Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ДО: РАЙОННА ПРОКУРАТУРА СРЕДЕЦ НАЧАЛНИКА НА РУ ПОЛИЦИЯ СРЕДЕЦ ДИРЕКТОРА НА ТД ”ДАНС” БУРГАС КОПИЕ: ЦЕНТРАЛА НА ПП СДС – СОФИЯ ОБЛАСТНО РЪКОВОДСТВО НА ПП СДС - БУРГАС

С И Г Н А Л

ОТ ЖИВКО МИНКОВ ГЪРКОВ
КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА СРЕДЕЦ, ОБЛАСТ БУРГАС
ОТ ПП СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Уважаеми госпожи и господа,

Предоставям на вашето внимание и компетентности информация относно незаконосъобразни действия, опорочаващи изборния процес и даващи възможност за предопределяне на крайните резултати от предстоящите местни избори в Община Средец, област Бургас. Става въпрос за нарушения относно процеса на регистрация на лица гласуващи не по постоянен, а по настоящ адрес. Проблемът е сериозен, предвид факта, че общият брой на реално гласуващи в общината обичайно е не по-голям от 8000, а въпросните регистрации предполагаемо прехвърлят числото 1500, което представлява почти 20% от обикновено гласуващите. Не на последно място е неетично хора, нямащи нищо общо с нашата община да решават съдбата на реално живеещите в нея. Не съм в състояние да посоча изцяло местата и хората, но доколкото съм информиран те са най-масови в общинския център гр. Средец и селата Загорци, Факия, Момина църква, Дебелт, Драчево и Голямо Буково. Разбира се с тях не се изчерпва изцяло проблема. Такива регистрации има и в по-голямата част от останалите населени места. Нарушенията се изразяват в следното:

Голяма част от въпросните лица, регистрирали се да гласуват по настоящ адрес вероятно не са попълнили декларациите си собственоръчно, нито дори са ги подписали те. Доколкото съм запознат с преобладаващата порочна практика въпросните заявления се попълват и подписват от трети лица, близки до настоящите общински кмет и администрация, изборни кметове и назначените кметски наместници в общината.

Преобладаващата част от тези лица не живеят на посочените от тях адреси, не е спазена и останалата част от процедурата по регистриране по настоящ адрес съгласно чл.92 и чл.96/2/ от Закона за гражданска регистрация изискваща: заявяването да се извърши лично, представяне на нотариален акт от собственика на имота, евентуален договор за наем между собственика и наемателя/наемателите. Предполагам, че дори и в случаи на наличие на евентуални такива договори, ще липсват документи потвърждаващи евентуални плащания, както и платени данъци върху приходите от тях.

Предвид факта, че в почти всички села липсват улици и номера, допускам такива регистрации да са направени на празни парцели, в необитаеми жилища, или дори съвсем без такива. Дълбоко се съмнявам да са спазени изискванията за допустим брой живеещи в едно жилище съгласно изискванията на чл.99а от Закона за гражданска регистрация.

Ще посоча и персонални примери, казани ми от граждани в общината. Така например в имотите на настоящия председател на Общински съвет Средец г-н Динко Цъцаров, на директора на дирекция в общинска администрация г-н Сергей Стоилов и техни роднини, близки и приятели са регистрирани лица, които не пребивават трайно на територията на общината, а са ангажирани единствено за гласуване в изборния ден. Такива може да има и в жилищата на други служители от администрацията и техни близки, не изключвам възможността дори и в това на кмета на общината и неговите родители.

Тези единични примери са незначителна част от общата картина на една наложена от настоящите общинско и кметски ръководства, и продължаваща във времето порочна практика, която трудно може да бъде цялостно разкрита и установена без намеса от страна на компетентните органи, поради което се обръщам към вас. Предполагам, че ангажираните за изборния ден ‘’избиратели’’ по настоящ адрес биват и евентуално компенсирани финансово за направените транспортни и други разходи, както и отнето време, което би могло да се квалифицира и като КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.

