Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЖИВКО ГЪРКОВ: "Влизам в тази надпревара с непоколебимата си вяра, че едни демократични избори трябва да бъдат сблъсък на идеи, а не касапница на мечти!"

Уважаеми съграждани, казвам се Живко Гърков, кандидат съм за кмет на община Средец и на тезиизбори искам вашето доверие. Искам го с открито лицеи с ясното съзнание, че властта и управлението неса самоцел и не бива да се израждат в самоцел. Те са функция на свещеното право на избор на всеки един мой съгражданин и аз вярвам, че то може да бъде защитено само по един начин- С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА АЛТЕРНАТИВА!

В този ред на мисли с горчивина ще отбележа, че аз съм един от само тримата кандидати за този пост. Преди четири години бяхме петима, а в предишни изборни надпревари алтернативите са били и повече. Забелязва се тенденция към силно и прогресивно редуциране на представителността в нашия град. Причините за това са тъжни, но ясни като бял ден. Наричат се СТРАХ и ОБЕЗВЕРЯВАНЕ.Силно съм притеснен, че ако ситуацията и атмосферата в община Средец останат непроменени, след четири години ще имаме "правото" да избираме между ЕДИН кандидат. Oще по-притеснителното е, че и сега немалко хора вярват, че изборът е предопределен -някои защото се страхуват или са изгубили надежда, а други, защото им се ИСКА да бъде така! Аз не съм на тяхното мнение! Затова заставам пред вас и искам  ДОВЕРИЕТО ВИ!

Уважаеми съграждани, кандидатирам се за кмет на община Средец, за да Ви представя и предоставя ЕДНА УПРАВЛЕНСКА АЛТЕРНАТИВА! Кандидатирам се, за да ви дам възможност за ИЗБОР! Кандидатирам се, за да не дам възможност ВАШИЯ ВОТ дабъде манипулиран и фалшифициран! Аз и екипът ми се ще направим всичко по силите си, за да Ви осигурим ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.Влизам в тази надпреварас непоколебимата си вяра, че едни демократични избори трябва да бъдат сблъсък на идеи, а не касапница на мечти!Ваше право е да мислите свободно.

Ще си позволя да взема отношение и към някои тенденциозни и преднамерено манипулативни тези, които още преди началото на предизборната кампания бяха спуснати  в публичното пространство и продължават да набират скорост на принципа на Йозеф Гьобелс: "Една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина".

Една от най-често "търкаляните" теми е политическата партия, чрез която участвам в изборното състезание - ПП Съюз на Демократичните Сили. Без да влизам в дълги и излишни разсъждения по този манипулативен и абсурдно поставен въпрос, ще обърна внимание на два същественифакта:

            Първо, местният вот, за разлика от парламентарния, е мажоритарен. Политическите кандидати се явяват с личностните си качества, идеи и управленски визии, а не чрез партийни обвързаности. Политическите щампи и абревиатури са по-скоро съпътстващи кандидатите, а не определящи ги. Факт е и за никого не е тайна, че аз и моят екип сме единствената политическа алтернатива, която няма да разчита на партиен или корпоративен вот на предстоящите избори. Ние ще разчитаме единствено на ХОРАТА НА ОБЩИНА СРЕДЕЦ!ВСИЧКИ НИЕ ЖИВЕЕМ ТУК И С ТЯХ.

Второ, подобен въпрос може да бъде поставен и пред кандидата за кмет на ПП ГЕРБ!Дали ако преди осем години се бе явил излъчен от малка и неовластена партия, би постигнал такъв резултат? И днес на чии гласове ще разчита? На хората от община Средец или на мощната политическа централа, която стои зад кандидатурата му?По въпроса, че СДС и ГЕРБ са официални политически партньорив някои общини в страната, без да коментирам елитите на двете централи, ще заявя ясно - В ОБЩИНА СРЕДЕЦ НЕ СА! Напротив, тук са КАТЕГОРИЧНИ ОПОНЕНТИ!

