Електронен журнал за публицистика, сатира и обзор

Новини


ЖИВКО ГЪРКОВ: "Влизам в тази надпревара с непоколебимата си вяра, че едни демократични избори трябва да бъдат сблъсък на идеи, а не касапница на мечти!"

Уважаеми съграждани, казвам се Живко Гърков, кандидат съм за кмет на община Средец и на тезиизбори искам вашето доверие. Искам го с открито лицеи с ясното съзнание, че властта и управлението неса самоцел и не бива да се израждат в самоцел. Те са функция на свещеното право на избор на всеки един мой съгражданин и аз вярвам, че то може да бъде защитено само по един начин- С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА АЛТЕРНАТИВА!

В този ред на мисли с горчивина ще отбележа, че аз съм един от само тримата кандидати за този пост. Преди четири години бяхме петима, а в предишни изборни надпревари алтернативите са били и повече. Забелязва се тенденция към силно и прогресивно редуциране на представителността в нашия град. Причините за това са тъжни, но ясни като бял ден. Наричат се СТРАХ и ОБЕЗВЕРЯВАНЕ.Силно съм притеснен, че ако ситуацията и атмосферата в община Средец останат непроменени, след четири години ще имаме "правото" да избираме между ЕДИН кандидат. Oще по-притеснителното е, че и сега немалко хора вярват, че изборът е предопределен -някои защото се страхуват или са изгубили надежда, а други, защото им се ИСКА да бъде така! Аз не съм на тяхното мнение! Затова заставам пред вас и искам  ДОВЕРИЕТО ВИ!

Уважаеми съграждани, кандидатирам се за кмет на община Средец, за да Ви представя и предоставя ЕДНА УПРАВЛЕНСКА АЛТЕРНАТИВА! Кандидатирам се, за да ви дам възможност за ИЗБОР! Кандидатирам се, за да не дам възможност ВАШИЯ ВОТ дабъде манипулиран и фалшифициран! Аз и екипът ми се ще направим всичко по силите си, за да Ви осигурим ЧЕСТНИ ИЗБОРИ.Влизам в тази надпреварас непоколебимата си вяра, че едни демократични избори трябва да бъдат сблъсък на идеи, а не касапница на мечти!Ваше право е да мислите свободно.

Ще си позволя да взема отношение и към някои тенденциозни и преднамерено манипулативни тези, които още преди началото на предизборната кампания бяха спуснати  в публичното пространство и продължават да набират скорост на принципа на Йозеф Гьобелс: "Една лъжа повторена сто пъти се превръща в истина".

Една от най-често "търкаляните" теми е политическата партия, чрез която участвам в изборното състезание - ПП Съюз на Демократичните Сили. Без да влизам в дълги и излишни разсъждения по този манипулативен и абсурдно поставен въпрос, ще обърна внимание на два същественифакта:

            Първо, местният вот, за разлика от парламентарния, е мажоритарен. Политическите кандидати се явяват с личностните си качества, идеи и управленски визии, а не чрез партийни обвързаности. Политическите щампи и абревиатури са по-скоро съпътстващи кандидатите, а не определящи ги. Факт е и за никого не е тайна, че аз и моят екип сме единствената политическа алтернатива, която няма да разчита на партиен или корпоративен вот на предстоящите избори. Ние ще разчитаме единствено на ХОРАТА НА ОБЩИНА СРЕДЕЦ!ВСИЧКИ НИЕ ЖИВЕЕМ ТУК И С ТЯХ.

Второ, подобен въпрос може да бъде поставен и пред кандидата за кмет на ПП ГЕРБ!Дали ако преди осем години се бе явил излъчен от малка и неовластена партия, би постигнал такъв резултат? И днес на чии гласове ще разчита? На хората от община Средец или на мощната политическа централа, която стои зад кандидатурата му?По въпроса, че СДС и ГЕРБ са официални политически партньорив някои общини в страната, без да коментирам елитите на двете централи, ще заявя ясно - В ОБЩИНА СРЕДЕЦ НЕ СА! Напротив, тук са КАТЕГОРИЧНИ ОПОНЕНТИ!

Ще кажа няколко думи и по темата защо не се представих като НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ. Най-просто казано, така наречения "независим" кандидат няма право на собствена кандидатска листа с общински съветници и не само това. Процедурата по регистрацията е излишно усложнена и затруднена от множество бюрократични спънки. За съжаление, такава е настоящата законодателна база и тя е наложена и в угода на големите парламентарно-представени партии.При промените в избирателния закон непосредствено след местни избори-2015г. отново за своя изгода тези партии затормозиха процеса по регистрацията на местни коалиции. Премахната бе и възможността тези коалиции да притежават собствена местна идентификация в наименованието.