За съжаление отправям сигнала си едва сега, броени дни преди изборния ден, но процесът по подаване на декларации за гласуване по настоящ адрес приключи съвсем наскоро /на 12.10.2019г./, а при поискване на информация от ГРАО в община Средец за броя на тези лица такава не получих. Настоящият сигнал базирам единствено на частична информация, изтекла неофициално в публичното пространство, но мащабите на подобни нерегламентирани действия според мен са много по-големи. Разчитам на вашите бързи и своевременни действия и предварително ви благодаря. Надявам се те да допринесат за провеждане на честни и неманипулирани избори в нашата община.

С УВАЖЕНИЕ:
Живко Гърковвидяно 69392 пъти
назад

Коментари

ルイ ヴィトン コピー a品
サポート体制も万全です。スタイルが豊富で。 最新作も随時入荷いたしております。 ご安心購入くださいませ。 ★N品質シリアル付きも有り 付属品完備! 以上 宜しくお願い致します。(^0^) 広大な 客を歓迎して買います! ルイ ヴィトン コピー a品

hi star golden goose
I and my guys were actually reviewing the nice ideas located on your web page and so all of the sudden I got a terrible suspicion I had not thanked the blog owner for those techniques. All of the women came so thrilled to read them and already have clearly been enjoying these things. We appreciate you indeed being really accommodating and then for considering this kind of outstanding issues most people are really desirous to understand about. Our honest regret for not saying thanks to you earlier. [url=http://www.ggdb.us.com/hi-star-c-149_150_157]hi star golden goose[/url]

Прокурор
Реалността - кметове на ГЕРБ в Шабла, Септември и пр.места хванати със злоупотреби, но номинирани отново за кметове. Кметът на аНесебър от БСП, арестуван... Сещате се колко ще хване дикиш и този сигнал. Добър вечер г-н Гешев!

Алооо
До всички отворковци, дето анализирате сигнала. Що не подадохте вие сигнал за нередности като сте такива разбирачи. Ама да излезеш с името се искат топки.

Закъснял гост
Този „сигнал” звучи меко казано несериозно, а в изрази като „вероятно”, „евентуално” „предполагам”, „допускам” и т.н. прозира само несигурността и некомпетентността на автора. Истинско разочарование са подобни действия, явно провокирани от старх и безсилие. Жалко.

ПП
Малееее, есоесци, много ви се вдигнаха акциите, нарекоха ви МЕДИЯ!!! Защо и в двата коментара има инициали ПП (код - партиино поръчение???), щото не вярвам да е послеслов в коментар! И до засегната роднина - вие пък що се разпознахте като единствената в графа “близък роднина”?!

До два пъти четящия статията!
В статията се споменават "близки роднини "на г-н Цъцаров , а в коментарите имот на ул . В. Коларов. Това е дома на родителите ми и аз като по малката им дъщеря , намам регистрация там. За какви "квартиранти " и глупости се говори не разбирам. Почувстах се лично засегната и като приключи проверката по сигнала и компетентните органи излязат с официално становище , ще предприема съответните действия към г-н Гърков и към медиите които побликуват не проверена информация. Приятен ден и нека хората от Средец да помислят за кого да гласуват ! За г-н Гърков който им предлага интриги вместо решения или за истински работещите хора които се стремят да направят родния ми град по добро място за живеене . ПП. Една съвсем проста проверка в ГРАО ще провери думите ми . Вие като медия би трябвало да проверите преди да публикувате сигнала . Ясно Ви е , че всеки може да подаде сигнал до всяка институция , но медиите трябва също да направят разследване преди да го публикуват.

До г-жа Бонева
Уважаема госпожо, два пъти внимателно прочетох сигнала на г.н Гърков и не видях там да фигурира вашето име. Защо тогава толкова присърце го вземате тоя сигнал? Че и до консултация с адвокат плашите! Или може би вашият уплашен родственик ви е помолил? На принципа : Гузен негонен бяга?