Ще кажа няколко думи и по темата защо не се представих като НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ. Най-просто казано, така наречения "независим" кандидат няма право на собствена кандидатска листа с общински съветници и не само това. Процедурата по регистрацията е излишно усложнена и затруднена от множество бюрократични спънки. За съжаление, такава е настоящата законодателна база и тя е наложена и в угода на големите парламентарно-представени партии.При промените в избирателния закон непосредствено след местни избори-2015г. отново за своя изгода тези партии затормозиха процеса по регистрацията на местни коалиции. Премахната бе и възможността тези коалиции да притежават собствена местна идентификация в наименованието.

Напоследък в публичното и социалното пространство в нашата община ставаме свидетели на едно силно натрапвано внушение относно кадровата политика на бъдещото мое управление, с цел да всее страх в служителите от общинската администрация и другите ѝ подопечни структури.Мен лично това не ме изненадва.Не е тайна, че страхът е основен похват на настоящото управление и основен лост за влияние, да не кажа и подчинение. Страхът обаче не е мой похват и насилието никога няма да бъде част от инструментите ми на управление.Смятам, че разумно мислещите и реално работещи хора в тази администрация  вярват в това - много от тях  ме познават, най-малко в качеството ми на общински съветник. Едва ли биха допуснали, че ще осакатя администрацията, провеждайки масови чистки по сталинистки почин. Нещо повече - тук и сега обещавам, че по време на бъдещо мое управление никога няма да притискам служителите от администрацията да гласуват под диктовката на заплахи и страх от уволнение! Твърдо заявявам, че нито един способен и работещ служител няма да бъде уволнен, независимо за кого е гласувал и какви са политическите му идеи и симпатии.

Уважаеми съграждани, на всички е ясно, че сме в предизборна кампания и апетитите за власт  са особено изострени. Това прави наборът от средства за постигане на целта крайно нелицеприятен, но ние с хората от моя екип ще направим всичко необходимо, за да проведем една чиста и идейна кампания.

 Вярвам, че само и единствено ИЗБИРАТЕЛЯТ РЕШАВА, разчитам на неговия ЗДРАВ РАЗУМ!

 

 видяно 55576 пъти
назад

Коментари

Абе, Станчо
Това не е само слух и сега се чуди Гърков какво да отговаря. Всеки сам щял да си решава. Това ли е лидерът, това ли е водача. Впрочем, той дори водач на листата не е, но ако е мъж, ще призове за кой да гласуват хората на втори тур. Всеки друг би го направил и го правят в другите градове, защото това е нормалната практика. А за Председател на ОС, първо трябва да стане съветник, което с това задно място след Лало, въобще не е сигурно.

Станчо Костадинов Костов
Реалист
Какви споразумения бе, джанъм? Да не говорите за слуха, който БСП-то пуснаха, че имало договорка между Гърков и Жабов? Единият кмет, другият- председател на общинския съвет? По- тотална дивотия не бях чувал! За Жабов не знам, ама Гърков дори не е на първо място в листата! Умрял ви е за общинския съвет! Май освен Жабов, и Кичев страх го тресе от Гърков! По съм склонен да повярвам за договорка между Кичев и Жабов!

ч.златка
Вкусно,мълча,навсякъде!

мишки
Мълчите за споразумението, значи е вярно. Жабов ви изклати, а вие предадохте нас

Петя
А аз за Р. Златка и Благо

Tedi
Ще гласунам за Ч. Златка

Бреййй
Бе много сте се замислили за Гърков! И за него, и за листата. Що така бе, писачи? Как тъй хем е веселяк и шут, хем е намръщен постоянно? !?! Хайде уточнете се де! Такъв страх ви тресе от него, че и не можете да мислите логично. Ако въобще можете да мислите!

vasil keranov
shte glasyvam za vas

Петя
Той затова ли е винаги намръщен? Да си е казал думата като са редили листите. Никой сега не му е виновен. Язък за барута!

отговор
Накрая ще стане така, че Гърков ще дръпне гласове, колкото да ги направи съветници, а той ще остане отвън. Намериха си ракета носител, че може и циганина-председател на ДПС да се качи на нея. Наистина е голям наивник пожарникаря!?

питане
Гърков, начетен човек си, това го знаем. Но защо си толкова наивен?! На тези ренегати ли разчиташ - на Янков и на Вълчев??? Първия, на туй отгоре - пияндурник, другия - нека замълчим!! Ами, че тези двамата, рязко отблъскват твоите фенове! Язък, изгуби ме като избирател.