Напоследък в публичното и социалното пространство в нашата община ставаме свидетели на едно силно натрапвано внушение относно кадровата политика на бъдещото мое управление, с цел да всее страх в служителите от общинската администрация и другите ѝ подопечни структури.Мен лично това не ме изненадва.Не е тайна, че страхът е основен похват на настоящото управление и основен лост за влияние, да не кажа и подчинение. Страхът обаче не е мой похват и насилието никога няма да бъде част от инструментите ми на управление.Смятам, че разумно мислещите и реално работещи хора в тази администрация  вярват в това - много от тях  ме познават, най-малко в качеството ми на общински съветник. Едва ли биха допуснали, че ще осакатя администрацията, провеждайки масови чистки по сталинистки почин. Нещо повече - тук и сега обещавам, че по време на бъдещо мое управление никога няма да притискам служителите от администрацията да гласуват под диктовката на заплахи и страх от уволнение! Твърдо заявявам, че нито един способен и работещ служител няма да бъде уволнен, независимо за кого е гласувал и какви са политическите му идеи и симпатии.

Уважаеми съграждани, на всички е ясно, че сме в предизборна кампания и апетитите за власт  са особено изострени. Това прави наборът от средства за постигане на целта крайно нелицеприятен, но ние с хората от моя екип ще направим всичко необходимо, за да проведем една чиста и идейна кампания.

 Вярвам, че само и единствено ИЗБИРАТЕЛЯТ РЕШАВА, разчитам на неговия ЗДРАВ РАЗУМ!

 

 видяно 64554 пъти
назад

Коментари

golden goose store
I wanted to write down a simple remark to be able to say thanks to you for these stunning information you are giving at this website. My prolonged internet lookup has at the end been rewarded with brilliant points to talk about with my contacts. I would tell you that many of us visitors actually are unquestionably lucky to exist in a great website with very many outstanding people with beneficial plans. I feel really blessed to have seen your entire web site and look forward to many more entertaining minutes reading here. Thank you once more for all the details. [url=http://www.goldengoosesstore.com]golden goose store[/url]

Абе, Станчо
Това не е само слух и сега се чуди Гърков какво да отговаря. Всеки сам щял да си решава. Това ли е лидерът, това ли е водача. Впрочем, той дори водач на листата не е, но ако е мъж, ще призове за кой да гласуват хората на втори тур. Всеки друг би го направил и го правят в другите градове, защото това е нормалната практика. А за Председател на ОС, първо трябва да стане съветник, което с това задно място след Лало, въобще не е сигурно.

Станчо Костадинов Костов
Реалист
Какви споразумения бе, джанъм? Да не говорите за слуха, който БСП-то пуснаха, че имало договорка между Гърков и Жабов? Единият кмет, другият- председател на общинския съвет? По- тотална дивотия не бях чувал! За Жабов не знам, ама Гърков дори не е на първо място в листата! Умрял ви е за общинския съвет! Май освен Жабов, и Кичев страх го тресе от Гърков! По съм склонен да повярвам за договорка между Кичев и Жабов!

ч.златка
Вкусно,мълча,навсякъде!

мишки
Мълчите за споразумението, значи е вярно. Жабов ви изклати, а вие предадохте нас

Петя
А аз за Р. Златка и Благо

Tedi
Ще гласунам за Ч. Златка

Бреййй
Бе много сте се замислили за Гърков! И за него, и за листата. Що така бе, писачи? Как тъй хем е веселяк и шут, хем е намръщен постоянно? !?! Хайде уточнете се де! Такъв страх ви тресе от него, че и не можете да мислите логично. Ако въобще можете да мислите!

vasil keranov
shte glasyvam za vas

Петя
Той затова ли е винаги намръщен? Да си е казал думата като са редили листите. Никой сега не му е виновен. Язък за барута!

отговор
Накрая ще стане така, че Гърков ще дръпне гласове, колкото да ги направи съветници, а той ще остане отвън. Намериха си ракета носител, че може и циганина-председател на ДПС да се качи на нея. Наистина е голям наивник пожарникаря!?

