Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ВРЪХ НА НАГЛОСТТА

   Седя и се чудя. Останаха десетина дни до изборите и някои хора съвсем изпростяха. Направо полудяха! Един от мераклиите за кмет тръгнал да заплашва вече съвсем безогледно. И не чрез прислугата си, а лично той. Чудите се кой ли? Не се чудете няма кой друг да е, а лично кандидата за трети мандат. Затвориха заведението, което обслужваше доста от гражданите, особено по-бедните. Онова след колелото на изхода за Бургас. И аз  понякога съм хапвала там. Че и евтино беше. За бедните хора това е важно. Но не и за властта. Тя и чорбата иска да ти вземе, и то защото наемателят сложил плакати на негов опонент. Не е отказал да сложи и негови, но отказал да махне тези. Някой ще каже, че е наивник. Но за мен той е СМЕЛ ЧОВЕК! Показал на всички нас, как трябва да се държи СВОБОДНИЯТ ЧОВЕК! На такъв не могат нищо да отнемат.Нито ръцете и майсторлъка, нито трудолюбието и човешкото отношение към хората. Не, но на нас ни отнеха възможността да похапнем евтина храна. Отнеха и на няколко човека работните места. С този ход за назидание взеха и на някои страха. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ХОРА! Опитва се да плаши не кой да е, а едно некадърно човече, което ако утре загуби властта, ще бъде изоставено от всички лизачи около него и с подвита опашка, барабар с откраднатото ще се върне в големия град. А сега видите ли другите двама кандидати направо му бъркат отзад. Развалят му рахатлъка, демек пряко му се месят в семейния бюджет. То ‘’великото’’ семейство решило къде ще ходи догодина на почивка, какви нови придобивки ще си купи, колко пари от ‘’закуски” ще спести, а някакъв си там Гърков решил да му мъти водата. Айде бе! Кой е той? Някакъв си бивш пожарникар. ЕЙ, това май не трябваше да го казва, че и неговия шеф е такъв?! Но човечето не си задава въпроса, кой е самия той? Временно овластен двойкаджия. Тези, които му дават властта, имат и правото да му я отнемат.И май са тръгнали да го правят?!

 Някои пък тръбят наляво и надясно, че мача е решен, сякаш на тях това ще им помогне с нещо. Но не, мачът не е решен. За това е цялото това пищене. Затова са всички заплахи. Продиктувани са от страха, че в тъмната стаичка дори страхливеца ще посегне към свободата и край на всичко. Светът за тях все едно свършва. Край на лапането, край на къщите за гости, на безплатните банкети и коли, край на набъбването на финансите, край на пъченето с власт. Те се страхуват повече, защото имат да губят много повече. А за нас избирателите, техния край е край на изнудването и репресиите над човешкото достойнство, край на дерибейщината и беззаконието, край на безчинстването с обществената собственост и пари.

След всеки край, идва ново начало. То няма да е по-лошо, няма как да е по-лошо, защото досегашното е ВРЪХ НА НАГЛОСТТА! И е нужен СЪД ЗА НАГЛОСТА.

 

баба Яга

 

18.10.2019 г.

 

 

 

 видяно 55575 пъти
назад

Коментари

Съседка
Много странно,че съпругата на Митото не се изказа,за да каже истината,тя е много компетентна и активна във фейса.Чакаме нейната версия с нетърпение !!!

до кандидатите
Време е да видим резултатите от дипломите.

до кандидатите
Време е да видим резултатите от дипломите.

до кандидатите
Време е да видим резултатите от дипломите.

селянин
да го оставим на спокойствие? откъде накъде? той ни изтормози до дупка цели осем години. прокуди ни децата! да не очаква да му осигурим изборен комфорт? неееееее...ще му бием шута и да си отива в бургас, в троян и където му видят очите. а може и в затвора да иде! има за какво.