Спиро, Спиро!
Все пак какво правят в листата на Гърков Председателят на ДПС и разни други преди него? Кой реди листата, явно не е Гърков? Слаба, ама слаба листа! С такъв екип накъде?

ДО Юнака
Ами как, та нали тя е кметът в сянка./СИВИЯТ КАРДИНАЛ./ Трябвя да види и чуе всичко, за да знае за после със кой, как, какво,къде,.Кой да бъде погален , кой ударен, кой и как възнаграден, а и все пак ЧУЖДОТО Е НАЙ СЛАДКО. ЖАБОВИ за маса стават /да ти опоскат яденето и пиенето/, но за КМЕТ-КАТЕГОРИЧНО НЕ.Вече го показаха, достатъчно щети и поразии нанесоха,да дойде друг, да покаже ЗАЩО И КАК ИСКА ДА УПРАВЛЯВА СРЕДЕЦ - А И ДАЛИ МОЖЕ/?.

Юнака
Като стана дума за съпруги! Христинка що се влачи на всяко мероприятие на ГЕРБ с Иван? Тя директор на Морското ли е, или пиар на жабовата кампания? Чак и по селата ходи с него. По софри и курбани. Ние него ли ще избираме или нея?

Реалист
Браво Тихомире. Напълно съм съгласен с теб. Гърков е казал това, което мисли. Само че в нашия град да казваш истината си е ерес. Досега мислех, че само за хората на Жабов е ерес, но се оказва че и БСП мислят по същия начин. С две думи - и единия, и другия Иван са една и съща стока. Партийно обременени.

Тихомир Добрев
Кой къде си вади хляба си е негова работа.А изборите нямат нищо общо със службата на съпругите.Гласуваме за ЛИЧНОСТ ,а не за партии и семейства! Нека изберем най-читавия и достоен мъж!И без цинизми ,моля!

Сори бе идиот
Нали Жабов я изгони от Средец. ДАЛИ ЩЕ МУ ПРОСТИ, А? Виж Кичев може да се разбере с Жабов, ама Гърков няма...

Дончо
За да не работи в герберска община, предлагам Живко да я прати в добрата Стара Англия

сори
Момчето си е маша, уж е опозиция, а жена му работи в община Бургас с Герб. Менте

Гражданин
Ама много прав се оказах! Надървен х..й и тъп трол удържане нямат! Май наистина много ви е страх от Гърков? !?!

бай Андро Чепа
Може ли и аз да се включа, не подбирам и анално най-разбирам.


Браво Спиро, на такъв гъз, такъв хуй!

Спиро Сперов
Споко! Слабаците кусур винаги намират. И да не се оправдаваш, пак ще намерят. Просто ги е страх дребните душици. Значи Жабов с цигани може да работи и Кичев също, но Гърков не може? Значи само от ГЕРБ и БСП може и само за тях е позволено всичко. Ако си от НФСБ, Атака и ВМРО, ще се каже, откъде се хвана с тия олигофрени. За Жабов е позволено да сложи напред в гербаджийсклата листа човек на шкембе-войводата от ВМРО, също и да направи платени цигански съветнически листи, които да гласуват за него, но Гърков с цигани не бива!! Аз питам, защо големият нефесебеец Симеонов не издигна общински кмет, а се дундурка само с дебелтската Ивана и направи за синчето ѝ листа, от Бойко ли го е страх, или е вързан с Жабов? Той Жабов и СДС беше прихванал с Джеджето, но се намери човек да му бие шута на тоя измамник. И сега крадците викат – дръжте крадеца. Ай сиктир, да ви го …….. долни тъпаци и тролчета!!!!!!!!

Слабо
Много слабо. Колкото и да се оправдаваш хората помнят. Преди четиригодини НФСБ, сега СДС, следващия път няма да се учудя и от ДПС да излезеш...Нали лидерът им е в твоята листа, ама ти не го правиш за власт и известност, нее за хората от община Средец го правиш......

Гражданин
Браво г-н Гърков! Точно и ясно казано! Дано след това обръщение спрат манипулациите и клеветите! Но като ви знам опонентите....едва ли!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9345 пъти