питане
Гърков, начетен човек си, това го знаем. Но защо си толкова наивен?! На тези ренегати ли разчиташ - на Янков и на Вълчев??? Първия, на туй отгоре - пияндурник, другия - нека замълчим!! Ами, че тези двамата, рязко отблъскват твоите фенове! Язък, изгуби ме като избирател.

Спиро, Спиро!
Все пак какво правят в листата на Гърков Председателят на ДПС и разни други преди него? Кой реди листата, явно не е Гърков? Слаба, ама слаба листа! С такъв екип накъде?

ДО Юнака
Ами как, та нали тя е кметът в сянка./СИВИЯТ КАРДИНАЛ./ Трябвя да види и чуе всичко, за да знае за после със кой, как, какво,къде,.Кой да бъде погален , кой ударен, кой и как възнаграден, а и все пак ЧУЖДОТО Е НАЙ СЛАДКО. ЖАБОВИ за маса стават /да ти опоскат яденето и пиенето/, но за КМЕТ-КАТЕГОРИЧНО НЕ.Вече го показаха, достатъчно щети и поразии нанесоха,да дойде друг, да покаже ЗАЩО И КАК ИСКА ДА УПРАВЛЯВА СРЕДЕЦ - А И ДАЛИ МОЖЕ/?.

Юнака
Като стана дума за съпруги! Христинка що се влачи на всяко мероприятие на ГЕРБ с Иван? Тя директор на Морското ли е, или пиар на жабовата кампания? Чак и по селата ходи с него. По софри и курбани. Ние него ли ще избираме или нея?

Реалист
Браво Тихомире. Напълно съм съгласен с теб. Гърков е казал това, което мисли. Само че в нашия град да казваш истината си е ерес. Досега мислех, че само за хората на Жабов е ерес, но се оказва че и БСП мислят по същия начин. С две думи - и единия, и другия Иван са една и съща стока. Партийно обременени.

Тихомир Добрев
Кой къде си вади хляба си е негова работа.А изборите нямат нищо общо със службата на съпругите.Гласуваме за ЛИЧНОСТ ,а не за партии и семейства! Нека изберем най-читавия и достоен мъж!И без цинизми ,моля!

Сори бе идиот
Нали Жабов я изгони от Средец. ДАЛИ ЩЕ МУ ПРОСТИ, А? Виж Кичев може да се разбере с Жабов, ама Гърков няма...

Дончо
За да не работи в герберска община, предлагам Живко да я прати в добрата Стара Англия

сори
Момчето си е маша, уж е опозиция, а жена му работи в община Бургас с Герб. Менте

Гражданин
Ама много прав се оказах! Надървен х..й и тъп трол удържане нямат! Май наистина много ви е страх от Гърков? !?!

бай Андро Чепа
Може ли и аз да се включа, не подбирам и анално най-разбирам.


Браво Спиро, на такъв гъз, такъв хуй!

Спиро Сперов
Споко! Слабаците кусур винаги намират. И да не се оправдаваш, пак ще намерят. Просто ги е страх дребните душици. Значи Жабов с цигани може да работи и Кичев също, но Гърков не може? Значи само от ГЕРБ и БСП може и само за тях е позволено всичко. Ако си от НФСБ, Атака и ВМРО, ще се каже, откъде се хвана с тия олигофрени. За Жабов е позволено да сложи напред в гербаджийсклата листа човек на шкембе-войводата от ВМРО, също и да направи платени цигански съветнически листи, които да гласуват за него, но Гърков с цигани не бива!! Аз питам, защо големият нефесебеец Симеонов не издигна общински кмет, а се дундурка само с дебелтската Ивана и направи за синчето ѝ листа, от Бойко ли го е страх, или е вързан с Жабов? Той Жабов и СДС беше прихванал с Джеджето, но се намери човек да му бие шута на тоя измамник. И сега крадците викат – дръжте крадеца. Ай сиктир, да ви го …….. долни тъпаци и тролчета!!!!!!!!

Слабо
Много слабо. Колкото и да се оправдаваш хората помнят. Преди четиригодини НФСБ, сега СДС, следващия път няма да се учудя и от ДПС да излезеш...Нали лидерът им е в твоята листа, ама ти не го правиш за власт и известност, нее за хората от община Средец го правиш......

Гражданин
Браво г-н Гърков! Точно и ясно казано! Дано след това обръщение спрат манипулациите и клеветите! Но като ви знам опонентите....едва ли!


Ако желаете да напишете коментар, попълнете полетатаИме
Коментар
Въведете кода


видяно по ип 9513 пъти