Жельо
. Не го оставихте на спокойствие да краде. И му хареса да стеснява улуци. Повечко оставало за него така. Тази до Мтел е поредната. Ще се паркира на 80 градуса защото иначе няма разминаване. А къде са отсечени те дървета и павета. Не питайте.

Кое не е ясно
Като си тръгвало за Бургас в супер луксозния ,на централно място апартамент който ние им купихме СЕМЕЙСТВОТО забелязало че нещо им разваля гледката.Били плакатите на Гърков.Веднага звъннали на "бизнесмена" Митото и той като верен пудел изприпкал и съобщил на наемателите желанието на Кмета слънце.Ама те му теглили една майна и му казали че са готови да сложат и други плакати.Но СЕМЕЙСТВОТО не искало щото изглеждали различно без силен фотошоп.Това го знае целия град и не е новина.

до Клара
Питайте загубилите работа сервитьорки.И Митото ако е мъж, ама как да каже че е сгънал чадъра

Клара
дайте доказателство.Следи,кръв,урина.

..
тая статия е супер емоционална ама не дава фактологическа информация. "Затвориха заведението" казва се. Ама кой го затвори. Намеква се че жабов но не се казва ясно. Общината няма законов право да прави такова нещо. рзи, нап това са. Или пък нещо са развалили договора наематал-наемодаател...за плакатите се разбира че един искал да махнат едни плакати, ама защо точно ресторанта е затворил, не става ясно от статията.

Потресен
Абе какви хора сме? Вместо да свалим шапка на това момче и жена му, че са показали собствена чест и достойнство някои ги плюят и говорят глупости. И го правят точно тези, на които им лисват точно чест и достойнство. И които са толкова некадърни, че умират от страх да не си отиде бащицата Жабов. Че отиде ли си той те ще умрат от гладр

Разумния
Плакатите бяха на Гърков. Лично ги видях преди десетина дни. А сега на снимките ги няма. Най- вероятно ги е махнал Митото, който е собственик на въпросното заведение. Асен и жена му са наематели. Чух, че точно собственика Митото е настоял пред тях да махнат плакатите, защото Жабов го е поискал от него. Дотам я докарахме. И уж независимия бизнес да се страхува от властта. Чудя се само, след седмица като Жабов изгуби изборите най кой господ ще се мазнят същия този Димитров - Митото и другите страхливци като него?

.
А защо никой не е снимал какви плакати са били залепени там. На приказки, всеки може да е най-големия. А може би и Иван Димов ще е виновен, че доматите зимата поскъпват и Асен неможе да избие от салатите.

До предния
Към си ти бе, вмирисани рибо. Ако знам, че ще си отиде цялата физическа власт ва Жабов, като се почне от директорските постове и се сложат кадърни хора, както и секретар и зам кмет, че тая се самозабрави Дамбулова, жабата е алт ,хората искат промяна стига лизачи и некадърници на заплати

АЗ
Ама, че сте тъпи и наивни. Асен циганна решил да си затвори вмирисаната бърлога и веднага Жабов е виновен, ама разбира се, че ще е той, нали един трябва да е виновен за всичко. На всички е ясно,че Асен не обича Жабов. Колко удобно, да го оплюем преди изборите. Да, защото някой затворил и видиш ли ти няма къде да се похапва вкисната шкембе чорба за 1.80. Жабов е виновен дори и за шкембето. Публичен линч,а. Малоумници .,.

Пейо беше прав
като пита:Жабов,това ли е Герб Средец? и "Дамбулова ще пиша за всичките ти любовни качества и заради кой си тук на тази пост

необикновен гражданин
Браво! В десятката. Двойкаджия,тъп, алчен -некадърно човече, което ще бъде веднага изоставено от всички лизачи около него ако падне от власт. А той ще падне.

това е нищо
Какво още се пече не знаете.Туристите като дойдат жителите на общината ще станат 20 000 човека, хахаахахахах


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9347 пъти