезни, мили, обещават да изпълнят всяко желание. Нищо, че преди четири, че и преди осем години пак същото обещаваха. Tогава не станало, после пак не станало, но сега ще стане? Обещават, в крайна сметка, който се хване. И едни свирни, едни песни по площадите, снощи „Канарите”, днеска други. Ама в понеделник няма. Така е в нашият град. От избори на избори.

Но днес нека обърнем внимание и на селата или на едно от тях, най-голямото в общината. Да, за Дебелт става дума. И там хора живеят и по-серт са. Щото са независими. По-близо до големия град и завода Промет, край него и други производства имат и работа също. А пък като има работа човек се чувства по свободен, защото парите идват с работа. Е, не за всички, но темата ми днес е друга. Затуй дебелтчани не цепят басма на никой. При тях първи свършва кредита на доверие в общината към управляващите и сигурна съм, че и този път ще е така. Там както казват тамошните, досегашният общински кмет ще е трети. Но кой ще е селския им кмет. Четири имена са на стартовата линия.  ГЕРБ дълго търсиха състезател и накрая намериха  Мария Тончева Ангелова, едно младо момиче, чиито шансове се оценяван на престижното четвърто място.На пръв поглед фаворит за титлата кмет на Дебелт изглежда досегашната кметица Иванка Атанасова Ангелова от НФСБ. Но само на пръв поглед.Този път срещу статуквото се изправят две сериозни фигури. Едната на   Ангел Жеков Ников от коалиция „БСП и Възраждане” и другият Никола Михов Сачанов от Политическа партия Съюз на Демократичните Сили.

Ангел Ников е роден през 1979 година.Завършил Техникума по автотранспорт в Бургас, специалност „Двигатели с вътрешно горене”, а после висше образование в Техническия университет във Варна специалност „Технология и управление на транспорта” .От 2003 до 2007 година работи като барман касиер в Златни пясъци и шофьор в пицарии Селена, Варна. От 2007 до 2014 работи в ресторант в Кипър, Лимасол.Последните 5 години се завръща в село Дебелт където се занимава със собствен бизнес.Обича да спортува, да чете книги с насоченост икономика, политика, спорт, история. От години е веган. През 2015 година за първи път се кандидатира за кмет на село Дебелт от името на ГЕРБ и взима 350 гласа, не му достигат 130 за да се пребори за кметския стол. Разочарован от партията ГЕРБ  и най-вече от кмета на общината отказва повторно явяване  от тях и става член на партия„Възраждане”.

Другият кандидат  за кмет на село Дебелт е Никола Сачанов.Той е на  46 години. Завършил средно специално образование в Техникума по механотехника Бургас. Женен с две деца.Работи в „Промет Стиил”от 1996 година до ден днешен. През годините многократно е канен от различни партии да участва като техен кандидат за кмет на селото, в това число и от ГЕРБ. Винаги досега е отказвал.

Включването на тези двама кандидати срещу настоящия кмет Ивана Ангелова предполагам, че ще направи втория тур възможен, след това и с. Дебелт да се сдобие с нов по-добър кмет. Същата тази Ивана преди 4 години, както се говори помогнала на кмета Жабов. Вероятно и сега сделката ще е същата. Това обяснява защо през целия изминал мандат синчето и Валерко гласува с ГЕРБ. Въпросният синковец-мамин и сега е кандидатче за съветник от листата на НФСБ, откъдето излиза и майка му. Но това няма да им попречи да играят за любимеца си Жабов. Това вероятно дебелтци си го знаят и както готвят шамар на Жабов, покрай него може да го отнесе и хитрушата Ивана. Нищо, че един друг Валери снощи промотираше кандидатката си и обещаваше вместо нея, какви велики чудеса в Дебелт ще се случат, ако пак бъде избрана Ивана. Този Валери с фамилия Симеонов доста се потруди да обърка дебелтци преди финала на кампанията. Но те са трудни за будалкане и едва ли ще изберат простотията пред ума и добротията. Категорични прогнози няма да правя, а и няма нужда. Скоро картинката ще се проясни, остават само два дни.

Баба Яга

Дата: 25.10.2019г.видяно 55574 пъти
назад

Коментари

Челмето
След загубата на Ивана ,винкела Симеонов спря тока в Дебелт


оставете ако искате Ивана, тя е сина и са гербери и заедно крадат а вие лапайте мухите

Човек
Самозабравили се смешници.. вместо да създадете единно гражданско общество и да отстоявате интересите си без значение пред кой, вие разединявате и малкото останали мислещи хора в това вече погубено село. Относно статията мисля, че е писана от медитиращ веган-ясновидец.

Дебелт
Драги ми смехурковци, когато пишете поръчана статия, поне я напишете по-професионално, така че да не си личи от кой е ПОРЪЧАНА!

Дебелт
Трябва да съм си загубил ума да гласувам за Жабов и Ивана. Ивана спомня ли си какви протести беше правила пред общинска администрация Средец, а и Жабов я гонеше до дупка, а сега големи приятели станаха.Скъпи съселяни не се лъжете Ивана и Жабов са долни лъжци


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9348 пъти