Мария Бонева
Уважаеми г-н Гърков , Аз съм от близките роднини за които споменавате . Имам адресна регистрация в София и ще гласувам там . В събота пътувам за Средец , но в неделя ще гласувам в София . Ще се консултирам с адвокат и смятам да предприема всички законови мерки към Вас и към сайтовете които публикуват изнесената от Вас лъжлива информация . Обидихте семейството ми , майка ми която лекувам тук в София е много притеснена. Пускайте сигнали където искате , но нямате право да ги оповестявате публично без доказателства. ПП. В двуетажната къща на родителите ми ,са регистрирани само те .

Анализ
Броят на гласуващите по настоящ адрес е най-покриваната тайна на настоящото управление, защото от нея зависи властта ѝ. Нея могат да разкрият само компетентните органи и то ако искат да работят. Тука Гърков удари в десятката по най-чувствителното и болезнено място. Затова и Цъцаров не издържа и се разциври. Той може е подлога, но не е глупак. Знае, че дори и в дома му да няма регистрирани туристи, по селата и в града има и чрез кметовете си подсигурява преференции, както и през 2015г. Това са гласове за него и за Жабов. Купени гласове, които не им е мястото тук. Чрез тях не трябва да се решават изборите и съдбите на хората в тази община. Предният път номера им мина, молете се този път да не мине. Молете се и излезте да гласувате против това опротивяло статукво. Колкото повече излязат, толкова по-добре. Това е начинът на противодействие срещу тази долнопробна машинация.

О.о.хо...
На някои май му пари под гъза и туку виж изгорял.От няма що да прави почва да злослови че службичката му се изплъзва а с нея и илюзионната представа за власт която уж има


За власта е важно да си запази власта.А Цъцара плаче ,че нямало къде да ходи да работи после.И сега да мислим за него и да го оставим да взима 2000 лви да краде със своя кумир Жабата

Наблюдател
Гърков, ти си бил голям клоун, бе... Излязоха ти на светло тайните предизборни договорки и сега си готов на всякакви гнусни ходове и празни думи, така характерни за теб, да отклониш вниманието на хората от себе си. Човешките и професионални качества на човека, който коментираш, можеш само да ги мечтаеш, копнееш, сънуваш, бленуваш... Бъди здрав и по-добър човек, копнежът за власт изкривява представите за реалност!

местен
Г-н Цъцаров вие да не очаквахте г-н Гърков да си мълчи? Да манипулирате, плашите, натискате и подкупвате всеки, а той за не реагира? Само че Гърков го направи открито, със собственото си име! А не като цялата ви Жабова клика! Да се криете по ъглите и да използвате маши да плашат и лъжат хората. Маши като Божидар Божинов, Димитър Минчев, Вальо Желязото, Милен Боянов, Петко Джеджев...да не продължам повече, че отвращението е пълно. И да попитам и другарите от БСП начело с г-н Кичев. Другари, що не подадохте вие такъв сигнал? Другарю Кичев, нали под път и над път говорите, че сте истински мъж и български офицер? Защо мълчите? Кураж ли нямате, капацитет да го направите или е съвсем друга причината?

До г-н Цъцаров
Да, малък град сме и всички се познаваме. Роднините говорят, приятелите и те, че и общинска администрация тук таме се изтърват.Страшно е когато се чувстваш притиснат. Спокойно работа има и за такива като вас, я при Вальо желязото, я на пиперина, а може и редови служител към ОБЧ. Успокойте жена си!

А бре Де
Динко, когато беше в С. Е. К. Беше човек щото бе до Човек.

Станимир
Герб Средец го създаде Ненчо Ненчев а Жабов ще го закрие

До 43 102
Диче, мераклия си за кмет ама Жабов не дава. Като се пенсионира ще дойде и твоя ред ама тогава Герб ще е на бунището и ще трябва да смениш пак партията. Ама ти си сигнал щом е за лична твоя изгода защо не

Никога 102
Не ми се мре

Динко Цъцаров
Срамежливия и анонимен основател го разбирам.....и няма да го коментирам, малък град сме и се познаваме. На предния по-възпитан господин ще отговоря, че имам роднини на ул. Васил Коларов и доколкото знам са имали квартиранти преди 1989, но не разбирам връзката каква е. Ще кажа само, че не е хубаво да се лъже и се надявам, ако някой има нещо да каже, да говори с факти и да застане с името си. Нямам какво друго да кажа. Лека вечер ви желая. Бъдете щастливи.

До вечния продажник
Диче мама! Ти от коя партия беше? Че почнах да ги бъркам нещо?!?! Ааааа...последно от ГЕРБ! По- точно от Жабовия "ГЕРБ" ЕООД. Защото Жабов, ти и останалите подлизурковци около него нямате нищо общо с истинския ГЕРБ. Този ГЕРБ, на който и аз бях сред основателите. Точно обратното - вие сте СРАМ за ГЕРБ!

До г-н Цъцаров
Абсолютно е така г-н вечен Председател! Вие въобще нямате роднини на ул.Васил Коларов и там няма и никога не е имало записани хора на квартира.

До вечния кандидат
Г-н Гърков, Залутан в многобройните срещи и дискусии с хората от общината, съпътстващи предизборната програма на партията, която представлявам (защото при нас така се прави политика, а не чрез доноси и фалшиви новини), съм пропуснал поредния ви жалък опит за манипулация на обществото, в който е намесено и моето име. Вероятно нямаше да обърна внимание и този път. Разбирам, че с приближаване датата на изборите, осъзнавайки все по-ясно поредната си загуба, почвата под краката ви е разклатена и психиката ви изневерява.Това обаче не ви дава право да разпространявате клюки и лъжи за мен, а още повече за многобройните ми и нищо неподозиращи роднини, близки и приятели. Възприетият и използван от вас стил на: може би, евентуално, предполагам, хората говорят и една жена ми каза, базиран "единствено на частична информация, изтекла неофициално в публичното пространство" цели само едно - отклоняване на причините за очертаващия се провал, оправдание и измиване на ръце, разчитайки с евтини внушения и манипулации да заблудите хората от община Средец, което най-меко казано не ви прави чест. С Отегчение: Динко Цъцаров П.П. Очаквам да ме подкрепите на 27.10. с бюлетина №43 и преференция 102. Вярвам във вас!

Сергей
Аз съм най облагодетелстван, че нищо не работя в общината, а работя за жена си /като мед. сестра/ и през другото време само за кмета.

Още 1 уточнение
Ако само 30% от имащите право на глас излезанат да гласуват, тези 20% , ще са повече от половината, и ще са решаващи /както се получи през 2015год./ А ако излезнат 90-100% , тези 20%, ще са само 1/5 от всичките . Важно /голямо/предимство/ , но не и решаващо.Така,че противодействието, може да дойде от всеки един с право на глас.ПРОСТО ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ/ВСЕКИ ГЛАС Е ВАЖЕН/И ЩЕ ГИ ИЗМЕТЕМ. Никой не бил, не е , и няма да бъде по-голям от гласа на народа

уточнение
С аванс от 20 % дори попова лъжичка да се кандидатира за кмет ще бъде избрана!!! А да видим сега, как ще се задействат сезираните институции? Ще чакаме да ни уведомят за резултатите от своята проверка! И в двта случая - дали е верен сигнала, или е клевета, виновните трябва да понесат справедливо наказание. ЧАКАМЕ ДА НАУЧИМ КОЙ НИ МАМИ

Чистката иде
Вън от властта, Иване, окраде къде що видя! Нямаш ни чест, ни морал!

Адмирации, г -н Гърков един достоен човек. УСПЕХ
Браво за предприетите действия.Крайно време е да се приключи с манипулациите на гласове. И Жабов и Цъцаров са пора без морал, а Сергей, Сергей е пионка, каквото му кажат го прави.


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9525 пъти